PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

1. Lepsza grafika jest na PS3 czy na PC przy najwyższych ustawieniach ?

2. Czy na PS4 będzie można grać w gry które wychodziły na PS3,PS2 i PSX ?

3. Na czym się lepiej gra w strzelanki na padzie czy klawiaturze i myszce ?

użytkownik usunięty
TheDonKilluminati

1. To zależy od twórców. Jednak zawsze było tak, że na PC gry wyglądały dużo lepiej. Na szczęście, nadchodzą next-geny i sytuacja ta, na jakiś czas się zmieni.
2. Tak, będzie je można kupić w sklepie internetowym wgranym w konsolę. Gry będą do pobrania, rzecz jasna. Jednak trzeba będzie trochę poczekać, zanim je udostępnią. W inny sposób ich nie dostaniesz.
3. Ciężko powiedzieć. Niby panuje powszechna opinia, że lepiej gra się na myszce, ale ja po roku grania na padzie nie wyobrażam sobie strzelanek na klawiaturze i myszce. Jest to dla mnie niewygodne. Więc, jest to kwestia przyzwyczajenia.

1. 'Na szczęście ta sytuacja się na jakiś czas zmieni'? Dlaczego na szczęście? Choć i tak wątpię aby next-geny były lepsze od PC jeśli tak to na krótko, konsola zawsze będzie ograniczona sprzętowo gdy kompa możesz rozbudować i pobawić się ustawieniami.

użytkownik usunięty
ElTabasco

Przez pewien czas, będą co najmniej równe! ;) Potem, tak jak napisałeś, znów ustąpią PC. A na szczęście, bo przykro patrzeć jaka różnica jest już pomiędzy PC a PS3. Na dodatek, PS3 i X360 ograniczają już nieco rozwój graficzny.

No tak trochę niesprawiedliwe, że gry lepiej wyglądają na PC ale na to chyba nic nie można poradzić konsole się starzeją a możliwości rozbudowy brak. Do tego na PC jest cała masa wspomagaczy typu PsyhX dla kart Nivida czy Tress Fx dla AMD.

ocenił(a) grę na 10
ElTabasco

No szkoda bo jako dziecko wychowałem się na PSX i mam sentyment do playstation i choć gram teraz tylko i wyłącznie na PC to i tak PSX dla mnie jest dużo lepsze. Wypytuje o PS bo planuje zakup na przyszły rok i chciałem się dowiedzieć czy warto. Może się zestarzałem ale wydaje mi się że gry już nie są takie jak kiedyś że teraz liczy się tylko grafika i to budzi największy zachwyt wśród młodych graczy. Nie przypominam sobie żebym siedząc przed PSX zachwycał się grafiką a jednak spędziłem przed nią większość wolnego czasu, gry przechodziłem po kilkanaście razy.

TheDonKilluminati

W PS3 już nie warto inwestować kasy. Właściwie ta generacja jest tuż skończona GTA V ją zamknęło i pokazało że mimo ogromnego wysiłku twórców nie dało się stworzyć idealnego świata. Na PC nie będzie z tym problemu będzie na ekranie można zobaczyć więcej aut i ludzi bo na konsolach trochę pusto. Grafika to ważna cześć gry ale gameplay jest najważniejszy, zwykle gry które tylko i wyłącznie ładnie wyglądają nie odnoszą sukcesu.

TheDonKilluminati

1. PC ;]
3. To zależy co preferujesz. Ja gram tylko na padzie, oprócz gier wyścigowych do tego używam kierownicę. Jeśli pad to tylko od x360 bo jest po prostu najlepszym dostępnym padem.