Wiecie może w jakiej Dzielnicy znajdują sie Slumsy ? Wczoraj zaczołem grać w gre a chciałbym sie przejchać zobaczyć Dzielnice biedy . I drugie pytanie odnośnie strzelania , macie ustawione w opcjach jak gracie na auto-strzelanie ? że wam sam namierza cel ? czy może gracie na samo namierzaniu ? Bo ja pierw miałem na auto ale pomyslałem sobie że lepiej sie gra jak sie samemu namierza celownik a wy co otym sądzicie ?
Auto-aim w GTA IV był dużym uproszczeniem, łatwo było się do niego przyzwyczaić. Tutaj, jest on aż do przesady użyty, o wiele bardziej ułatwia rozgrywkę, dlatego go wyłączam. Poza tym celownik, ta kropeczka, jest moim zdaniem za mała. Często gubi się na jasnych, białych powierzchniach. System jest całkiem ok, chociaż szczerze mówiąc, bardziej pasuje mi ten z poprzedniej części jak na razie, chociaż sądzę, że to kwestia jeszcze paru godzin gameplayu.
BTW. Jak na razie coś mało strzelam :P
a mi auto aim w IV przeszkadzał bardziej, za dużo ułatwiał, tutaj mi się wydaje jest odpowiedni.. I celownik tez spoko, im mniejszy tym lepszy.. Rzeczywiście mało się strzela ale za to planowanie skoku i jego realizacja, jak dla mnie gra wciąga aż miło:)