PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49044

Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Że są ŚLEPI na świetne gry, których zaczyna wychodzić coraz więcej niż jakieś 10 lat temu czy w
podobnym okresie czasowym.
Są takimi fanbojami swoich starych gier, że potrafią hejtować takie GTA V tylko i wylącznie za ładną
grafikę.
To się robi żenujące, bo oceniają coś nisko tylko dlatego, że sa sluftrowani(?), że nie grają tyle teraz w
nowe gry?
Co to jest, jakiś syndrom polaka czy dziada, zę musi narzekać? xD
No zastanówcie się zanim wystawicie grze 1, "BO JEST NOWA I POOPULARNA', wy growi hipsteryz

Martin_Hart

To tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia! Serio!
Liczy się większość, w tym przypadku wystarczy się rozejrzeć.. Skoro cały świat graczy potrafi doceniać starania Rockstara, to wierz mi że nie ma się co przejmować jakimiś pojedynczymi imbecylami bez mózgu..

No wiem, tylko tak mówię dla tych cepów zanim ocenią i zeby to zobaczyli, to się ich powkurza ;P
A Rockstar to obecnie najporządniejsza firma, jeśli chodzi o gry, dopnie zawsze wszystko na ostatni guzik i rozwaznie dobiera tytuly

Martin_Hart

Ale niektórzy to już są tak na maksa żałośni, że JPRDL!!! o.O
Jeden taki tutaj założył temat zatytułowany "Dlaczego GTA V nigdy nie będzie tak dobre, jak Red Dead Redemtpion?"
W dodatku tyle bzdur powypisywał, że nie wiem, czy komukolwiek chciałoby się to w ogóle czytać.. http://www.filmweb.pl/videogame/Grand+Theft+Auto+V-2013-624440/discussion/Dlacze go+GTA+V+nigdy+nie+b%C4%99dzie+tak+dobre%2C+jak+Red+Dead+Redemtpion,2465852
Zupełnie tak, jakby w ogóle nie wiedział, że to siostrzana gra pochodząca od jednego tatusia - Rockstar'a!! xD
Nie wspominając już o tym, że ów gościu wystawił GTA V trójkę.. o.O
Jeszcze można by takiego gościa zrozumieć, gdyby nie fakt, że wszędzie gdzie się tylko da, krytykuję GTA.. Nawet rym to potwierdza! xD
To trochę tak, jakbym nie umiał w coś grać lub jakaś gra by mi akurat nie przypadła do gustu, więc za wszelką cenę chciałbym udowodnić wszystkim dookoła, że dana gra jest do niczego.. Totalny kretynizm w najczystszej postaci...!!
Ale on, to jeszcze nic! Zdziwiłbyś się ilu tu jest osobników, którzy wystawili jedynkę, mimo tego, że jeszcze w nią w ogóle nie grali...!! o.O

PO PROSTU LUDZKI DEBILIZM NIE ZNA GRANIC!!!!!!!!!!!

on chyba liczył, ze GTA V będzie się działo na dzikim zachodzie xD

Martin_Hart

Na to by wychodziło.. ;D

jego inne mądrości:
http://www.filmweb.pl/person/Joe+Pesci-82/discussion/Chcia%C5%82em+wyja%C5%9Bni% C4%87+spraw%C4%99+z+reklam%C4%85+wafla%2C+w+kt%C3%B3rej+wszyscy+widz%C4%85+Pecsi ego-2354509
Jeśli będzie na forum o innej grze wyjeżdzał z gta, to musimy kazać mu zjeść snickersa

Martin_Hart

Jemu, to już raczej nic nie pomoże... ;-/

Martin_Hart

Wiesz co jest śmieszne?;) Że tak teraz ubóstwiasz grę o której kompletnie zapomnisz 10 minut po tym jak wydadzą sequel...

GTA5 może i jest lepsze od poprzedników. No i jest. Trochę bardziej rozbudowane, trochę ładniejsze, trochę efektowniejsze. Ale w gruncie rzeczy to to samo co w 3, 4 i san andreas. Czy gra jest innowacyjna? Nie. Czy w jakiś sposób przewyższa poprzedniczki (biorąc pod uwagę lata wydania)? Nie.

Ot gra która pójdzie w zapomnienie jak zostanie wydany kolejny wielki hit. Wiesz dlaczego ludzie podniecają się tymi starymi grami? Bo one mają grywalność, bo są ponadczasowe. Bo ludzie po 15-20 latach od premiery wciąż się w nie zagrywają. Nikt nie będzie pamiętał o GTA5 za 15 lat.

Dealric

Specjalnie wszedłem w Twoje oceny gier żebym miał jakiś argument do tego co napisałeś

Dajmy na to Metro: Last Light, które oceniłeś na 9. Za co to? Przecież to kolejna strzelanka, niczym się nie różniąca od poprzednich wydanych. Teraz wysoko ją oceniłeś, a jak wyjdzie sequel to o niej zapomnisz. No bo co ona niby takiego wprowadza? Taki klimat był już wcześniej, grafika była ładniejsza, mechanika ta sama.

Gyp

No tak nie umiesz się odnieść do postu, to odnosisz się do ocen? ;D I wszystko jasne.
Last Light doceniłem za niezwykłą jak na fps klimatyczność, do tego dobre odwzorowanie książkowego oryginału. Pewnie jakbym posiedział chwilę nad swoimi ocenami gier to bym sporo poprawił by lepiej to rozłożyć w średniej, ale nie chce mi się. Ciekawe, że ty boisz się publicznie ujawnić swoich ocen.

Następnym razem jak będziesz chciał się odnieść do czegoś to odność się do tematu. Jak nie masz nic do powiedzenia to lepiej milczeć;>

Dealric

to dziwne, że dałeś 5 pierwszemu assassin's creed, bo w jedynce klimat i fabuła sa mega, tylko trochę monotonia w rozgrywce

Martin_Hart

Powiem tak. Gra mnie strasznie zawiodła i jest to subiektywna ocena.
Męczyło mnie mocno komputerowe sterowanie, nie podobał styl walki itp. Gra nie dotarła do mnie na tego typu gruncie, przez co nie grałem w nią na tyle długo by móc komentować całokształt fabuły ;)

Dealric

no w 1 trochę walki są uciążliwe, ale trzeba kontrować.
Spróbuj z padem, bo na nim jest bardzo intuicyjnie i wygodnie

Martin_Hart

Całkiem możliwe, że problem wynikał z gry mysz + klawiatura.
Za padami neistety nie przepadam ze względu na przyzwyczajenie do typowo pecetowych mechanizmów, ale może kiedyś.

Dealric

Właśnie że mam do powiedzenia i teraz powiem
Piszesz że doceniłeś Last Light za klimatyczność
GTA V też ma genialny klimat Los Angeles (Santos)
Co Ty na to? NOOO BO PRZECIEŻ CZYM SIĘ TU JARAĆ

Gyp

Chyba nie rozumiesz czym jest klimat.

Dealric

Ta gra też jest ponadczasowa.
Takie san andreas jest dla mnie przereklamowane i jest dla gimbo dresów z mega suchym poczuciem humoru.
Ta seria zaczęła robić się genialna od 4.
Zapamiętam tą grę na długo, bo mi się bardzo podobała i zrobiła na mnie monumentalne wrażenie .
Jest mega otwarta i ma świetne postaci, a do ich przygód chce się wracać.
Jeśli chodzi o samą fabułę - nie jest jakas wybitna, ale jest na luzie i dopasowana do tej gry

Martin_Hart

W tym rzecz, że nie sądzę. Pojawi się część 6 (ba po drodze pojawi się inny duży tytuł) i może niekoniecznie Ty, ale 90% tych "wielkich fanów" GTA5 zapomni, że taka gra istniała.

Dealric

Żenujący argument że ludzie zapomną
BOŻEŚWIĘTY I co z tego?

Gyp

Czytaj poprzedni post tak długo aż zrozumiesz to co znaczył.
Nie zniechęcaj się nawet jak spędzisz na tym pół nocy, wierzę, że w końcu Ci się uda, choć przeprawa może być ciężka ;>

Dealric

Ale czemu GTA V według Ciebie zasługuje na 4? BO KOLEJNA CZEŚC WYJDZIE?

Gyp

Bo znudziła mnie po mniej niż 2 godzinach grania.
Bo cały czas grając miałem wyraźne odczucia, że to jest to samo co wcześniej, tylko ładniej i efektowniej. To za mało. Chcę by gra porywała gracza, by wciągała na wiele godzin, by chciało się do niej wrócić. Tu tego nie było.

Ponownie: Jakiś problem z ocenami, panie wstydzę się własnych ocen?;>

Może lepiej napisz dlaczego jest taka wybitna?;> Nie liczac argumentów typu grafika nieco lepsza niż w GTA4, świat nieco większy niż w GTA4 itp.

Dealric

Nie wstydzę się ocen tylko mam na tym koncie tylko jedną gierkę ocenioną

Dealric

Brawo, akurat pierwsze 2 godziny są beznadziejne bo się nygusem steruje tylko xD

Dealric

Postaci o wiele lepsze i ciekawse niż w GTA IV, klimat, który nie jest szarobury i drętwy przez co nie chce się wracać, bardzo dobrze poprawiona fizyka, znacznie ciekawsze i lepiej złożone misje, multum pobocznych i do V chce się wracać

Martin_Hart

Czy ludzie będą wracać to się zobaczy.
Najpewniej jednak wyjdzie kolejna część i ta przestanie być dla 99% godna uwagi, bo tam będzie ładniejsza grafika, poprawiona fizyka, itd.

Dealric

GTA V nie jest innowacyjne (ty se jajaa robisz?? )
jaka gra w tych czasach jest innowacyjna bo prawie wszystkie studia co roku wydają to samo (troche pozmienniane)

sadzik444

Jak rozumiem jakby wszystkie studia wydawały okropne i niegrywalne gry, to by nie miało znaczenia bo wszystkie tak robią?
To, że coś naprawdę dobrego to rzadkość, nie oznacza, że należy wychwalać przeciętność...

Dealric

"Ot gra która pójdzie w zapomnienie jak zostanie wydany kolejny wielki hit" - To ma być twoim zdaniem argument..?
- Zobacz ile lat minęło od chociażby trójki, a drugie życie teraz właśnie przechodzi dzięki nowinkom technologicznym typu tablety, smartphony, itp... Nie zauważyłeś..?

"Bo one mają grywalność, bo są ponadczasowe. Bo ludzie po 15-20 latach od premiery wciąż się w nie zagrywają"
- Gdybyś tylko wiedział ilu ludzi się nadal zagrywa we wszystkie poprzednie części licząc od San Andreas aż do jedynki, to byś się nieźle zdziwił...

I o ile się nie mylę, to tak się akurat składa, że GTA 1 oraz 2, również od jakiegoś czasu przeżywają drugą młodość dzięki sieci, można sobie w nie grać normalnie, legalnie, online na przeglądarkach, Gdybyś nie wiedział...

"Bo one mają grywalność, bo są ponadczasowe"
- Właśnie na grywalność i ponadczasowość składa się to wszystko, co w GTA zostanie na zawsze, to właśnie dzięki tym cechom te gry są tak cenione na całym świecie!

Ale czy ja twierdzę, że seria jako całość jest bez znaczenia? Mówię o tej konkretnej części.

Dealric

W takim razie, nie udawaj jasnowidza, który dokładnie wie, co akurat z tą częścią będzie... O.o

Nie trzeba być jasnowidzem;>

Dealric

Tak, wystarczy być wróżbitą Maćkiem.. xD

Dealric

a gta vice city wyszlo12 lat temu a nadal jest bardzo wysoko w rankingu

Martin_Hart

Popieram. Sam jestem fanboyem starych gier (Heroes III, Starcraft, Warcraft 2, Contra, Morrowind...), ale nie aż tak narwanym, żeby jeździć po innych gierkach, hejtować i obniżać oceny :P. Wręcz przeciwnie. Jest wiele nowych gier, które moim zdaniem są warte uwagi. W takim GTA 5 bardzo cenię pracę informatyków nad fizyką gry i optymalizacją. To naprawdę kawał solidnej roboty. Grać w GTA nie gram, ale szanuję pracę ludzi którzy się sporo namęczyli z jej stworzeniem.
Myślę, że wszyscy hejterzy, a w tym też dzisiejsi nastolatkowie krytykujący stare produkcje, powinni dać sobie na wstrzymanie i spojrzeć na gry właśnie z takiej strony. Zarówno wtedy jak i teraz twórcy robią co mogą żeby było dobrze ;)