PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Wymagania sprzętowe na PC.

użytkownik usunięty

Słyszałem, że mają być takie: karta NVidia 560, AMD 6970, procesor i5 i min. 60 gb miejsca na dysku. O ile ktoś chce wycisnąć min. średnie ustawienia i nie mieć błędów z teksturami, itp.

źle słyszałeś, tu podaje pewne zalecane wymagania sprzętowe:

Procesor: Intel Core 2 Duo 3 GHz lub podobny
Pamięć RAM: 3 GB
Karta graficzna: 512 MB (Nvidia 8600 bądź ATI 3870)
Karta dźwiękowa: DirectX 9
Pojemność dysku: 20 GB
System: Windows XP, Vista, Windows 7
Klawiatura oraz mysz

użytkownik usunięty
5476

Różne są podania. Jeśli będę takie, jak napisałeś, to bajka. Mój komp wyciśnie ustawienia ultra przy min. 50kl./s. Jeśli wyjdzie na moje, to zaś, albo kupię nowy lepszy komp, albo pozostaną mi ustawienia wysokie, na kt. muszę niestety grać, np. w Battlefield 3...

5476

wymagania sprzętowe na pewno nie będą tak żenująco niskie - idę o zakład, że będzie to procesor i5, karta nvidia 555 lub amd 6770, direct X, oraz dysk 30 Gb - co najmniej, by płynnie grać. spójrz na zwiastun

ocenił(a) grę na 10
5476

GTA raczej nigdy nie miał zbyt wysokich wymagań jak na swoje czasy. Ja jestem trochę wyżej niż te podane wymagania to liczę aby mieć rozdzielczość 1920×1080 bo na takiej lubię grać a resztę dostosować aby płynnie poszło.

ocenił(a) grę na 10

po pierwsze zwiastun to zwiastun i one zawsze sa podkoloryzowane, po drugie gtra iv tez ma niskie oficjalne a w praktyce jest tak niezoptymalizowana ze potrafi zameczyc nie jeden komputer, po 3 60gb na dysku hahahahahaha, jeszcze czego.

vorthess

Mnie nawet nie stać na kompa, by zagrać w 4, bo, aby w nią grać, trzeba tak naprawdę dobrego sprzętu, z i5 i nvidią, 460,560, a taki jest drogi. GTA 5 będzie mieć trochę wyższe wymagania, więc pewnie trzeba mieć jeszcze lepszy sprzęt. Na krok wstecz w technice nie ma co liczyć. Wymagania sprzętowe są teraz w każdej grze ogromne. Albo się sypnie kasą albo konsola albo nie granie. Tylko takie są możliwości. Mi pozostaje chyba jeszcze długo ta ostatnia.

ocenił(a) grę na 10
tarnowiak10

ja na starym kompie - gf 7900gs i core2duo 4400, spokojnie grałem w gta 4 na niskich. a komputer był średniego segmentu 5-6 lat temu.
Wymagania kolosalne? nie wydaje mi się. to ze trzeba wymieniac komputer to rzecz normalna, a nie kazdy musi grać na max detalach, najwazniejsze, zeby gra chodzila plynnie na starszych komputerach gdy zmniejszy sie rozdzielczosc i detale, a za to odpowaida optymalizacja.

vorthess

Ja nie lubię kompromisów. Odkąd gry mi nie chodzą na max, a przynajmniej wysokich, ustawieniach, przestałem prawie grać. Chciałbym grać, np. 50-60 klatek/s na najwyższej rozdzielczości, tak jak kiedyś w GTA 1, 2, 3, Vice City i San Andreas. GTa 5 będzie mieć wymagania ok. 15-20-% większe o IV, zbliżone do wymagań Call of Duty czy Batllefield 3, więc też możesz sobie nie pograć w nie na takim sprzęcie. Chyba, że zadowoli cię 20-25 klatek/s na najniższych ustawianiach.

ocenił(a) grę na 10
tarnowiak10

w takim razie nigdy nie będziesz grał, bo nawet jak kupisz topowy komputer, to za pare miesiecy wyjdzie gra ktora go zamuli na max detalach. nie mowiac o konsolach ktore sa duzo gorsze od pc po paru miesiacach od wyjscia.

ocenił(a) grę na 10
vorthess

I dlatego gram na swoim PS3 w najlepsze gry? :) A co ty na swoim złomku ostatnio fajnego grałeś?

Ludzie, niech najpierw zapowiedza to GTA V na PCta, potem bedziecie sie martwić czy wam pójdzie, kiedy ja od dawna już będę ciulał na Xbox Live multi mając fabułę za sobę, hehe