Czemu zaraz spieprzyć?? może być fajnie. troche jak z gta iv i epizody i będziesz mógł wybrać którym grać dla mnie to nawet lepiej
Nie będziesz miał wyboru. Niektóre misje trzeba będzie przejść jedną postacią, inne drugą... a albo jedną misję wszystkimi bohaterami
Tak, tylko każda z postaci ma mieć inne zainteresowania, przyjaciół, misje poboczne, ulubione miejsca, dodatkowe zadania itd a więc jeśli chcesz poznać całą grę to i tak musisz grac wszystkimi protagonistami. Dla każdego bohatera miasto będzie wyglądać zupełnie inaczej. Trzy grywalne postacie jak dla mnie oznacza to poplątanie fabuły i brak możliwości utożsamienia się z jednym bohaterem, co przekłada się na ograniczenie funu.
Ale nie w każdej misji, czytałeś w ogóle zapowiedzi? W niektórych będzie można się dowolnie przełączać, w innych nie bo będzie to z góry narzucone.
też jestem zaniepokojony. właśnie obawiam się o to utożsamienie z bohaterem i wczucie w jego historię. ale z drugiej strony... czy rockstar kiedyś coś spieprzył?
nie oceniaj gry, jeśli w niej nią nie zagrasz. pomysł z trzema grywalnymi postaciami może brzmi dziwnie i absurdalnie, ale nie dowiesz(my) się jeśli nie za grasz(/my). Mnie to osobiście intryguje, ale pomysł może okazać się całkiem fajny. Tak czy siak, ważne, że czuć klimat. Martwi mnie tylko, czy będzie na PC :(.
nikt nie zaprzeczył że nie wyjdzie ;p miejmy nadzieję że wyjdzie, z opóźnieniem ale się pojawi i na PC.
myślę że Rockstar od czasów GTA IV trochę się nauczył o nie zepsują V złą optymalizacją, Max Payne 3 podobno działa nawet na słabszym sprzęcie a dopiero przy dobrej maszynie pokazuje na co go stać.
masz może racje i R* nie zwali tego po raz drugi. Ale zobacz, że świat GTA V będzie mega duży. Większy niż ten z IV, SA i RDR razem. Więc, może być problem.
A widziałeś screeny? Większy świat, ładniejsze tekstury, ale modele dalej ubogie. Stąd też jeśli chodzi o wymagania to wystarczy zmniejszyc jakośc tekstur i gra powinna chodzic płynnie. Otwarty świat zapewne będzie się doczytywał "w locie", więc konsole mogą miec poważne spadki FPSów. Dlatego jeśli chodzi o PC to gra powinna się pojawic. Zapewne kolejny port, ale może się postarają z optymalizacją.
Nie k*** nie widziałem <ironia>. Nie tylko jakoś tekstur, to nie wystarczy, zresztą przypomnij mi co było z GTA IV na pc :P Spokojnie. skoro MP3 miał dobry ''optim'' to GTA 5 może też. Nie wiem, nie chce wnioskować i sądzić, bo to głupie.
Sam jesteś duży. ;D Jak się ma 7-letniego kompa, to może i będą duże. Ja tam jakoś nie miałem problemów z GTA IV, a w momencie premiery miałem już 3-letni sprzęt. Kupując komputer trzeba dobrać podzespoły tak, aby służył nam ładnych parę lat, jak konsola, a nie, żeby po roku nie nadawał się do niczego.
I wyjdzie na PC na 100%. To jest standardowa zagrywka Rockstar. Oprócz tego może potrzebują więcej czasu, żeby lepiej dopracować grę na PC, tak jak to było z GTA IV, że grafika na PC jest o niebo lepsza niż ta na konsolach.
owszem, jestem dużym, mały robaczku :P.
Mój komp może nie był najmocniejszy w swoim czasie gdy go kupiłem, ale do tej pory radzi sobie z grami, więc nic nie pierdziel o confingu. I ja nie mówię, że na PC GTA 5 NIE BĘDZIE. więc uspokój(cie) się. Powiedziałem tylko, że czas pokarze. Ja osobiście chciałbym GTA 5 na PC. Czemu nie.
U mnie w domu od ponad 1,5 roku stoi sobie pod ścianą X360, ANI RAZU nie włączany, nawet zasilacza nie mam... oj nie będę czekać aż na PC'ty wydadzą, chyba zasilacz sobie sprawię... .
tyle w tym temacie.
rockstar akurat jest jedyną marką, której można w ciemno zaufać, bo zawsze robią zajebiste gry.
Szczerze mówiąc to na początku byłem - jak większość osób zapewne - mocno zaskoczony, a do tego zły, że świetne Gta 4 może być ostatnią dobrą grą z tej serii. Jednak po pewnym czasie stwierdziłem, iż przeciwnie mojemu pesymistycznemu myśleniu, wykonywanie misji 3 graczami, na zasadzie jeden pomaga drugiemu może być pozytywnie zaskakujące;)
Też mnie to niepokoi ale zapewne ta odmiana będzie najważniejszym plusem gry [ Zaraz po wielkości mapy ].
Zauważyłem że seria GTA staje się inną grą, np zmiany typu kilku protagonistów, różne ery [ od 3 do SA, 4 i teraz piąta ] i inny styl misji niż w dwóch pierwszych części w 3D.
Mam wrażenie, że powoli robią się z tej gry SIMSy, ale i tak odkładam kasę. Premiera ma być wiosną tego roku, czyli pewnie kwiecień, maj, znając R*
Nie grałeś to nie pisz komentarzy typu ''spieprzyli serię'', bo to tylko obraża ludzi którzy poświęcili na stworzenie tej gry DUŻO czasu i nie tylko. Może właśnie ci 3 główni bohaterowie to będzie jakiś przełom dla GTA i dla wszystkich innych gier tego typu ? Ach zresztą jeszcze nic nie jest pewne więc nie ma co się denerwować :)