PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607549}
8,4 17 tys. ocen
8,4 10 1 17414
Heavy Rain
powrót do forum gry Heavy Rain

Heavy rain to naprawdę dobra "gra", właśnie istnieje wiele sporów, że to bardziej interaktywny film niż gra. Moim zdaniem jest to pół na pół. Fabuła wciąga jak nie jeden dobry film do końca nie wiadomo kto jest sprawcą zbrodni co daje fajny klimat grze. Produkcja studia Quantic Dream wyciąga z gamepada naprawdę wszystko. Twórcy umożliwiają nam wiele czynności do wykonania np. kąpanie się, korzystanie z wc, robienie prania, oglądanie telewizji, picie itp. Nie można zapomnieć o tym, że gra ma kilka zakończeń . Zakończenie gry zależy od decyzji jakie podejmiemy w trakcie rozgrywki. Heavy Rain ma też swoje wady, jedną z nich jest brak możliwości rozglądania się co trochę przeszkadza w poruszaniu się. (Z tego co wiem studio w swojej nowej produkcji "Beyond" umożliwiło tą czynność.) Podsumowując Gra jest na wysokim poziomie, fabuła wprost genialna. Nic tylko grać zachęcam.

kladynagadyna

Przecież można się rozglądać za pomocą lewego analoga. Jeśli jednak chodzi o brak możliwości obracania kamery, dla mnie i dla każdego, kto grał w "Fahrenheita", to nic nowego. Nie zmienia to jednak faktu, że to dość denerwujące. Poza tym, mi bardziej przeszkadza samo sterowanie. Nie dość, że jest dość niewygodne (co za problem było ustawić możliwość chodzenia lewym analogiem, a rozglądanie się na boki przerzucić na L2 i R2?), to jeszcze czasami, gdy bohater jest odwrócony twarzą do ekranu. trzeba wychylić lewy analog do przodu, by iść do przodu (z perspektywy postaci), a czasami do tyłu (analogicznie jest zresztą ze skręcaniem). To irytujące.

ocenił(a) grę na 10
Evangarden

Masz 100% racje. Z tego co wiem w Beyond to poprawili.