Gra już niedługo trafi od mnie, więc chciałem zapytać (tylko bez spoilerów):
Ile jest zakończeń? Słyszałem, że całkiem sporo.
Czy wybory dokonywane w trakcie całej gry mają wpływ na to jak skończymy grę, czy tylko te w np. końcowym etapie rozgrywki?
Jak się sprawdza polski dubbing w tej grze? Czy da się np. włączyć angielskie dialogi i polskie napisy?
Jakie gry ekskluzywne na PS3 są jeszcze warte uwagi? Zamierzam przesiąść się na PS4 i pozbyć się PS3, a nie chcę żeby jakiś ważniejszy tytuł ze starej generacji mnie ominął. The Last of Us, serie Killzone i Uncharted już ogarnąłem :)
Zakończeń (końcowych filmików - epilogów) jest 17, ale podczas jednego przejścia możemy odblokować ich kilka.
Wybory kształtujące zakończenie są to głównie te, które są dokonywane w drugiej połowie gry i końcówce, lecz wybory dokonane przez nas kiedy gramy Ethanem mają już wpływ od samego początku (a dokładnie od początku pierwszej "próby") aż do samego końca.
Co do polskiego dubbingu to nie wiem jak się sprawdza, ponieważ ja grałem na angielskim dubbingu i polskich napisach - można w każdej chwili zmienić
Jeżeli lubisz czasy Dzikiego Zachodu i w miarę umiesz język angielski to polecam ci Red Dead Redemption (gra tylko w wersji angielskiej). Mam nadzieję, że pomogłem :D
Mam też pytanie do ciebie, warto kupić The Last of Us, bo się zastanawiam na zakupem i nie jestem do końca pewien
Dodam jeszcze, że wybory kształtujące charakter naszych bohaterów i wpływające na relacje między innymi postaciami liczą się zawsze ;)
Sterowanie w Heavy Rain jest mega frustrujące :/ Zacząłem dziś grać i utknąłem w prologu przed wejściem do ogrodu... Nie wiesz może jak przejść przez te drzwi? Nie mam pojęcia co trzeba wcisnąć po przesunięciu prawego drążka do góry.
Podchodzisz do tych drzwi do ogrodu, otwierasz je przesuwając prawy drążek w odpowiednim kierunku, a następnie normalnie przez nie przechodzisz trzymając wciśnięte R2 i lewym drążkiem wskazując kierunek ruchu.
Czy chodzi o coś innego?
Dzięki, dałem sobie już z tym radę, na szczęście szybko ogarnąłem sterowanie. :)
Na początku kierowałem prawy drążek do góry i na ekranie pojawiał się ogród z walczącymi na miecze chłopcami i nie wiedziałem co dalej. Musiałem podejść do innego miejsca.
Teraz jestem w jakimś klubie jako Madison i szukam Paco :)
W sumie to całkiem szybko przechodzi się grę. Ale nie ukrywam, że wciągnęło :)
Zabójcę z Origami już znam :p I pluję sobie wciąż w brodę, że nie potrafiłem od razu dostrzec przedmiotów, które na niego wskazywały.
Zakończenie gry zostawiłem sobie na jutro, za jakiś czas wezmę się za grę ponownie, bo trochę żałuję wyborów jakich teraz dokonałem :/
Ja po skończeniu też wziąłem się za ponowne przechodzenie, ale z powodu ciekawości innych zakończeń bo wyborów nie mam co żałować. W skrócie nic innego obecnie nie mam do grania (prócz Fify :p) i w wyniku zostało mi ostatnie przejście i 5 osiągnięć do 1. platynki :P
Ale wciąż z lekka trudno się pogodzić z tym że Zabójcą jest kto jest, bo polubiłem jego postać.
Ale analizując grę od początku jest to nawet śmieszne że rzeczy wskazujących na niego, nie widziało się za 1. razem ;)
Jednak cofam słowa, że żałuję wyborów, mimo wszystko doprowadziłem do typowego happy end'u. :P
Na necie natknąłem się przypadkiem na zakończenie zupełnie inne niż ja miałem.
No cóż, musisz jeszcze ograć The Last of Us, jeśli nie masz w co grać. ;)
Hahaha :P
Kase już odłożyłem na nią, za tydzień zamierzam kupić/zamówić zależy czy w sklepie będzie ;)
Dzięki :) Red Dead Redemption zamierzam już ograć.
The Last of Us możesz kupować w ciemno - nie zawiedziesz się. Gra jest warta każdych pieniędzy. Tyle że The Last of Us jest liniowe do bólu w porównaniu np. do takiego Heavy Rain, ale dla mnie nie jest nawet większą wadą, gra jest więcej niż świetna. :)