PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607549}
8,4 17 tys. ocen
8,4 10 1 17374
Heavy Rain
powrót do forum gry Heavy Rain

Dla mnie to Jedna z najlepszych gier w jaką grałem, bardzo mocno patrze na fabułę w grach i to jest coś niesamowitego.
Pamiętam, że jednego dnia tak mocno się wciągnąłem, że dosłownie grałem z 7 godzin bez przerwy i podczas tej 7 godzinnej sesji ją przeszedłem, niestety przez moje nienajlepsze wybory miałem jedno z najgorszych zakończeń, ale przynajmniej nie to najgorsze, gra jest naprawdę bardzo mocna, po moich złych wyborach nie mogłem dojść do siebie i dosłownie wpatrywałem się przez 10 minut w napisy końcowe i bardzo długo nie mogłem przestać myśleć o niej, nie wiem czy kiedykolwiek tak miałem, może jedynie w przypadku The last of us part 2. Mało jest tak świetnych gier. Ja to traktuje w sumie bardziej jak interaktywny film, a jestem sporym fanem kina, więc sporo też oglądam, możliwe, że też przez to tak bardzo mi przypadła do gustu, jest to po prostu coś niesamowitego i jest plot twist, podobno oczywisty, ale ja w tamtym momencie się totalnie tego nie spodziewałem

-Niestety jest jeden minus, bo w porównaniu do DBH w tę grę raczej gra się raz i pamięta się ją na całe życie dlatego znając parę ważnych wątków zwyczajnie nie chce się wracać do tej gry. No i sterowanie mogło by być trochę lepsze, ale niestety quantic dream ma lekki problem z gamplayem.
Podsumowując polecam grę każdemu i moja ocena to 10/10