Właśnie skończyłem ten tytuł na PS5. Za krótki, za łatwy, za mało wciągający żeby przechodzić go ponownie i bawić się w zdobywanie trofeów. Grafika nie powala. Kilka pozytywnych aspektów pozwoliło mi przejść te grę z raczej obojętną przyjemnością.
Prawda jest taka, że nowa seria hitman ma gorszą grafikę od absolution. Jedynie tło jest bardziej dopracowane, chodzi mi o krajobrazy. Ale jak widać nie zawsze. Ogólnie gra jest trtagiczna, kolejne cżęsci coraz gorsze. Dałeś jedyną słuszną ocenę. Nie wiem Czym się ludzie podniecają, dawno ograłem i nie wracam. Czekam na kolejną część, ale niewiadomo kiedy, a jeśli zrobi ten sam zespół to znów bęzie kaszanka i wstyd, zwłaszcza grafika sprzed potopu.
Oj tak. Wydaje mi się, że gry mocno ucierpiały z tegow zględu, że robi się masówkę dla kasyi to się coraz bardziej nasila. Dlatego uważam, że ostatnią i według mnie najlepszą dosłoną obok Blood Money było Absolution. A masówka oznacza kaszankę bo skoro gra dużo ludzi tosa oni mniej wymagajacy od fanów, koneserów gier bo nie tylko akurat tego gatunku, czy tej serii. To jest straszny problem dzisiejszych gier, one nie są skierowane do graczy tylko do każdego. To tak sobie jeżdzę czesto rowerem po ścieżce rowerowj a tam niedzielni rowrzyści jadący srodkiem drogi w żólwim tempie co nic nie ogarniają, tacy są dzisiejsi "gracze". Tak ogólnie rzecz biorąc trudno dać taki jedyny argument dlaczego nowa seria hitman jest słaba(nowy zespoł tworzącdy to pewnie jakieś dzieciaki dopiero po studiach któzy pewnie zostali zatrudnieni do tworzenia gier, a nie mają w sobie pasji gracza, tak toprzynajmniej odczuwam) to BRAK KLIMATU lub BRAK DUSZY. Bo ta seria niby wygląda jak pierwsze odsłony, niby duze lokacje i tak dalej, ale wszystko jest taka wydmuszką, a sam Hitman wyglada jak manekin ze sklepu odzieżowego jak taka kukiełka. Dużą bolączką jest też, że ja nie widze tu takiej głębi w fabule jak w asbolution i ogólnie brak fabuły(wszystko jest jakby powtóką remakiem starych hitmanów 1-3:"to już było panie idź apanw ch..). nawet te lokacje sa jakieś drętwe(nie wszystkie, ale znaczna większość), lokacje są zupełnie randomowo projetkowane i bardzo ławto siew nich pogubić, zwłaszcza jak śa to jakieś więskze budynki), Na chole porobili takie gigantyczne kwadratowe budynki bez klimatu? Nie mogli zrobić zaamiast tegokilka mniejszych, zeby te lokacje były bardziej różnorodne(też sie takei zdarzają, ale znów są w mniejszości). PZoa tym denrwuje mnie ta wielozadaniowość, dal mnie przesadzili z możliwościami, że te misje można przechodzić na masę sposobów, gra wtedy traci troche na liniowości. Zamiast isć po rpstu do przodu, to kręcisz sięw ółko pow psomnianymw częsniej kwadratowym ogromniastym budynku i rozmyślas z wjaki to spoób wyeliminowac cel, bo ejst tego za dużo czasami(no mozę przesadziłem, że za dużo, ale moimz daniem powinni się skupić bardziej na innych aspektach, a nie to elimnowanie celu). Czyli chodzi mi też o to, że powinno być więcej skradania, a nei durnego łążenia miezy ludzmi jak w simsach(te przestzrenie np jakiś wielki targ, lotnisko, tor formuły 1:juzz apomniałęm jakie tam misje mbyły, ale większość osób zauwazy jakie one są mętne, nijakie, pełno tam ludzi i daletgo ta gra traci urok. Ja nie mówię, ze to ma byc taka skradanka jak splnter cell, duż osób się wkurząło, że absolution to taki splinter cell a nei hitman, ale wdług mnie powinno to jakos. wyważyć i powinno być zdecydwoanie więcej skradani a nie durnego łażenia.