PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744231}
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3552
Mass Effect: Andromeda
powrót do forum gry Mass Effect: Andromeda

Laptop 2gb grafika, 4gb ram. Widziałam wymagania minimalne ale wiem, że czasem gra mimo wszystko nieźle działa na najniższych ustawieniach ;) Przykład Rise of The Tomb Raider.

LadyAngel

Odpisuję tylko dlatego, że te 4 GB RAM spowodowały zadławienie. Na PC-cie mam 16 GB, procek i5 oraz starą GTX 660 TI (wszystko podkręcone) a to jest naprawdę minimum, bo przycina mi w 1920x1080. Z twoim sprzętem to ledwo winda 8.1 się uruchamia. Zapomnij, są lepsze stare gry. Tej nie polecam, jest kiepska. Najlepsza była jedynka (pomijając wk..wiajcą jazdę pseudo-czołgiem).

Paraves

Dzięki za odpowiedź. Cóż, to na razie pośmigam w coś innego ;)

LadyAngel

Jeśli lubisz "shooter'y" w konwencji z RPG to seria Fallout ci się spodoba, S.T.A.L.K.E.R. czy Bioshock też a Wiedźmin na pewno. No i te bez problemu odpalisz na Win 7. Fajnych gier jest tak dużo, że nie warto grać w "nowości", bo szkoda pieniędzy i jest najczęściej "rozczarowujące". Co do systemu to Win 8 oraz 10 nie są przyjazne dla tzw. staroci, próbowałem różnych sztuczek bez efektu. Dlatego mam sześć systemów: Windows XP, 7, 8, 8.1, 10 i Linux oraz emulatory - jest to bardzo męczące (upierdliowe i kosztowne), nie polecam! Ale, ale polecam np. serię "Heroes of Might and Magics" bo wciąga i te gry mają małe wymagania. Ja lubię symulatory tzw "latadła", ale aby w to pograć trzeba się namęczyć, nauczyć oraz mieć sprzęt - może być z tego korzyść, bez problemu uzyskałem licencję "szybowcową".

Paraves

Niestety grałam już we wszystkie wymienione przez ciebie gry, jednak dziękuję za chęci :)

ocenił(a) grę na 5
LadyAngel

Ta gra lepiej śmiga od ROTTR.

LadyAngel

Laptop Lenovo i5 dwurdzeniówka 2x2.5GHZ, grafa AMD 1GB,6GB Ram. 5 letni złomek ale po updatecie Andromeda śmiga na minimalnych podobnie Wiedźmin 3. Jestem z tego rocznika co grafike ma w tyłku więc ważne,że gra śmiga płynnie :)