bohater który nie udaje jakiegoś tepego maczo jak w masie innych produkcji a jest prawdziwym czlowiekiem ze swoimi slabosciami, ta gra jest niczym "The Sporanos" dla seriali telewizyjnych, ale ostrzegam gra nie jest dla wszystkich ze wzgledu na to ze jest bardzo specyficzna i nie stara sie przypodobac masom, lamie schematy, stawia na filmowosc i realizm + bardzo ciezki, brutalny klimat co niektórych może odrzucić, jest to polaczenie dobrego filmu sensacyjnego z mrocznym kryminalem, kazda postac w grze jest genialnie przedstawiona jakby byla zywcem wyjeta z ulicy( zachowanie, teksty itp )
Swietna fabula ktora jest nieco pokrecona i zeby ja w pelni zrozumiec nalezy bacznie uwazac przy filmikach i zwracac uwage na kazdy tekst w ktorym zawsze jest cos kluczowego dla historii bo inaczej mozna sie pogubic i np. nie odrozniac commando sombra od Crachá Preto itp.
Czy sie rozni od poprzednich czesci? rozni sie, mozna powiedziec ze inspiracja jedynki to filmy Johna Woo a trojki to filmy Martina Scorsese, natomiast charakter Maksa nie zmienil sie, nadal prowadzi cyniczne monologi podczas rozrywki
Zamiast komiksow sa swietnie zrealizowane filmiki, mimika twarzy jest na bardzo wysokim poziomie tak samo zreszta jak grafika ktora na max ustawieniach prezentuje sie oblednie
Max Payne 3 mnie po prostu urzekl
Na koniec dodam ze podoba mi sie zachowanie Rockstara, otoz zrobili specyficzna gre ktora jest wbrew wszystkiemu co dzisiaj jest modne (proste fabuly, bezplciowe postacie o idealnym wygladzie, nieprzywiazywanie wagi do dobrych dialogow) nie starali sie robic gry ktora by zadowolila wszyskich( nawet fanow pierwszej czesci), zrobili gre po swojemu mroczny, brutalny ciezki kryminal z bohaterem ktory nie jest typowym badassem o wygladzie modela, chwala im za to!!
Popieram, warto wspomnieć też o obłędnej ścieżce dźwiękowej i genialnym silniku gry. Takiego Maxa mi było trzeba!
No nie takie arcydzieło. Filmików jest trochę zbyt dużo, bugów graficznych u mnie też. No i multiplayer jednak okazał się biedny jak bezdomny pijus.
ilosc filmikow to nie jest argument, w maxie 1 byl komiks, jakby ten komiks przerobic na filmiki to tez by byloby od skur.wysyna filmikow
w 3 zamiast wlasnie komiksu sa filmiki, to tak jakby ktos pier.dolil ze w maxie jest za duzo komiksu ktory jest nieodlacznym elementem serii, ni chooja zaden argument
Po drugie filmiki sa wyje.bane w kosmos, ta mimika twarzy, animacja, rezyseria, teksty itp. mi sie kure.wsko fajnie na te filmiki patrzylo, zalezy od gustu
Waldecku kut.asie po przejsciu Maxa na jaka tera gre czekasz?? ;PP
Tak, ja wiem że przerobienie komiksów na filmiki sprawiłoby że byłoby ich więcej i byłyby dłuższe niż te w MP3, jednak komiksy można było pominąć/przyspieszyć ( ja nigdy nie czekałem aż MacAffrey wypowie swoje kwestie, zatrzymywałem komiks i czytałem sam, znacznie szybciej), na dodatek nie pojawiały się przy każdym otwarciu drzwi.
Nie mówię że nie są zajebiste, bo są wykonane świetnie, tylko mogliby zrobić ich trochę mniej.
Czekam na CoD BOII i oczywiscie Hitman Absolution.
ja czekam na darksiders 2, dark souls i hitman
oprocz tego nic ciekawego raczej nie bedzie w 2012
nigdy nie przepadalem za tym tytulem, moj brat lubi assasina ale ja pogralem troche i szybko mnie znuzylo
ale BO II to tez nie mam zamiaru grac, bo jezeli chodzi o CODy to preferuje tylko te od Infinity Ward ;]
Treyarch jak dla mnie robi na odpie.rdol, dlatego nie dostana mojej kasy ;]
Pograj w MW3 to zobaczysz kto robi na odpier.dol.
MW3 to najgorszy CoD w całej serii a BO to najlepszy eq aqueo z CoD 2 i pierwszym MW.
MW3 to klapa. Zdecydowanie lepiej bawiłem się przy Black Opsie, tak jak 3/4 moich steamowych znajomych.
ja tam rzadko gram na multi, bardziej w grze cenie sobie dobry single a ten w MW3 byl swietny
kurna, tak zayebistego roku dla gier jakim byl 2011 to juz raczej nie bedzie, co miesiac byl jakis hit
a teraz w 2012? tylko pare tytulow
swoja droga chcialbym zeby zrobili gre podczas 2 wojny swiatowej, pierwsze 3 byly w tym okresie ale te gry juz dawno sie zestarzaly, a ja lubie ten okres ;
Zgadzam się z opinią :) W pierwsze dwie części grałem multum razy na wszystkich poziomach trudności :) do dziś zresztą do nich wracam, a fabuła wciąga mnie za każdym razem mimo, że wiem co się wydarzy. Gry o Maxie są niepowtarzalne. Na tą 3 część czekałem tyle lat i gdy wreszcie się dorwałem przeszedłem ją w jedną noc :D Wielka szkoda, że już koniec, ale można dalej próbować sił na innych poziomach. Jedynym minusem gry jest chyba brak kilku "spokojniejszych" misji. W poprzednich częściach mogliśmy zobaczyć Maxa pod wpływem narkotyku czy w jego własnym koszmarze. W tej części tego trochę brakuje, ale to w końcu MAX PAYNE, więc jest rozgrzeszony ze wszystkiego :D Mam cichą nadzieję, że wkrótce Rockstar da nam 4 część, która wyjaśniłaby trochę z poprzedniej części jeszcze i przedstawiła jeszcze jedną przygodę.
PS. Wie ktoś może czy w części 3 po przejściu na najtrudniejszym poziomie trudności też jest jakiś dodatkowy filmik lub inny bonus???
kurna, mam nadzieje ze nie bedzie trzeba znowu czekac 9 lat na kolejna czesc
A po hardzie to nie wiem, jeszcze nie przeszedlem