O ile w przypadku Ground Zeroes, jedna wyspa , tylko misje rozgrywane w róznych porach dnia. The Phantom Pain bedzie bardziej rozbudowany, wielki teren, zmienne warónki pogodowe, dopracowany silnik Fox Engine, szczegółowośc grafik, 60FPS. Aby w pełni docenic ta gre lepiej kupic na nową generacje konsol ewentualnie PC. W innym przypadku bedzie słabo. PS3 juz stara konsola. Widziałem to w przypadku Cienia Mordoru. Na PS3 sie nie postarali.
to że cień mordoru był do dupy to nie wina konsoli a developera. Ja akurat mam xboxa 360 ale sprawa jest identyczna. wyszło na obie stare konsole mnóstwo tytułów większych, bardziej rozbudowanych i o wiele, wiele ładniejszych od CM. a to co było nam zaserwowane przy okazji CM na konsole poprzedniej generacji to ŻART. Totalnie skopany port robiony naprędce. Powinni kasę za to oddawac. Ja niezmiernie się ucieszyłem jak dowiedziałem się że na mojego starego x'a coś jeszcze w ogóle wyjdzie. Przy poprzedniej generacji nie zauważyłem tak drastycznego zaprzestania wydawania gier na starszą konsole. jak wyszło ps3 to na ps2 jeszcze długo wychodziły gry. teraz po prostu przestali i koniec a przestali w bardzo krótkim okresie od premiery nowego sprzętu. Smutne.
Cień Mordoru to akurat nie jest zbyt dobry przykład. W tej grze twórcy całkowicie olali dopracowanie produktu żeby zarobić na starych konsolach. Zobacz ile wycisnął Rockstar z x360/ps3 przy GTA 5 a jak tragicznie wygląda i działa (kilkunasto/dziesięcio sekundowe loadingi) Shadow of Mordor. A przykłady można mnożyć.
Oczywiście w przypadku gier które wychodzą wciąż również na starą generację wybór kogoś kto posiada nową konsole/mocnego PC wybór jest oczywisty. Szczególnie z takim podejściem twórców do pastgenów. Choć akurat Kojimy nie podejrzewam o to samo co zrobili twórcy SoM.
Cien mordoru sswietna gra polecam na Ps4. Co to Phantom Pain to na pewno Kojima postaram sie by gra byla idealna I nikt grajac na roznych platfornaxh pochul niedosyt. Juz wiadomo ze bedzie to bardzo dobra gra. Kupuje na premiere . Mnie kupili. :)
Właśnie pykam na X360. Jak się nie jest jednym z tych, co na widok piksela dostają drgawek i wymiotów, to nie ma do czego się przyczepić.
Ground Zeroes tak właśnie działa. Przy czym custcenki działają w stałym 20fps i są nieoglądalne. Biorąc pod uwagę, że TPP ma szczegółowy otwarty świat, prawdopodobnie będzie miało jeszcze gorsze wyniki.
Ground Zeroes chodzi w 30fps, a framerate spada do 25 klatek rzadko. Cutscenki działają w 24 fps i ogląda się je bez problemu. Tutaj macie porównanie graficzne PS3, X360, PS4, X1 i PC.
http://www.gamepur.com/news/19846-mgs-v-phantom-pain-ps4-vs-ps3-xbox-one-vs-360- comparison-screens-shows.html
I już nie przesadzajmy z tymi wymaganiami. To nie będzie pierwsza gra z otwartym światem na PS3 i X360, a Kojima Productions to utalentowany deweloper. Dodatkowo warto zauważyć, że Fox Engine był tworzony jeszcze pod stare konsole. Ja jestem spokojny i czekam na wersję dla PS3, bo mam pełne zaufanie do dewelopera.
"Cutscenki działają w 24 fps"
https://www.youtube.com/watch?v=mXgaAbnu2_c
Może na xboxie