PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612131}

NiBiRu: Wysłannik bogów

NI.BI.RU: Posel Bohů
2005
6,9 268  ocen
6,9 10 1 268
NiBiRu: Wysłannik bogów
powrót do forum gry NiBiRu: Wysłannik bogów

Moim skromnym zdaniem - udany tytuł. Klasyczna przygodówka z ładną grafiką, wciągająca fabuła, sporo ciekawych zagadek do rozwiązania ( świetnie dobrany poziom trudności ) , długi czas rozgrywki i specyficzny humor - wszystko to czego potrzeba do fajnej zabawy. Polecam.

ocenił(a) grę na 8
Normablum

Przyłączam się do oceny :-)...Pzdr.

Normablum

W pełni się zgadzam, również polecam. Jest mniej więcej na poziomie kultowej Syberii

ocenił(a) grę na 6
mike07

Raczej MNIEJ niż więcej... Niestety.

ocenił(a) grę na 5
mike07

Nie obrażaj Sokala, do Syberii nie ma startu! Jak bym już miał porównywać to raczej do Black Mirror... Straszny obskur*w i sztampa w wykonaniu. To już BS II robił lepsze wrażenie... A w ogóle o czym my dyskutujemy? Ta gra to "odświeżony" remake starej czeskiej przygodówki Posel Bohu, notabene ci sami twórcy (tylko, że tam było FPP, a tu widok jest w TPP i to jeszcze w archaicznym 2D z tragiczną animacją postaci i płaskim dubbingiem). Odsyłam do zakładki *Powiązane.

mike_ainsel

No dobrze, spokojnie, przepraszam, że uraziłem. Pisałem ten komentarz dość dawno, z zerowym doświadczeniem (choć zresztą wciąż zbyt wielkiego nie mam), pod wpływem impulsu. Choć nadal uważam, że gra jest niezła, ma swoisty klimat a ja po prostu mam do niej sentyment ;D W pełni akceptuję Twoje zdanie i rozumiem, że masz zapewne kilkuset krotnie większe doświadczenie, aczkolwiek miej wyrozumiałość dla żółtodzioba, a tym bardziej jeszcze większego żółtodzioba jakim byłem ja przed dwoma laty ;)

ocenił(a) grę na 8
Normablum

Tak,fajna gra,chociaż pewna zagadka nie była zbyt humanitarna( ta ze szczurem i dynamitem ).Jestem teraz w domu profesora i próbuję rozgryźć szyfr do sejfu.Nie jest to takie proste ale z solucji nie skorzystam.Muszę sam wykombinować.Tak samo jak z 2 hasłem do komputera.Musiałem się nagłowić,ale potem jaka satysfakcja.Polecam tą grę każdemu.