Jestem fanem obcego i chciałbym, zakupić grę niestety nie wiem czy mi pójdzie:
AMD Athlon II
Nvdia geforce
2,81 GHz
2,00 GB Ram
Windows xp (sp3) 64 bit
ps. planuje kupić 4 gb ram właśnie dla tej gry i nie wiem czy to coś da. proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Ta gra nie ma w sobie jakichś niesamowitych bajerów obciążających system więc powinno ci pójść. Masz windows xp więc na jakieś bajery direct X 11 nie licz. Najlepiej poleciłabym ci ten sprzęt :
http://www.overclockers.co.uk/LP/8-pack-systems.php
Komputer nazywa się SUPERNOVA i na tym sprzęcie będzie ci śmigać w najwyższych detalach.
Procek może nie wyrobić (tak jak u mnie na pc), dlatego mam zamiar kupić na ps3.
Chociaż procesor moze nie, ale możesz mieć problemy ze wzgędu na 2 GB Ramu, więc musisz jak najszybciej dokupić.
odpali to na core 2 duo 3,00 ghz, geforce 9800 gt i 4 gb ram? Na niskich płynnie będzie?
a no tak.. nie mam.. nie zauważyłem w wymaganiach, no to lipa, poczekam do końca roku jak wymienię kompa, trudno
No niestety, ale gra sama w sobie nie powinna wymagać tylko DX11, ale też D10, bo wymagań nie ma dużych.
no, trochę nie fajnie bo rzeczywiście działa też na słabszych i starszych kompach a tu zonk, dx 11 i siema. Szkoda.
możesz wymienić kompa jak masz taką potrzebę, ale mi na Intel Core 2 Duo 3.00 GHz, GTX 460, i 6 GB RAM gra chodzi wyśmienicie.
wiec jak chodzi Ci tylko o tę grę wystarczy że wymienisz kartę graficzną (ewentualnie + troszke RAMu dołożyć, ale chyba nie będzie trzeba)
ogólnie to mam wymienić kompa przed Wiedźminem 3 i innymi wymagającymi grami, w końcu obecnego kompa mam już pół dekady więc myślę że zdecyduję się na całość ale dzięki za radę:)
niestety kolego ale możesz mieć problem z odpaleniem tej gry na podanej przez ciebie konfiguracji sprzętowej. rekomendowane wymagania dla tego tytułu wyglądają następująco:
Core 2 Quad 3 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 660 lub lepsza), 35 GB HDD, Windows 7, łącze internetowe
są to zalecane ustawienia więc minimalne będą niższe od powyższych, niemniej jednak nie na tyle niższe aby gra się uruchomiła
rekomendowane wymaganie to nie są minimalne wymagania, mi na sprzęcie który podałem wyżej ta gra hula w rodziałce 1680x1050 na full detalach. jeszcze nie sprawdzałem jak sobie poradzi z nią mój blaszak na 1080p ponieważ gram na monitorze który nie osiąga tej rozdzielczości, ale niedługo z ciekawości sprawdzę na telewizorze. myślę że na trochę niższych detalach pociągnie (przynajmniej WOT chodził). dlatego też nie za bardzo rozumiem dlaczego taką mocną konfigurację podają (może jakaś zmowa z producentami sprzętu?).
powiem ci tak, albo nie ruszy ci w ogóle, albo ci ruszy, ale gra będzie działać tak słabo że wyłączysz sam ze złości, pozdrawiam
dobry wybór, Assassin's Creed Revelations na tym sprzęcie powinien chodzić Ci dość przyzwoicie, a Obcy na P$4 będzie wyglądał jak prawdziwy obcy a nie jak jakaś pikseloza
Nie warto ulepszac sprzętu dla jednej gry,która jest naprawde irytujaco słaba. Przesiadz sie na dobre na PS4,ten pecet za długo nie pociagnie z tymi nowymi produkcjami. Po za tym nie podales grafiki
Ale ci pie*dolą, najpierw podaj model karty graficznej, a nie wymieniasz samą firmę, gra jest zajebiście zoptymalizowana i te rekomendowane wymagania są zawyżone, jak dołożysz ramu żeby mieć 4GB i jeśli masz chociaż grafę pokroju gtx650, to z palcem w dupie na średnich pociągniesz. Szczególnie jeśli nie grasz w rozdzielczosci HD.
Proszę
Alien Isolation PC requirements
Minimum:
Processor: 3.16Ghz Intel Core 2 Duo E8500
Memory: 4 GB RAM
Graphics: 1GB (AMD Radeon HD 5550 or Nvidia GeForce GT 430)
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 35 GB available space
Nie ma obecnie komputera, który by nie pociągnął tej gry, minimalne wymaganie są tak śmiesznie słabe, że nawet komp sprzed 5 lat pociągnie tą grę.
To pecet czy kalkulator? Raczej to drugie. Gra nie ma dużych wymagań, ale do nowszych gierek przydało by się wymienić części na nowe, nie tylko same ramy ale wszystko. Przypuszczam, że ze swojego obecnego PC mógłbyś zostawić jedynie HDD jako dodatkowy magazyn, reszta do śmieci albo jak wolisz to na allegro.
Jak jesteś cebulakiem to zawsze możesz sobie kupić jakiegoś PlebsStation albo inne shitboxy :'D