PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608880}

Ojciec chrzestny

The Godfather
2006
7,3 3,9 tys. ocen
7,3 10 1 3876
Ojciec chrzestny
powrót do forum gry Ojciec chrzestny

Nie rozumiem, mi się ta gra bardzo podobała, styl walki klimat muzyczka. Na pewno była lepsza od Mafii i do tego nawiązywała do wspaniałego filmu:)

Natalia16191

lepsza od mafii??????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chyba sobie jaja robisz bo nie wierze....

ocenił(a) grę na 9
Oswaldd

Grałam w jakąś mafie i jakoś mnie nie porwała. Chyba że jakaś nowa Mafia wyszła.

Ale to nie zmienia faktu dlaczego jest taka niska ocena.

Natalia16191

spoko, kazdy ma swoje zdanie, dla mnie mafia jest arcydzielem i klasykiem, ojciec natomiast w ogole nie przypadl mi do gustu to wcale nie dziwie sie ze jest niska ocena ;]
Troche dziwne jest tez ze piszesz ze OC jest lepszy od Mafii a ocenilas obie gry jednakowo ;]
Teraz Mafie sa dwie bo niedawno wyszla druga czesc, moze ta Ci przypadnie do gustu, chociaz jak dla mnie to schrzanili fabule, ale graficzka jest miodzio..
A tak w ogole to widze ze masz niezly gust, jestes dziewczyna a lubisz takie gry jak Hitman(moja ulubiona gra ever), Splinter Cell, Resident Evil... musze przyznac ze to jest bardzo sexy ;P
Pozdrowionka :)

ocenił(a) grę na 9
Oswaldd

Mafii dałam chyba 8 .
Ja lubię strzelanki odprężają mnie a strzelanki z nutka doskonałego morderstwa lub z zagadkami i do tego straszne... To jest miodzio:)
Szkoda jedynie dla mnie że robią teraz wszystko na 3 godziny grania:(

Natalia16191

Kurcze, intrygujaca jestes ;]
dlaczego wokol mnie nie ma takich ostrych dziewczyn ;P...chyba pech i tyle.. :( :(
Ale wracajac do tematu.... ;P
No niestety taka bolaczka dzisiejszych gier, super graficznie ale zdecydowanie za krotkie...
Ale nienawidze narzekac to napisze na pocieszenie ze ostatnio troche sie to zmienia i gry sa troche dluzsze niz zazwyczaj
A poza tym ma byc Hitman 5 tak wiec przyszlosc rysuje sie dosyc kolorowo ;]

Oswaldd

a grałaś w punishera tego z przesłuchaniami? jak nie to obczaj. może Ci się spodobać.

Natalia16191

a grałaś w punishera tego z przesłuchaniami? jak nie to obczaj. może Ci się spodobać.

ocenił(a) grę na 8
Natalia16191

A ja stawiam Mafię jedynkę i Ojczulka jedynkę na równi z małą przewagą Mafii.
A dlaczego a dlatego że grafika w Mafii chociażby patrząc i porównując wyglądy samochodów z obydwu tych gierek to te z Mafii są lepsze.
Dlatego Mafii daję 9/10 a Ojczulkowi 8/10.

ocenił(a) grę na 8
tomucho77

mafia miała nawet sprzęgło.. ta gra jest dopracowana do perfekcji. Fabuła niesamowita, klimat... nie porównywalnie do ojca w którego również się zagrywałem swojego czasu. Ojciec ma swoje Mafia ma swoje. dla mnie 10 dla mafii 8 dla godfathera

tomucho77

noooo... auta w mafii jak na tamte czasy to był majstersztyk. gta 3 wyszło mniej więcej w tym samym czasie i pod tym względem widać kolosalną różnice.

użytkownik usunięty
Natalia16191

Gra jest tragiczna, bez przerwy te same misje, beznadziejny model jazdy, nijakie miasto, nudne wymuszania, jedyne co ratuje tytuł to wstawki z Ojca Chrzestnego, porównywać to z Mafią... pozostawię bez komentarza :P

ocenił(a) grę na 1

Dokładnie, jedynie licencja Paramount jest tutaj plusem, reszta to same minusy. Ja grze wystawiłem 1 i jestem pewien, że nigdy nie zmienie zdania. Syf i malaria.

kubafilmoogladacz

tak to juz jest z grami na licencji filmowej i odwrotnie. moim zdaniem to walenie łbem w ściane.

ocenił(a) grę na 5
Natalia16191

Według mnie autorzy za bardzo chcieli ją upodobnić do filmu.W Mafii tego nie ma.Podobna sytuacja jest choćby z grą Balboa.Pisze tylko o wersjach na PSP.

ocenił(a) grę na 5
Natalia16191

Niska ocena ponieważ po za scenariuszem, który jest oparty na filmie gara niczym szczególnym się nie wyróżnia. Klimat gry też gdzieś się rozpłynął, zupełnie nie można porównać go do filmu. Model jazdy kiepski, liniowość, grafika kuleje. Nie chcę porównywać tej gry do Mafii bo ten temat był wałkowany setki razy ale jednak Mafia to klasyk i gra bliska ideału. Oczywiście na czas w którym się ukazała chociaż uważam że do dziś robi wrażenie swoją grywalnością i klimatem. Wracając do Ojca Chrzestnego gra średnia. Długo czekałem by w nią zagrać i pierwsze wrażenie było nawet w porządku. Może z tego powodu że jako fan filmu przymknąłem na początku oko na część wad. Mimo wszystko grę polecam chociażby fanom filmu. Innym nie polecam.

ocenił(a) grę na 8
Natalia16191

Ja od siebie mogę dodać że choć TG przeszedłem a Mafie tylko oglądałem bo źle mi się w nią pykało to jednak fabuła jak i klimat w Mafii jest zdecydowanie lepszy wiec rozumiem tą popularność wiedząc jednak że rozgrywka była tam mega wykur....wiście beznadziejna dlatego w to postanowiłem nie grać!Tutaj mi się lepiej pykało choć wiem że dziś pewnie wracając do tego tytułu oceniłbym go niżej widząc lepiej jego wady ale nie wracam więc 8/10 : ).Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 9
Natalia16191

Jechałem do kolegi rowerem o 6:30 rano już z płytami żeby tylko ją mieć ! gra w swoim czasie była po prostu Kozacka ! ;)

ocenił(a) grę na 7
Natalia16191

Lepsza od mafii ? Nie żartuj proszę :D.

ocenił(a) grę na 6
Natalia16191

Od pierwszej części Mafii, na pewno jest bardziej grywalna.

ocenił(a) grę na 6
Natalia16191

Jeśli mówimy o mafii jedynce bo w końcu obie były na platformy tej samej generacji to mafia wyszła wcześniej i nie ma jakiejś powalającej mechaniki i oprawy ale wiek robi swoje a gra ma wielu zwolenników i w sumie się nie dziwię, ma swój klimat i nadal pewnie wywołuje sentyment. Ojciec Chrzestny może pierwszej świeżości też nie jest ale wyszła kilka lat później i nadal robi wrażenie według mnie o niebo lepsza od Mafii gdyż bardziej grywalna, akcja jest bardziej dynamiczna szczególnie strzelaniny a i walki wręcz niczego sobie w Mafii to było zwykłe machanie rękami ewentualnie kijem czy nożem a tu można klienta wziąć za fraki stuknąć nim o ścianę czy inne przedmioty no nie pogadasz. Kolejny plus to fabuła bo nawiązuje ściśle do filmu może trochę przeinacza na potrzeby gry ale i tak jest spoko, w Mafii też była ciekawa historia ale to nie to samo w Ojcu trzeba się napracować żeby zająć miejsce w szeregach mafii a w "Mafii" widzimy się z donem na dzień doby i już jesteśmy na "ty" to dość nierealne jeśli ktoś zna temat to wie jak działała cosa nostra, na plus też można zaliczyć ładną oprawę miasto jest jak na mój gust ładniej zaprojektowane niż to w Mafii szkoda tylko że nie można podróżować koleją bo ciągłe jeżdżenie samochodem może męczyć poza tym lokale to istne deja vu często się powtarzają straszna lipa nie postarali się, w czym jeszcze Mafia jest lepsza ? Samochody z pewnością w Ojcu też się za bardzo nie postarali i są dostępne tylko 5 modeli zaś w Mafii jest ich multum dopasowane do dekady i każe ma inne osiągi i rzecz jasna inny model jazdy który jest bardziej moim zdaniem bardziej realny (utrata zdrowia podczas kolizji), w Ojcu jest może bardziej dynamiczny ale to nie realne żeby samochody z tamtej ery aż tak szybko pruły. Podsumowując każda z tych gier jest na swój sposób dobra moim zdaniem Ojciec trochę lepszy bo jako gra spełnia lepiej swoją rolę czyli dostarcza dużo rozrywki jest typowym sandboxem nie jest liniowy jak Mafia natomiast rozumiem jeśli ktoś z moją opinią się nie zgadza jednak weźcie pod uwagę że porównuję tylko te pierwsze części tych gier nie zaś całą serię.

ocenił(a) grę na 6
Natalia16191

Odpowiem po 7 latach xD Ocena niska głównie ze względu na kiepskie sterowanie, często w grze ginąłem nie ze względu na skill tylko kiepskie sterowanie, które zawsze w najważniejszych momentach zawodziło i to był problem. Gdyby nie to, gra byłaby świetna.