Urocza, ale i też z nieco smutnym wydźwiękiem darmowa przygodówka, której akcja dzieje się w miniaturowym, fantastycznym świecie. Jest odrobinę humoru, ale i pojawia się kilka niepokojących momentów, dlatego nie jest to dobra gra dla dzieci, choć obrazki mogą sugerować coś innego.
Wcielamy się w lilipuciego cyrkowca, który zostaje wyrzucony z cyrku i ląduję w trawiastej krainie zamieszkującej głownie przez owady oraz różne fantastyczne postacie. Celem naszego bohatera jest odnalezienie fragmentów rakiety, dzięki której powróci do cyrku, który znajduje się na grzbiecie wysokonogiej istoty. W trakcie poszukiwań przyjdzie nam pomóc napotkanym postaciom. Eksplorując różne miejscówki natrafimy na różne rzeczy, których będziemy mogli użyć na przedmiotach lub w konkretnych sytuacjach. Zagadki są tylko przedmiotowe i nie ma łączenia ich w ekwipunku (aczkolwiek można połączyć na danym przedmiocie w poszczególnym tle). Oprócz tego mamy kilka minigier zręcznościowych jak wciskanie przycisków w odpowiednim czasie, wciskanie odpowiedniej sekwencji kolorowych przycisków, czy łowienie ryby, w którym przynętą nie możemy dotknąć krawędzi i przeszkód podczas jej drogi w dół.
Napotkamy kilka postaci, z którymi będziemy mogli porozmawiać i wykonać dla nich zadanie polegające na odszukaniu czegoś lub kogoś. Lokacje choć nieduże, to jest ich trochę i czasami można się pogubić w rozgałęzieniach ścieżek, ale mapa ratuje sytuację. Na poszczególnych planszach możemy odnaleźć też szczątki szczura lub fragmenty zdjęcia – pod osiągnięcia.
Grafika jest prosta, w pastelowych barwach, choć komputerowa, to stylizowana pod wytwory z plasteliny. Przynamniej ja miałem miejscami takie wrażenie. Ogólnie fajnie to wyszło. Przede wszystkim jest czytelna – nie miałem problemu z odnalezieniem kluczowych przedmiotów jak i tych związanych z osiągnięciami (a te potrafiły być sprytnie umieszczone w tle). Muzycznie i dźwiękowo jest ok.
Gra jest darmowa i zdecydowanie warto poświęcić je te dwie godzinki. Za krótsze i gorsze produkcje przychodzi czasami zapłacić niemałe pieniądze a tutaj dostajemy wysokiej jakości przygodówkę.