Musze się przyznać że prolog mnie nie zachwycił i byłem bliski porzucenia drugiej części Red Dead Redemption. Dzięki bogu grałem dalej ponieważ nie poznałbym tej wspaniałej, chwytającej za serce historii. Gra pod każdym względem idealna. Z czystym sercem mogę polecać te grę innym. Emocje nie do opisania.
Zagadzam się. Nareszcie zbudowałem blaszaka który pociągnie to arcydzieło na porządnych detalach i w końcu po 6 latach na prawdę się za nią wziąłęm. Właśnie kończe fabułę i jako zapalony od ponad 20 lat gracz muszę stwierdzić że to najlepsza, najpiękniejsza, najbardziej szczegółowa gra jaka dotąd powstała. Ostatni raz tak oczarowany lokacjami i klimatem byłem 9 lat temu - kiedy to premierę miała trzecia częsć naszego rodzimego Wiedźmina. Jak dotąd była oczywistym numerem jeden w moim osobistym rankingu, ale z czystym sumieniem ustąpiła miejsca i spadła na drugie miejsce. RDR2 wysoko zawiesił poprzeczke jeśli chodzi o gry z otwartym światem i jak narazie żadna produkcja nie była w stanie jej dorównać. Na prawdę cudo. Jeśli ktoś kocha gry - pozycja definitywnie obowiązkowa.