PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630918}
6,9 2,3 tys. ocen
6,9 10 1 2292
Remember Me
powrót do forum gry Remember Me

Genialnie wykreowany świat, fajna fabuła i świetne zakończenie, dla mnie jedna z najlepszych
gier jeżeli chodzi o historię.

ocenił(a) grę na 9
Baron_Cimetiere

A jak oceniasz tę grę pod względem rozgrywki?

ocenił(a) grę na 10
Matekes15

Cóż mogę napisać, gra się przyjemnie, gra nie ma rewolucyjnego gameplay'u ot chodzona bijatyka w stylu Batman AA/AC czy Assasin's Creed, tyle, że całkiem liniowa(typowa korytażówka), aczkolwiek dzięki temu przedstawienie historii jest bardziej filmowe, i nie odrywamy się od głównej zalety gry czyli fabuły. Gra ma ma bardzo prosty schemat, bijemy się, wspinamy/skaczemy, rozwiązujemy proste łamigłówki, bijemy się, jakiś filmik fabularny, no i co około 1,5-2godziny remiksujemy wspomnienie, co jest fajnym mechanizmem i dobrze bawi, potem znów się bijemy i tak w kółko. System walki w grze jest prosty i polega na naciskaniu 2 przycisków na padzie X i Y z odpowiednim timingiem oraz unikach, które trzeba wykonywać, żeby nasze kombo nie zostało przerwane(co jakiś czas odblokowujemy także jakiś atak specjalny czy gadżet), urozmaiceniem jest system presenów czyli odpowiednik punktów o określonym działaniu które możemy wkładać w odpowiednie miejsca w kombosach, żeby np odzyskiwać żywotność, skracać czas regeneracji ataków specjalnych czy po prostu zadawać większe obrażenia. Tak więc gra jest fajna, aczkowliek nie rewelacyjna jeżeli chodzi o gameplay i raczej nie zdąży się znudzić,(na poziomie normalnym ukończyłem ją w 10 godzin), za to kreacja miasta, fabuła i zakończenie które miażdży stawiają ją w gronie moich ulubionych gier :)
PS. Warto grać z polskimi napisami i francuskim dubbingiem(można ustawić w opcjach) gdyż to dodaje grze klimatu, ja osobiście nie wyobrażam sobie grać w tę grę po angielsku. Klimatu dodaje także czytanie tekstów z dziennika które są dodawane do niego gdy odnajdujemy "znajdźki".

ocenił(a) grę na 9
Baron_Cimetiere

Dzięki za długi opis :) Daje mi to dużo do zastanowienia, czy grę kupić.

ocenił(a) grę na 9
Baron_Cimetiere

Właśnie teraz ukończyłem całą grę i masz 100 % racji. Gra pod względem historii i otoczenia jest niesamowita, do grywalności twórcy mogliby się bardziej przyłożyć, jednak mimo wszystko grało się przyjemnie.