PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638130}

Resident Evil 6

BioHazard 6
2012
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3154
Resident Evil 6
powrót do forum gry Resident Evil 6

Zawiodłem się na tej kampanii. Chodzi mi głównie o fabułę. Porażką jest uśmiercanie Piersa na końcu akcji. Chłopak znalazł Chrisa w fatalnej formie,podbudował go. Na końcu traci rękę, aplikuje sobie wirusa, po to by ratować brata broni. Jedno z lepszych zakończeń gry, jakie ostatnio widziałem, ale zarazem pozostawiające niesmak.

Co do rozgrywki. Niczym akcja z serii COD MW, gdzie musisz rozwalać hordy przeciwników. Po czasie staje się to monotonne. Niekiedy kamera utrudnia grę, zwłaszcza w walce z mutantem, gdzie trzeba uciekać z platformy. System ładowania broni,wyboru broni jest trochę utrudnione i dokuczliwe. Mi wiecznie brakowało amunicji, pozostawał jedynie nóż.

Pozostały mi jeszcze kampanie Leona i Jake'a.

użytkownik usunięty
sabre

Eeee, w cale nie jest tak źle, ja tam się bawiłem przednio ;) - oczywiście miejscami wieje nudą ale makabry nie ma :)

Została mi jeszcze kampania Ady Wong. Nie powiem. Teraz mając porównanie zmieniam zdanie. Chris i Piers to najlepszy duet. Scalanie fragmentów fabuły w całość wszystko rozjaśnia..a nie powiem.Fabuła gry jest naprawdę porywająca i ciekawa.

ps. czytałem, że już biorą się za RE7. Podobno wyjdzie za 2.5roku. Studio powiększyło się o pokaźną grupę programistów.

użytkownik usunięty
sabre

No, no....miejmy nadzieję na to ostatnie :)

ocenił(a) grę na 10
sabre

No to wystarczy teraz czekać za re 7 :) może Jill będzie w siódmej części :).

użytkownik usunięty
ziomxd

Tym razem bardzo cycasta JILL :)

ocenił(a) grę na 10

Zarypiste miała w piątej części no nie :P(mi się wydaje, że Wesker jej powiększył klatę przez te eksperymenty/badania, które na niej przeprowadzał/robił tak tylko mi się wydaje xD, ale jakoś mi się tak wydaje, że w tym stroju bojowym ma większą klatę niż w tym stroju B.S.A.A :D no i przez te badania/eksperymenty jeszcze jej kolor włosów się zmienił z brązowego na blond no i skóra jej stała się blada z tej co miała przed badaniami/eksperymentami, nie ładnie Wesker, zboczeniec skubany, już wiesz czemu zboczeńcem jest Wesker , wyjaśniłem to na początku no o tym, że mi się wydaje, że jej klatę powiększył podczas tych eksperymentów/badań co na niej przeprowadzał/robił :D, ale tak tylko mi się wydaje, że jej powiększył, nie jestem pewny :P :D.)Jak grasz Jill w tym jej stroju bojowym od Wesker'a :P w najemnikach to jest na co popatrzeć na dupę i na nogi i na jej klatę(czyli biust, piersi itp xD). Ja ustawiłem sobie kamerkę (że w cztery różne strony patrzy w dół do góry w prawo i w lewo) i czasami tą kamerkę sobie obracam (chyba to w lewo albo w prawo było, ta przed chwilą sprawdzałem i jednak w lewo, jak grasz Jill w tym stroju bojowym i przesuniesz kamerkę w/na lewo to wiesz co widać) żeby popatrzeć na klatę Jill i jak jest podczas biegu to fajnie rusza tyłeczkiem i nóżkami swoimi i to mi się bardzo podoba (jak to się mówi zgrabna dupcia :P). Nie jestem zboczony to normalne objawy u faceta :P. Szczery jestem :P. I teraz zmieniłem zdanie na Jill z Ady, Jill mi się bardziej spodobała bo - ładniejsza z twarzy, bardziej sexowna (szczególnie w tym stroju bojowym co pajączka na sobie miała), większa klata ( to już wiesz o co chodzi), no i nie ma takich chudych nóg jak Ada ( boże jak ja nie lubię takich chudych nóg, wole takie jak Jill ma, a nie takie jak Ada). no i do tego Jill jest jeszcze zgrabniejsza/bardziej zgrabna od Ady. I koniec I love Jill Valentine :*. Zaraz pewnie niektórzy pomyślą, i napiszą, że mam coś mam z głową (pewnie z tego powodu, że takie głupoty tu wypisuje, ale nie jestem pierwszym ani ostatnim, który tu jeszcze napisze głupoty o ile to są głupoty co napisałem). Nie mogę mieć nic z głową, skoro to zdrowe i normalne objawy u faceta :). O Jezu jak ja lubię się rozpisywać o czymś/o kimś sporo( taka już moja zaleta), pewnie zaraz wszyscy mnie za głupka i zboczeńca uznają, po prostu boje się(oczywiście oprócz ciebie) jak ktoś to zacznie czytać co ja tu napisałem, to wtedy po przeczytaniu tego co napisałem tutaj, jak mówiłem wcześniej zaczną mnie za głupka i zboczeńca uważać i że co tu ja wypisuje do cholery jasnej. Walić takich ludzi,olać ich, nie zwracać na nich uwagi i koniec, mieć ich w dupie jak to się mówi :). Miłej lektury, życzę ci Leon :P.

użytkownik usunięty
ziomxd

Ku***a jak zwykle się rozpisałeś, ja miałem coś napisać, ale co to porównać do twojej wypowiedzi, wiesz więcej odemnie i ja się nie odzywam :)

ocenił(a) grę na 10

Heh jeszcze na tej stronie tego tematu re 6 final spojlery w tamtym temacie o re 5 się dość dużo dużoooo rozpisałem :). Chyba czytałeś nie xd?

ocenił(a) grę na 10

Ale pewnie przeczytałeś to up co o Jill napisałem :). Co xD.

użytkownik usunięty
ziomxd

Wszyyyyystko, zaginasz mnie totalnie, nie wiem jak w tym wypaść, wszystko jest, to co mam pisać - PIĘKNA ROBOTA ! pisz recenzje na FW to dostaniesz srebrny łeb !!!!!

ocenił(a) grę na 10

A co to daje ten srebrny leb :)

użytkownik usunięty
ziomxd

Popularność, jesteś lepszy pod względem rubryki dodających im więcej punktów tym dostaniesz kolorowe łby czyli możesz być adminem FW ;)

ocenił(a) grę na 10

Nie no nie za bardzo jakby mi zależało na tych łebkach to coś robiłbym w tym kierunku :P, a tak to nie :)

użytkownik usunięty
ziomxd

Dokładnie, sam bym się starał, ale w to trzeba sporo pracy włożyć, do tego nie każdy ma czas siedzieć nocami i pisać z sensem, w nocy się śpi a w dzień pracuje...niestety rozumiem cię :)

ocenił(a) grę na 8
sabre

Piers jest najgorsza postacią tej odsłony dobrze ze go usunęli.

użytkownik usunięty
Asura

I nie jedyny :)

ocenił(a) grę na 10

Racja :).

użytkownik usunięty
ziomxd

Największą frajdą był Chris i Leon, i jak zwykle wysuwali się z tłumu na prowadzenie :)

ocenił(a) grę na 10

A Ada nie xd?
Szkoda, że nie mogą w jednym re dać wszyskich postaci czyli:
Leon Scott Kennedy
Chris Redfield
Claire Redfield
Ada Wong
Jill Valentine

Nie to chyba by się nie opłacało za dużo postaci najważniejszych z serii w jednym miejscu/momencie, a jak by tak się wszyscy spotkali to by były jaja xd.
Ale jeśli chcą zakończyć serię to te wszystkie 5 postaci musi się spotkać i muszą połączyć siły i zwyciężyć zło i zakonczyć to raz na zawsze, no ale to wtedy muszą specjalnego bossa wymyśleć bo jak final serii to boss musi być trudny wyjątkowy trudny, no pokonać by się dało go radę, ale trzeba by było sporo myśleć xd.

Ps. mam pytanie czy w ogóle Jill wie o istnieniu Ady Claire i Leona i czy Ada Claire i Leon wiedzą o istnieniu Jill, Chris jako jedyny zna wszystkich Adę Claire Leona i Jill. Leon zna Chrisa, Adę i Claire prócz Jill, Claire zna Ade Leona i Chrisa prócz Jill i Ada zna Leona Claire i Chrisa prócz Jill. No Chris Ade zna z z re 6 leona tez z re 6 Claire to siocha a jill to z 1 i 5 i revelations ;p. A mam pytanie takie czy w ogóle kiedyś Jill spotkała Leona Claire i Adę, i czy w ogóle Ada Claire i Leon spotkali kiedyś Jill, no ta trójka (Leon, Ada, Claire) zna Chrisa a Chris zna Jill, więc może Chris doprowadzić do spotkania Leona Adę i Claire z Jill :). A w ogóle jest to możliwe , że Jill spotka kiedyś i pozna kiedyś Leona Claire i Adę i czy Ada, Leon i Claire spotkają kiedyś i poznają kiedyś Jill? Mi się wydaje, że napewno bo jak by miał być finał serii to wszyscy muszą się spotkać i połączyć i wspólnie w piątkę (Jill, Claire, Chris, Ada, Leon) pokonać zło i zakończyć to raz na zawsze.

No wypadło mi z głowy, a już mi się przypomniało!Sukces ;p. a to brzmi tak : Kto jest najważniejszą postacią serii Leon czy Jill, i kto jest najbardziej popularną postacią Leon czy Jill.
No mógłbyś wymienić kto jest najważniejszy (która postać, a która najmniej) od najważniejszej do najmniej ważnej postaci czyli od 1 do 5 i kto najpopularniejszy (czyli kto najbardziej lubiany, a kto najmniej lubiany) od najbardziej popularnej postaci do najmniej popularnej postaci czyli od 1 do 5 tak z ciekawości pytam kto najważniejszy i najpopularniejszy, a kto najmniej ważny i najmniej popularny :).

użytkownik usunięty
ziomxd

Fakt faktem, znowu napisałeś do rzeczy :)

użytkownik usunięty
ziomxd

" Ps. mam pytanie czy w ogóle Jill wie o istnieniu Ady Claire i Leona i czy Ada Claire i Leon wiedzą o istnieniu Jill, Chris jako jedyny zna wszystkich Adę Claire Leona i Jill. Leon zna Chrisa, Adę i Claire prócz Jill, Claire zna Ade Leona i Chrisa prócz Jill i Ada zna Leona Claire i Chrisa prócz Jill. No Chris Ade zna z z re 6 leona tez z re 6 Claire to siocha a jill to z 1 i 5 i revelations ;p. A mam pytanie takie czy w ogóle kiedyś Jill spotkała Leona Claire i Adę, i czy w ogóle Ada Claire i Leon spotkali kiedyś Jill, no ta trójka (Leon, Ada, Claire) zna Chrisa a Chris zna Jill, więc może Chris doprowadzić do spotkania Leona Adę i Claire z Jill :). A w ogóle jest to możliwe , że Jill spotka kiedyś i pozna kiedyś Leona Claire i Adę i czy Ada, Leon i Claire spotkają kiedyś i poznają kiedyś Jill? Mi się wydaje, że napewno bo jak by miał być finał serii to wszyscy muszą się spotkać i połączyć i wspólnie w piątkę (Jill, Claire, Chris, Ada, Leon) pokonać zło i zakończyć to raz na zawsze. "

- ŁOŁ ! pogmatwałeś to :)

Wszyscy wiedzą o swoim imieniu, w końcu połowa z nich jest w RE 6 - przeczytaj w bibliotece w RE 5 Historię Resident Evil, od lat 60 do dzisiaj, jest wszystko, byli wszyscy w jednej organizacji, jednostka S.T.A.R.S, do póki nie rozpadło się Raccoon City i Umbrella, jak wiesz reaktywuje się.
Zresztą RE Operation Raccoon City to niezbity dowód :)

ocenił(a) grę na 10

No to pogmatwałem, a bo ja taki już jestem :). Czytałem historię Re 5 w aktach 2 razy przyjemnie się czytało :)
Claire nie jest z STARS?
Leon Jill Chris nie są już w STARS, Leon to Agent Rządowy pracujacy dla Stanów Zjednoczonych, Jill i Chris są z Organizacji BSAA (chyba, że już nie są), tej co ma zwalczać i zwalcza światowy bioterrrozym w róznych zakątkach świata.
Ada to co nie ważna? Mnie właśnie dziwi ;'p, zę wymieniłeś Claire Jill Chris I Leona, A Ada gdzie ;p, a po za tym Claire raz była tylko w drugiej części prócz tych pobocznych oczywiście, a Ada 2,4,6 część to Ada jest mniej ważna od Claire skoro Ada częściej pojawia się/występowała (no była 3 razy prócz pobocznych oczywiście), a Claire raz tylko ( w re 2). ;p, a co Ada jest nie dobra czy co, czy zapomniałeś jej wymienić, czy ona po prostu działa na czyjąś niekorzyść, czy jest pół zła, pół dobra ;p czy robi złe wszystko, a nie dobrze ;p?

ocenił(a) grę na 10
ziomxd

A BSAA to Bioterrorism Security Assessment Alliance ( Sojusz dla oceny Zagrożenia Bioterroryzmem), która to organizacja miała zwalczać zagrożenie b.b.o.A B.B.O to broń bioorganiczna wiem co to bo większości bossów z re 5 to b.b.o np el gigante u-8 popokarimu (ten nietoperz) i inne.
BSAA - grupa stworzona w celu likwidacji broni biologicznej
BSAA - Siły specjalne stworzone do walki z bioterroryzmem
BSAA - organizacja zwalczająca światowy bioterroryzm
Szukałem wszędzie i znalażlem te wszystkie tak tłumaczą ludzie co to znaczy :).
A fundusze otrzymuje z/od Globalnego Konsorcjum Farmaceutycznego ;p

A Claire jest członkinią pozarządowej organizacji Terra Save.
Trochę wiem o tym Residencie o postaciach, historii, grach, fabuły itp, bo czytałem sporo i historii re w pewnej w takim magazynie (no co tam o grach piszą) hitman psx sporo jest o re cała historia, opis całej historii re, opis wszystkich najważniejszych postaci serii re i postaci pobocznych, obrazki, zdjęcia z gier sporo i nawet tam jest recenzja re 6 też miło się czyta :) Grałem w re 4-5 i w 6 też mam zamiar zagrać, wątpie, że w re 1-3 zagram kiedyś ta grafika i sterowanie to koszmar o amunicji i bossach już nie wspomne, a po za tym widzę, że Degeneracja ( Re animacja) jest bardziej dla fanów 1-3 części re bo w Degeneracji przeważa klimat jest więcej horroru niz akcji, a nie akcja, a w re 1-3 jest klimat, a nie akcja, a Damnation jest bardziej dla fanów 4-6 części re bo w Damnationie przeważa akcja, jest więcej akcji niż horroru, a nie klimat, a w re 4-6 jest akcja, a nie klimat, po prostu, coś czuje, że kolejna animacja będzie podobna jak Damnation, też, ale co i to dobre, :) ja wolę akcję i horror bo sam horror mnie trochę nudzi , mało strzelają, mało się dzieje, a jak jest akcja i horror to coś sie dzieje, i strzelają sporo ;p.

użytkownik usunięty
ziomxd

Historia Resident Evil - gry (film, choć ma podobną fabułę, różni się zbiegiem wydarzeń, i nie jest tak szczegółowo opisana w historii jak seria gier komputerowych, ma innych bohaterów, nowych nie integralnych w grze,
takich jak np. Alice).
Początki jak każdy wie, czytał, lub oglądał, powstawały na bazie założenia kolonii w Górach, miastach, budowanie kompleksów takich jak Komisariat Policji w Raccoon City (RE 2), miała być tylko przykrywką tego co się działo zaraz pod asfaltem, powrót do jedynki, rezydencja kryjąca wszystko czego grupa S.T.A.R.S miała dowieść, a jeszcze wcześniej dziwne morderstwo na tle władzy na pociąg przewożący naukowców z instytutu zwanej Umbrella, to również nie był przypadek, a jak wiadomo kto za tym stał - ten miał ważny powód by to zrobić.
Kolejna część to RE - poboczne serie takie jak Code Veronica X, miały tylko podsycić tą tajemnicę,
i biologiczną intrygę na światową nie jeszcze skalę, i wszystkiemu maił podołać oddział S.T.A.R.S
(Specjal Tactics And Rescue Squad), na czele którego członkowie rozrastali się by dokonać niemożliwego w tych czasach, przeżyć bo nie było wyboru, i zniszczyć choć garstkę tego co tworzyła Umbrella, a do wszystkiego dzieliło ścieżkę w jedną osobę, jakze dobrze znaną od samych początków, Albert Wesker, był założycielem, który zaczynał od laboratorium, aż do teraz, władzy absolutnej, chciał szaleńcze stać się nieśmiertelny, okazało się to niemożliwe, bo co chwilę dobro podcinało mu skrzydła, by więcej nie mógł się unieść.
Resident Evil 4 odbiegało w połowie od czasu wydarzeń w Raccoon City, ponad 6 lat Leon S.Kennedy uświadamiał sobie co czai się w mrocznych zakątkach ludzkiej nienawiści, zaczynając jako policjant w 1998, do teraz jego koszmary nie mogą znaleźć końca, służył w imieniu Kraju, broniąc i chroniąc najważniejsze głowy państwa, ale rozkaz był jasny, gdy porwano córkę prezydenta USA - nie miał już powrotu do domu bez Ashley Graham, udało się, choć nie było łatwo, Los Illuminados to kolejna biologiczna organizacja w której maczał palce Wesker, ale ingerencja w tym, nie istniała długo. Kolejne części dowiodły że organizacje takie jak BSAA , S.T.A.R.S , STRATCOM, działają na niekorzyść złych ludzi, korporacji, ale wojna nadal trwa, dobro i zło, pomiędzy władzą i brakiem kontroli, pytanie kiedy zakończy się ta wojna nie jest znana, i nie będzie do póki świat nie powie dość, i nie zakończy żywot.
Każdy bohater Serii Resident Evil indywidualnie odpowiada życiorysie, mają cechy przywódcze, nie podatne na stres, czy strach, wygląd czy sposób walki też jest różny, każda postać jest inna od drugiej, i nie ma " ten jest lepszy od drugiego ", to nie istnieje w tym sensie, bo każdy był szkolony w tym samym kierunku, dla takiego samego powodu, zniszczyć wszystko co ma związek z Umbrella, kiedyś, teraz, i później, ale i podzespołów ludzkiej umiejętności, czyli naukowców, którzy pracują nad nowymi stworzeniami, udoskonalą je by zabijały dla korzyści, ale czyjej, nikt nie ma na to odpowiedzi, bo nie wiadomo, do czego to doprowadzi.
Chris Redfield, Leon Scott Kennedy, Claire Redfield, Jill Valentine, HUNK, Rebecca Chambers, Sherry Brikin, i inni przekonali się co to jest walka we własnej obronie, gdzie leży granica śmierci i życia, a jednak stają do walki by ta stała się ostatecznym finałem ten serii, wszyscy razem kiedyś zmierzą się jako sprzymierzeńcy i zniszczą to co złe przeświadczenie o mutacji i genetyce ludzi i zwierząt, istnienie molekuł rozrostu, transformacji wirusów znanych jako B.o.o, Genesis, Nemesis, Code Veronica, czy Illuminados.

A pytanie kto lubi i kogo, to już indywidualna sprawa i gust każdego szanującego serię RE gracza, ale dla mnie na pozycję wysuwa się Chris Redfield, Leon Scott Kennedy,, Claire Redfield, Jill Valentine, Hunk.

ocenił(a) grę na 10

O adzie zapomniałeś jeszcze ;p, a co ona się nie liczy bo pracuje dla jakiejś tajnej organizacji rywalizującej z Umbrellą? A hunk w czym taki ważny bo nie czaje bazy ;p.

użytkownik usunięty
ziomxd

Dlatego napisałem INNI ! Ada również zalicza się to tego zestawu, no, mogłem ją przeoczyć, ale też nie jest pewna swego. Hunk, jest to bardzo różniąca się postać od innych, jak wiadomo był na usługach Umbrelli, w Operation Raccoon City walczymy nim przeciwko grupie ruchu w kompleksie laboratoryjnym, czy też wykonujemy misje poboczne, jak ktoś grał to wie, Hunk wyróżnia się tym że ma dany cel do wykonania, i nią kasuje innych ja to robił inny np. Krauser czy Wesker, czy formacja Tricell, która finansuje rząd BSAA.

ocenił(a) grę na 10

No ta z Adą to nie wiadomo do końca co z nią będzie. Musiałbym zagrać ORC ;p, w mercenaries w re 4 hunkiem można zagrać i chyba w re 2, a po za tym w jakim, ze nią kasuje innych chodzi mi Hunka jak ma dany cel do wykonania, sorry, że cię męczę, zebyś mi to bardziej wyjaśnił, ale ja aż tak kumaty nie jestem ;p. A to co ORC warte swej ceny, w ogóle dobre jest ;p, musze kupić, a po za tym Hunk to po czyjej stronie stoi/jest po złej czy dobrej, czy w ogóle, czy sam działa, czy co on ;p.

ocenił(a) grę na 10

Zapomniałeś chyba o Uroborosie wtedy co wymieniałeś te B.B.O Genesis itp, ale Uroboros to coś innego ta? Czy to nie pasuje do tego. No to chyba raczej nie jest wirus czy co ;p.
A po za tym byś mógł to up co o B.S.A.A i B.B.O napisałem ;p.
S.T.A.R.S wiem co to jest, to Special Tactics and Rescue Service (S.T.A.R.S.) to elitarna, specjalna jednostka policji w Raccoon City. ;p
B.S.A.A też ;p to, BSAA to Bioterrorism Security Assessment Alliance ( Sojusz dla oceny Zagrożenia Bioterroryzmem), która to organizacja miała zwalczać zagrożenie b.b.o ;p.
B.B.O to broń biologiczno-organiczna.
A STRACTOM to co znaczy, pierwszy raz takie coś słyszę, byś mógł mi wyjaśnić co to znaczy ;p, czy to coś w skrócie znaczy, czym oni się oni ząjmują ;p, co robią itp :).
A po za tym w ORC to prawie wszyscy prócz Chrisa są, a szkoda, że go nie ma, ale jest Jill, Claire Ada i Leon no i Hunk i inni chyba ;p, ty no to jak Hunk walczy przeciwko grupie ruchu to on jest po stronie tego Vectro czyli z tymi agentami Umbrella Security Services (USS) wysłanymi do eliminacji efektów eksperymentów z wirurem T i tego Vectro było widać jak Leona zabija w Trailerze, to Hunk po stronie dobra czy zła w końcu ;p? Bo ja już się totalnie pogubiłem z tym Hunkiem ;p.

ocenił(a) grę na 10

No, a czy byś mógł odpowiedzieć na tą odpowiedz co te 2x up wyżej trochę napisałem tam o BSAA piszę i krótko o postaciach i o innym ;p itp, ja cię nie zmuszam jak nie chcesz odpowiedzieć to trudno ;p nie musisz odpowiadać, ale jak chcesz to możesz odpowiedzieć mówiłem już, nie zmuszam cię do tego ;p, to zależy tylko od ciebie ;p.

użytkownik usunięty
ziomxd

Spoko odpowiem tyle ile będę w stanie :)

Uroboros to typ wirusa B.o.o, to już wiesz, on też się do tego zalicza, więc jak go nie opisałem, jest to opcjonalne :)
STRATCOM, dziwna nazwa, ale Leon S. Kennedy, pracuje dla tej korporacji rządowej, było o niej głośno w RE 4, to dla niej był na misji uratowania Ashley graham (Specjal Tactics Response And Control Operation Mercier), więcej nie wiem, tyle przeczytałem kiedyś w gazecie :)

Dlaczego w ORC nie ma Chrisa, bo w tym czasie prawdopodobnie szukał kolejnych powiązań z B.o.o, czyli w tym czasie nie mógł być na innej misji, to zleciła agencja BSAA :)
Hunk jest po stronie ruchu oporu - ma zniszczyć obiekty eksperymentów virusa stworzonego dla Umbrella Corp. na wszystkich typach, członkowie S.T.A.R.S są celami pobocznymi, ale też chcą wyeliminować mutanty, więc Hunk się z nimi nie krzyżuje, w czasie gry były spotkania (ORC), ale obeszło się tylko " nie wchodź mi w drogę " :)
Hunk, jest po stronie dobra, to agent, ale jego życiorys jest nieznany, nie wiadomo nic o nim, wiadomo natomiast że został zwerbowany by niszczyć programy mutacji działu Umbrella, dlatego podczas rozgrywki w ORC cała przygoda z Hunkiem będzie polegać na nieustannej walce z żołnierzami parasola i ich mutantami, reszta bohaterów jest tylko przelotne :)

Hunk nie był ważny do tej części serii ORC, on tylko jak wyżej wykonuje zadania dla rządu, reszta nie jest znana, bo wszystkie dokumenty zawarte w grze nie mają sensownej odpowiedzi na to dlaczego Hunk nie może być razem z oddziałem S.T.A.R.S, i dlaczego likwiduje korporację :)

ocenił(a) grę na 10

Miło się czytało ;p. A jeszcze tam wyżej napisałem te 2 długie tam o BSAA i animacjach i o Claire też byś mógł odpowiedzieć ;p. Rozejrzyj się :) xd co zaczynałeś od słów historia re evil itd i tam jedna i druga wyże jest to o to mi chodzi, żebyś na to odpowiedział ;p.

użytkownik usunięty
ziomxd

Daj mi to w cudzysłowu bo nie kumam tego :)

ocenił(a) grę na 10

No to co pisałeś "Historia Resident Evil - gry (film, choć ma podobną fabułę, różni się zbiegiem wydarzeń, i nie jest tak szczegółowo opisana w historii jak seria gier komputerowych, ma innych bohaterów, nowych nie integralnych w grze,
takich jak np. Alice)."
i nad tym są dwie moje odpowiedzi ;p

ocenił(a) grę na 10

A chyba o wirusie G i C zapomniałeś jeszcze napisać ;p
B.o.o, Genesis, Nemesis, Code Veronica, czy Illuminados. i do tego C i G a T to Genesis chyba xd
T w skrócie to Tyrant znaczy jak coś :) Czytałem w jednej z gazet o Re :)

użytkownik usunięty
ziomxd

Ale reszta wirusów nie miała pochodnego na skalę zagłady, Nemezis czy Tyran był tylko do eliminacji i ochrony przed ruchem oporu :)

Claire, cóż, piękna kobieta, wyzwolona, o 3 lata młodsza siostra Chris' a, osobno szkoleni, Claire zarażona zadaniem od brata, postanowiła bronić słabszych, i pilnować by sprawiedliwość miała silniejsze znaczenie, poraz pierwszy pojawiła się w 1998 roku w miasteczku Raccoon City, w poszukiwaniu jej brata, późniejsze informacje w R.P.D, sprawiły że kobieta była w punkcie wyjścia, a ucieczka z miasteczka okazała się niemożliwa, udało się z wielkim trudem wydostać z zagrożonego terenu, wraz z towarzyszem Leon' em Kennedy, oraz Ashley Graham, która straciła oboje rodziców w tym przeklętym miejscu, Potem Claire udała się w góry Arkady by odnaleźć brata kiedy to on przebyła na misji, ale skończył ją wcześniej, Claire zaś została uwięziona w Rezydencji, w tedy w do poszukiwań do Chris' a dołączyła Jill Valentine, zadanie powiodło się a do dzisiaj Claire i Chris walczą z urągami niesprawiedliwości i zła, w nowej odsłonie Resident Evil 6 :)

Jak coś pytaj :)

ocenił(a) grę na 10

Po 1 Claire w re 6 nie ma xd
A po 2 to Sherry Birkin nie Ashley Graham
A po 3 Ada i Jill to też są pięknymi kobietami jak Claire nie? xd
Ada i Jill to też piękne kobiety tak jak Claire nie? xd

użytkownik usunięty
ziomxd

Kur*a ! ale pomieszałem.....albo na kacu, a zresztą jestem chory to masa w zatokach mi umysł blokuje, wybacz za durne błędy ;)
Sprostowanie ;)
Sherry Brikin udało się wydostać z zagrożonego terenu z Raccoon City w 1998 r. wraz z Leon' em Kennedy i Claire Redfield, Claire nie ma w RE 6 ale jest w Operation Raccoon City, to był błąd w napisie :)
Ada, Jill, czy Claire to równie piękne kobiety, każda ma swój styl, Ada mnie zauroczyła czerwoną suknią i stylem walki wręcz, Claire sposobem spokoju i odwagi, natomiast Jill samą odwagą, Sheva też jest piękna, do tego odważna i pewna siebie ;)
Exella miała fajne cycki, dopóki nie zamieniła się w Uroborosa ;)

ocenił(a) grę na 10

No ta, Ada to taka tajemnicza i przebiegła kobieta, Claire to taka opiekuńcza i dbająca o wszystkich kobieta, a Jill to taka twarda i jak napisałeś odważna kobieta. No, a Sheva to, to co napisałeś ;p. Excella no niezła :p

użytkownik usunięty
ziomxd

Hehhehe, czyli mamy wspólne zdanie co to tych kobiecości :)

ocenił(a) grę na 10

To ty też tak myślałeś, że Ada taka przebiegła i tajemnicza kobieta, Claire dbająca o wszystkich i opiekuńcza kobieta, a Jill to taka twarda i odważna kobieta? :-) No Sheva to już wiadomo ;p.

ocenił(a) grę na 10

No Ada też mnie zauroczyła czerwoną suknią (sexy :) ), zauroczyła mnie też stylem walki wręcz no i zauroczyła mnie tą przebiegłością i tajemniczością:), Claire też zauroczyła mnie sposobem spokoju i odwagi no i zauroczyła mnie jeszcze tym opiekuństwem i dbaniem o wszystkich :), a Jill też mnie zauroczyła odwagą i zauroczyła mnie tym, że jest twardą kobietą i zauroczyła mnie jeszcze tym, że jest mądrą, pomocną i wytrzymałą/odporną na ból kobietą :) No Sheva zauroczyła mnie też odwagą i pewnością siebie :) Szkoda, Excelli, no, ale tak jest żli muszą zginąć :).

użytkownik usunięty
ziomxd

Każda z kobiet w serii Re miała coś do zaoferowania, Rebecca była pomocna, w RE 1 Chris mógł na niej polegać, uratowała mu dwukrotnie życie, raz gdy potrzebował serum, drugi raz gdy trzeba było sporządzić serum V na Plant 42.....Ashley, no cóż, wada całego RE, wkurzająca nastolatka która nie panowała nad swoimi emocjami, ale coś miała takiego, nie pokazywała nam w RE 4 gdzie co jest, to już coś, Sherry odważna dziewczynka, pomocna, była wszystkim przerażona :), Exella kobieta z wielkimi buforami, uzdolniona, dzięki niej powstał wiru sekty Los Illuminados, potem Uroboros, była zła, za tą cenę zapłaciła surową karę.

ocenił(a) grę na 10

No ta tylko, że każdy prawie albo każdy miał problem chodzi mi o 5-6 postaci Ada Jill Wesker Leon Claire Ada, każdy się czymś różni ;p
No chodzi mi o to, że
Ada - niby, umarła" w re 2
Claire - była uwięziona na wyspie Rockfort (tak czytałem ;p)
Jijj - była kontrolowana przez Weskera poprzez to urządzenie co miała przymocowane, do klatki piersiowej/na klatce piersiowej i wykonywała jego rozkazy i służyła mu
Leon - był zarażony pasożytem Las Plagas.
Chris - on jako jedyny chyba nie miał problemów, ale dostał 2-3 wpiepsz od Weskera to można powiedzieć, że on też miał problem ;p
Wesker - zginął od Tyranta w re 1 ( czytałem o tym i oglądałem na youtube jak go Tyrant zabił ;p), ale wirus go wskrzesił, który dostał od Birkina tak czytałem ;p

No widać, że każda z postaci coś przeżyła.
No a jakby złe się stało to Jill by była na zawsze na rozkazach i władzy Weskera jakby jej nie zdjęto tego urządzenia z klatki piersiowej, no ale jakby Wesker zabił Chrisa, to Jill by pewnie do eksperymentów wziął i by pewnie założył jej tego pajączka na klatkę piersiową i by była ona na zawsze na rozkazach i władzy jego, no chyba, że Wesker jakby chciał to by ją zabił i by się wtedy obydwu pozbył, a Jill by wtedy nie wziął do eksperymentów i by jej nie założył tego pajączka na klatkę piersiową bo by nie żyła, no ale jakby ona zginęła( Wesker by ją zabił) to Wesker nie miał by jak udoskonalić tego Uroborosa, bo by nie miał tych bardzo silnych antyciał, które Jill miała w swoim ciele i nie miałby jak pobrać ich z jej ciała, do udoskonalenia Wirusa Uroborosa, bo by była martwa.
Claire by była uwięziona w więzieniu (jakby się nie wydostała i by tam została pewnie by na niej jakieś eksperymenty robili, i by ją męczyli, aż do śmierci)
Chris by zginął od Weskera, jakby Jill mu nie pomogła
Leon by został jednym z członków los Illuminados, gdyby tego pasożyta nie pozbyłby sie ze swego ciała
Ada zginęła by naprawdę, a nie na niby
Wesker jakby na zawsze zginął od Tyranta, no ale wtedy Jill by nie była na jego rozkazach i władzy ;p, a Chris by wtedy też nie zginął(jakby jill by mu nie pomogła) bo Weskera by już nie było ;p
Oj trochę pomieszałem ;p.
Szczerze nie chciałbym, żeby tak się to skończyło z wszystkimi postaciami, ale jakby tak było to przerąbane by było xd

użytkownik usunięty
ziomxd

Dokładnie, coś w tym jest :)