PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638130}

Resident Evil 6

BioHazard 6
2012
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3154
Resident Evil 6
powrót do forum gry Resident Evil 6

Resident Evil 6 to kolejna część jednej z najbardziej znanych i rozpoznawalnych serii gier, w doskonały sposób łącząca horror z elementami akcji. Mija 10 lat od incydentu w Raccoon City. Prezydent USA zdecydował się ujawnić prawdę o tamtych zdarzeniach wierząc, że pomoże to w zahamowaniu aktywności bioterrorystów. W rezultacie sam zostaje zaatakowany i poddany mutacji, całkowicie się przeobrażając. Atakowi nie jest w stanie zapobiec Leon S. Kennedy, przyjaciel prezydenta i ocalały z Raccoon City, który w efekcie będzie musiał stanąć przed najtrudniejszą decyzją w swoim życiu. W tym samym czasie pracownik Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) Chris Redfield, przybywa do Chin – kraju, który również stał się celem ataków. Zakrojone na szeroką skalę akcje bioterrorystów pokazują, że żadne państwo nie jest w stanie obronić się przed ich atakami i sprawiają, że światową populację ogarnia strach i poczucie braku nadziei.

Zwiastuny pokazują kolejną świetną produkcję CAPCOM'U !!!

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-27338

Czekamy !

ocenił(a) grę na 6

10 lat? stuknij sie w twarz i pomysl logicznie zamiast wprowadzac ludzi w błąd;] 10 lat po incydencie w Raccoon City to są wydarzenia z Re5, te w Afryce...które w grze rozgrywaja sie w 2008 a akcja re1-3 to 1998....akcja re6 dzieje się 5lat po wydarzeniach z re5 czyli 15 po wydarzeniach z raccoon city;) a co do reszty to się zgodzę:)

użytkownik usunięty
AlbertWesker

Ale ja to skopiowałem :)
Wstyd że z błędem - sorki, nie zauważyłem, ale ja kopię zrobiłem z stąd :

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-27338

Co do reszty, znam bieg wydarzeń, to ktoś inny zrobił pomyłkę.

ocenił(a) grę na 6

no to jest filmweb, nie wiem czy oni tak specjalnie wprowadzaja biednych uzytkownikow w blad czy na serio nie sa zapoznani z tematem i nie wiedza o czym pisza:D tak wgl to polecam pograc w pelna konwersje re4 w rem3D na pc:P ja osobiscie jestem jednym z ekipy tworzacej:)

użytkownik usunięty
AlbertWesker

Filmweb, czasem się myli, ale czy robią to specjalnie, to możliwe :)
Ale to że ja to przekopiowałem, to kolejny błąd, ale nieważne :)

pełna konwersja RE 4 w rem3D na pc:P ?
i to to tworzyłeś - na pewno zagram dzięki :):)

ocenił(a) grę na 6

ja tylko przenosilem postacie z re5,reDSC i innych w re4;) reszta to robota kolegów z zespołu:P ale wkrótce będzie całość na youtube można znaleźć jak sie poszuka zapowiedz zrobiona przez fana

użytkownik usunięty
AlbertWesker

Podasz mi link ?

ocenił(a) grę na 6

http://www.youtube.com/watch?v=bCcTZj5HwdY to tylko wersja beta z przed 5 miesiecy, teraz jest lepiej

użytkownik usunięty
AlbertWesker

Niezła, wierzę że jest jeszcze lepsza :)

użytkownik usunięty

Dzięki za link, na pewno zagram jak będzie :)

ocenił(a) grę na 6

a wiesz ze ta laska na zapowiedzi re6 z krotkimi blond wlosami to sherry birkin? ta mala z re2:P

użytkownik usunięty
AlbertWesker

Pewnie że to ona, przecież minęło sporo czasu od Re 2, Leon się postarzał, i Sherry się dupa zrobiła :)
na początku myślałem że to Ashley Graham ;P

ocenił(a) grę na 6

Ashley nie ma chyba w tej czesci:P jest leon, Chris. Sherry, Ta Hidalgo nie wiem jak na imie ma;p tak wgl ciekaw jestem co się z Rebecca i barrym dzieje, mam nadzieje ze starej Jill i Claire nie pokarza:P tak wgl w damnation ma byc podobno Billy Coen

AlbertWesker

Widzę, że stara ekipa fanów RE w czasów "bitwy postaci" żyje i ma się dobrze;]

ocenił(a) grę na 6
sali06

no a jak bitwa nadal trwa;P

użytkownik usunięty
AlbertWesker

I będzie trwać, bawmy się dalej :):)

AlbertWesker

A mogę się zapytać z jakiego źródła, wiesz że ta blond laska to Sherry? Tylko się pytam, ostatnio nie jestem w nowościach a patrząc w internecie to ludzie różnie piszą :)
Tak poza tym to też jestem ciekawa co z Rebeccą, Barrym mam nadzieję że ich zobaczymy, nawet w RE:Damnation bo w 6 raczej nie ma co liczyć.

ocenił(a) grę na 6
hotek95

na oficjalnym forum gry pisali, zreszta nawet moda do re4 zrobili postac sherri z re6 i to ona wlasnie jest;p jestem tego na 100% pewny
No rebeccki nie bedzie w damnation nawet, barry w retribution bedzie za to billy w damnation ma byc

AlbertWesker

Dzięki :P
Retribution...Dla mnie filmy to inny świat....Pewnie i tak Barry, którego znamy nie będzie tym samym Barry'm.
No jeśli Billy będzie w Damnation to bardzo się ucieszę, bo chce go znów zobaczyć.

Jak widzieliśmy w jednym z trailerów, grając Leonem, było widać ten klimat grozy natomiast Chrisem, sama akcja. No ale jak sami gadali, że nie powrócą do korzenii serii to jakoś się tak nie napalam, ale jako fanka serii to i tak zagram.

ocenił(a) grę na 6
hotek95

Co do leona to troche czuc ten stary klimat raccoon city:P

AlbertWesker

Patrząc na ten trailer, no to prawda. Ale nie oceniajmy tak szybko, bo wiadomo jak to bywa :P

użytkownik usunięty
hotek95

O tak, to widać, że stary klimat powróci, ale jak to bywa można się nie nastawiać na coś co nieoficjalnie powiadamia.
Liczy się efekt końcowy, a to pewna sprawa.
poczekamy i zobaczymy co z tego będzie.

No klimat grozy będzie pewnie, ale ten sam, dobry, stary resident nigdy nie wróci....

użytkownik usunięty
hotek95

A szkoda ze remake starych nikt nie chciałby zrobić, Re 1 już to ma :)
Chciałbym ponownie 2 i 3 :)

No dokładnie. CAPCOM by na tym zyskał. Na pewno jest miliony fanów, którzy chcili by powrócić do starego klimatu residenta, a przecież remake 1 okazał się sukcesem.

użytkownik usunięty
hotek95

I to jakim sukcesem, cały czas gram w tą grę, i nie mogę się znudzić, stare tez są takie, jakby zrobili poprawki, lub, nawet jakieś oficjalne dodatki, byłby to wielki sukces CAMCOM'u.
Ale pracują nad nowymi RE - a projekty są naprawdę świetne, i oby ujrzały światło dzienne :)

Nie rozumiem ich toku myślenia xD
No ja też cały czas gram w residenty i mogliby zrobic remake 2 i 3

użytkownik usunięty
hotek95

No ja też, skoro już jest RE , to niech zrobią 2 i 3, a może jeszcze coś zaplanują :)

żadnego remake'u... to co widzicie to juz zaden resident evil nie rozsmieszajcie mnie re, re0, re2, re3 to sa prawdziwe gry maja klimat... owszem 4 i 5 podobaly mi sie, mnostwo czasu spedzilem grajac w nie ale od 4 to juz nie jest to samo... opuszczony dom, miasto wolne zombie z mnostwem hp ktore chca nas pozrec zamiast strzelac z broni palnej badz machania tasakami, gralem we wszystkie czesci i jestem fanem tej produkcji ale dzisiaj stawia sie na grafike i strzelanie a nie na klimat - taka prawda

użytkownik usunięty
Ajfel93

Dokładnie, popieram post, klimat, klimatem, ale można też postawić na rozgrywkę, i w takim przypadku, mamy po równo....i klimat, to w poprzednich częściach, i rozgrywkę, a to w nowszych...takie urozmaicenie na prawdę cieszy, i odróżnia od starego do nowego.
Ale Remake to dobry pomysł, y odświeżyć graficzne stare serie RE, na nowo....tak jak to było z RE 0 i 1 :)