PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638130}

Resident Evil 6

BioHazard 6
2012
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3154
Resident Evil 6
powrót do forum gry Resident Evil 6

Moim zdaniem najlepsza odsłona serii Resident Evil. Fabuła jest rewelacyjna - te pięknie zapętlone wątki z różnych kampanii. Mi najprzyjemniej grało się w kampanii Jake'a i Scherry. Graficznie też trzyma wysoki poziom, wyznaczony przez część piątą.
Na początku byłem nią lekko rozczarowany,. Jednak z każdą kolejną powtórką całej gry (wszystkich kampanii) wciągałem się coraz bardziej.Sterowanie w szóstej odsłonie jest bardziej intuicyjne, a ruchy postaci bardziej "ludzkie" niż w RE5, a co za tym idzie - multiplayer to czysta przyjemność. Mam już "przegrane" w nim kilkaset godzin, a jeszcze mi się nie znudził.

Ta część wcale nie jest mniej klimatyczna od pierwszych części. Myślę, że większość z nas wspomina te pierwsze odsłony serii z sentymentem. Kiedyś gra na szaraku to było niemal metafizyczne przeżycie. Dzisiaj już tak nie jest i stąd chyba ten "brak klimatu". Moim zdaniem RE6 ma go aż nadto, tyle że jest to inny klimat.
Mam nadzieję, że kiedyś powstanie film oparty na fabule tej gry.

Przeglądałem gameplay'e z RE Revelation i RE ORC, ale jakoś mnie nie porwały, i nie zachęciły do zakupu. Czekam więc z niecierpliwością na RE7.

ocenił(a) grę na 10
NiW_Adams

POPIERAM NAJLEPSZA !!

ocenił(a) grę na 9
NiW_Adams

Również mam ponad 200h przegranych i nie mam pojęcia kiedy to zleciało :D

ocenił(a) grę na 1
michal2788

Ocena 1 to za dużo. Chętnie dałbym 0.... Ocena 7.3 dobry? nie wieże dobry gniot....raczej powinno być arcydzieło gniot.

Parsley81

Rozumiem, że jesteś fanem starego Residenta. Bo ma lepszy klimat. Ale ocenić grę na 0? Ocenić Resident Evil 6 na 0?
Tak samo 4...na 0? To przesada. I czysty trolling.

ocenił(a) grę na 5
NiW_Adams

Kampania Leona - ujdzie. Ale to co się wyprawia w kampanii Crisa , to totalne gówno. Odrzuca. Chaos , kamera wariuje , czołgi , zombi- nie zombii desantują się na spadochronach. Czy to gra wojenna czy to jeszcze Resident? Zdecydowanie nie dla takich Residentów. Ocena 5.

NiW_Adams

Gracze mieli kiedyś nadzieje, że powstanie film oparty o fabułę pierwszego Residenta - jak się to skończyło - powstała shitowska i kiczowata seria z nazwiskami bohaterów gier i nazwą korporacji, której nie da się oglądać. Co do serii gier - kanon Residenta to RE1 (także remake), RE2, RE3, RE Code Veronica i RE0. Resztę tego , co później, mogli wydać pod innym tytułem, a tamtą markę godnie zakończyć, bo to co się wyprawia w kolejnych odsłonach (i fabularnie i gameplay'owo i technicznie) to już po prostu przegięcie. Niestety RE4 (sam w sobie dobra gra) wyznaczył kierunek, w którym seria od tamtej pory idzie...

ocenił(a) grę na 6
NiW_Adams

Gra jest dużo gorsza od Resident evil 1,2,3 z lat 90'

ocenił(a) grę na 3
NiW_Adams

Prawdziwy Resident to 0,1,2,3 i Code Veronica a to jest gorsze od syfu

ocenił(a) grę na 7
SensationTMF

Najlepszy to był Resident evil 4.
Przed chwilą właśnie ukończyłem grę(aż 25 godzin mi to zajęło).
Moim zdaniem gra zdecydowanie za długa i przebajerowana.
Gra zabija wszelkimi akcjami,ale zarazem robi się z tego monotonia i bezsensowna strzelanina.
Mimo wszystko gra jest dobra i warto ją przejść.
7/10