PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=638130}

Resident Evil 6

BioHazard 6
2012
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3154
Resident Evil 6
powrót do forum gry Resident Evil 6

Więc zaczynamy, powiem od razu że Re6 jest o wiele lepsze niż Re5, ReORC i może nawet Re4. Ale każdy ma inny gust, więc można się nie zgadzać. Przeszedłem jak na tą chwilę dwie kampanie Chrisa i Jakea.
Co do Chrisa, bo od niego zaczynałem z myślą że pierw przejde najgorsze, po tym co mówili że będzie jak re5. I było znacznie lepiej niż Re5. Ciekawiej się grało, lokacje były ładniejsze i wrogowie bardziej realistyczni, zarówno pod względem wyglądu jak i zachowania.
Zaskakująca jest końcówka kampanii. Bowiem giną dwie postacie z tych głównych, jedną z nich jest partner Chrisa, Piers Nivens który zostaje oszlamiony wirusiskiem i robi co musi. Oraz jedna z kluczowych postaci serii czyli Ada Wong (tym razem ginie na stałe).
Kampania Jake
Przypomina mi trochę część trzecią serii, znów goni nas super silny tyrant, coś w stylu Nemesisa. Akcja jest cały czas, Jake jest super zwinny i powala pięściami lepiej niż jakiś Jean Claude Van Damme czy Steven Seagal.
Pomaga mu piękna Sherry:P W paru cutscenkach jest prawie i naga, ale nie widać oczywiście tego , znaczy Jake widzi ale nam graczom nie jest dane tego ujrzeć.
Jest jak dla mnie o wiele trudniejsza niż kampania Chrisa.
Teraz muszę jeszcze zając się Leonem i Adą, potem powiem która najlepsza była.

ocenił(a) grę na 10

No i dopisze do plusów jeszcze, że ten motyw z Jill jak była kontrolowana przez weskera i nosiła pajączka na klatce piersiowej i jak ukrywala sie pod tą maską i pod tym strojem i jak sluchala weskera i exceli to zdecydowanie podobał mi się o wiele bardziej (motyw) niż z tym jak leon został zarażony pasozytem i przez prawie cala gre go nosil w ciele.
No z tymi plusami z tą historią to mi sie wydaje ze ciekawsza jest w re 5 niz w re 4 nie wiem tak mi sie wydaje hehe xd....Koniec pisania nareszcie teraz ide sie czyms innym zajac :).

ocenił(a) grę na 10
ziomxd

Zapomnialem dopisac jeszcze ze ciekawsza i lepsza jest historia w re 5 niż w re 4. OKEJ KONIEC!!! Tego slowa "lepsza" zapomnialem dopisac heh dobra okej koniec pisania ufff.... za duzo powtarzam slow ale mi to wisi :D i mam prawo powtarzac te slowa :)

użytkownik usunięty
ziomxd

Zajeb***te słowa, kurczę trochę tego :)
ale 1000000000 % prawdy :)

ocenił(a) grę na 10

No a czytałeś to wszystko co napisałem up o re 5 ;P? No chciałem jeszcze dopisać, że mapka lepsza jest w re 5 niż w re 4 tu w re 5 otwierasz i jedziesz dalej a tam musiałeś w re 4 stanąć :P i otworzyć mapkę i za to plus za tą mapkę w re 5 :) i po za tym nie ma żółtych roślinek tak jak w re 4, które zwiększały maksymalną ilość twojego zdrowia i to trochę męczy ich zbieranie, bo tam miałeś połowę max hp i musiałeś je powiększać poprzez te żółte roślinki i to trochę męczyło , a tutaj masz full hp odrazu i tylko red i green masz i nie musisz się męczyć zbierać tych żółtych bo ich nie ma re 5 :) za te full hp duży plus, no i po za tym jak cały pasek spadnie to nie padasz , ale masz za to krytyka i partner musi cię uratować, a w re 4 spadał cały pasek i padałeś i nic nie mogłeś zrobić a tutaj partner cię ratuje i grasz dalej, lepszy ten krytyk w re 5 niż śmierć jak w re 4 jak cały pasek spadł i ginąłeś i właśnie mega plus za tego krytyka i ratowanie przez partnera :)
Plusy
+Mapka (Opisałem up już)
+Brak Żółtej roślinki ( Też opisałem wyżej)
+Krytyk i ratowanie przez partnera (To też wyżej opisałem :))
Po prostu to co tu wszystko to napisałem te plusy i ogólnie to co na początku o re 5 napisałem to jest po prostu wszystko lepsze niż w re 4 :) Po prostu to co tu wszystkiego dobrego o re 5 napisałem (na początku i w plusach i do teraz) to jest wszystko przeciwnością re 4.
Zgadza się :)

ocenił(a) grę na 10

No dokładnie we wszystkich plusach ( zapomniałem to w nawiasie dopisać :)

użytkownik usunięty
ziomxd

I tak szczegółowo to napisałeś, ja to wykorzystam na innym forum, genialnie napisane :)

mogę co ?

ocenił(a) grę na 10

Możesz pozwalam z chęcią wielką :), a w jakim sensie ci się to przyda ;p.

ocenił(a) grę na 10

Hmm, a widziałeś jak kiedyś re 5 wyglądał z 2007 roku trailer 3:07 trwa i weż sobie jak chcesz to obejrzyj xd przetłumacz te 2x najlepsze komentarze na j polski bo tam ludzie coś ciekawego piszą xd

tu link
http://www.youtube.com/watch?v=ILuP43jcaXw

ocenił(a) grę na 10

No zapomniałem o jednej z ważnych rzeczy, a mianowicie chodzi o walkę wręcz, w re 4 mamy 2 chwyty tylko , a tu w re 5 mamy aż 6 chwytów np sierpiowy, podbródkowy, prosty, łamanie karku, deptanie itp i kopnięcie :) a tam w re 4 tylko kopałeś nogą i rzucałeś wrogów do tyłu no tam tylko w głowę strzelaleś i w nogi dopiero mogłeś bić, a tutaj dodatkowo jak w rękę trafisz to możesz uderzyć go, albo jak klęczy to podbródkowy i łamanie karku, albo jak leży to zdeptać, albo jak ogłuszony to sierpiowy, albo jak w rękę od tyłu to wtedy możesz kopnąć go. czyli jeszcze jeden plus dla re 5 za tę większą możliwość walki wręcz :). Polepszona wersja re 4 i tyle :).

użytkownik usunięty
ziomxd

Dokładnie, wezmę to wszystko na forum RE popularne dość jestem administratorem, podpisze go twoim nickiem :)

ocenił(a) grę na 10

A da to coś jak podpiszesz to moim nickiem będę bardziej znany czy co xD?

użytkownik usunięty
ziomxd

Mniej-więcej, ważne że to twojej twórczości i nie mam zamiaru podawać się za ciebie, napisze twój nick, i będzie wiadomo kto to napisał :)

ocenił(a) grę na 6
ziomxd

opłaca sie, bo fajny multiplayer jest, + mody na necie np. jack krauser, barry burton w re5

ziomxd

Mnie RE6 kosztował jedyne... uwaga... 5zł :)

ocenił(a) grę na 10
jason86

Ciekawe czemu tylko 5 zł xD.

użytkownik usunięty
ziomxd

Pewnie po znajomości :)

jasne chyba z neta za piątaka

użytkownik usunięty
jacobs1983

Można i tak - słuszności :)