dobr gra ani razu sie nie nudzilem a o malo w nia nie zagralem przez narzekajacych ludzi
Najgorsze co można zrobić, to nie spróbować, bo ktoś tak gada że "nie", "beznadzieja". Człowiek sam się musi o tym przekonać czy gra jest fajna, czy też nie - bo ludzie są różni i mają różne gusta :)
Mnie bardzo na łopatki nie powaliła - na przykład ze względu na masę przerywników...człowiek sobie idzie, się rozkręca, łapie już co, gdzie i jak - i przerywnik i jeszcze jeden...Miałam wrażenie, że samych filmików jest więcej niż mojego grania :)
Już gdzieś tutaj pisałam - że wolę klimat starych Resów - ale na nowe zawsze będę się rzucała, będę grała i oceniała ;)
Wczoraj skończyłam Resident Evil Revelations - i klimatem mi bardziej odpowiada :)
Nie napisałam, że mi przypomina pierwsze części, tylko że w porównaniu do szóstej części bardziej mi odpowiada klimatem. Nie będzie już gier pokroju pierwszych Residentów, gdyż zmienia się rynek, zmieniają się oczekiwania względem gier. Producenci biorą pod uwagę wiele aspektów i wybierają te, które w ich mniemaniu zagwarantują sukces. Żeby osiągnąć sukces należy otworzyć się na szersze grono odbiorców. W szóstej części więc mamy kampanie i każda z nich jest inna. Kampania Leona ma nam przypomnieć o eksploracjach pozornie tylko opuszczonych pomieszczeń, gdzie zza rogu w każdej chwili może nam "coś" wyskoczyć. Kampania Chrisa jest już bardziej nastawiona na akcję, na atakujących nas zewsząd wrogów. Bardzo fajne wątki, które przypadły mi do gustu. To jest oczywiście moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać :)