witam mam pytanie, przeszliśmy z chłopakiem grę gdzie chodziło się Jamesem, myśleliśmy, że to już finałowa scena ale okazało się, że później chodzi się tą blondynką w różowej spódniczce, czy później chodzi się np Eddy'im?
To nie jest scena, potem masz bodajże jak sięgam pamięcią[?] - do wyboru, bo każda osoba ma inny scenariusz i przeszłość.
btw blondynka ma na imię Maria : )
btw[2] - chodziło się Eddy'im? Nie pamiętam oO
Nie no spytałam się tylko czy chodzi się Eddy'im bo nie wiem. Mamy popsute to menu główne, wyświetla nam się tylko silent hill director's cut i to wszysztko, więc trzeba było na oślep coś wybierać i nie wiedzieliśmy o co chodzi, wybraliśmy tą Marię i chyba poziom hard bo jak ona strzela do tych postaci, które plują kwasem czy czymś tam to zamiast oberwać trochę (jak na poziomie normalnym) to denerwują się jeszcze bardziej :P
aha i jeszcze takie pytanie, bo może nie do końca zrozumiałam, ale na końcu w tym hotelu kiedy James ogląda video i później słyszy głos tej swojej żony to wszystkie korytarze i pomieszczenia są zniszczone, dlaczego?
I dlaczego on nie pamiętał, że ją zabił?
James jest psychicznie chory zabił swoją żonę aby zakończyć jej cierpienie. To morderstwo odbiło u niego takie duże piętno na psychice że wbił sobie do głowy że mary zmarła 4 lata temu przez chorobę. Hotel na początku gdy do niego przybywamy jest ładny i fajny. Ten początkowy wygląd to wygląd jaki zapamiętam James gdy był pierwszy raz w hotelu. Gdy uświadamia sobie co zrobił wyrwał sie ze swojego wykreowanego świata i zobaczył hotel zniszczony i spalony czyli taki jaki był naprawdę od początku ;D