PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614909}
7,2 70  ocen
7,2 10 1 70
Super Paper Mario
powrót do forum gry Super Paper Mario

Jest to moja pierwsza gra z serii Paper Mario, i muszę powiedzieć że większość elementów w tej grze jest zrobiona cudownie. Fabuła potrafi wciągnąć i bywa zaskakująco mroczna i wzruszająca, klimat jest dość dziwny, ciężko mi go do czegokolwiek porównać, ale jest fajny dzięki temu wg mnie, dialogi są dobrze napisane i wypełnione naprawdę niezłymi żartami, a muzyka została ze mną na długo po ukończeniu gry, jest cudowna. Te wszystkie zalety jednak nie zmieniają faktu że jednak dość mocno się wymęczyłem grając w to. Głównym powodem tego jest rozgrywka. Segmenty przygodówkowe często bywają pomysłowe, ale sekwencje zręcznościowe na których gra skupia się zdecydowanie zbyt często wydają się zbyt prosto zrobione, i przechodzenie ich wydaje się zbyt monotonne. Często podczas mojej rozgrywki zadawałem sobie pytanie "Jak to niby miało sprawić mi radość". Rozgrywka mnie po prostu zawiodła, i myślę że gra by była lepsza gdyby była znacznie krótsza. Mimo tego moje wspomnienia z tej gry są w przeważającym stopniu pozytywne, i jest to zdecydowanie produkcja warta sprawdzenia przez to jak unikatowe i dziwne jest to doświadczenie