PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608725}
8,2 8,8 tys. ocen
8,2 10 1 8779
Syberia
powrót do forum gry Syberia

W tej grze jest piękne to, że te wszystkie krajobrazy to rysunki Benoita Sokala i nadają one niepowtarzalnego klimatu! Scenariusz i dialogi są wyśmienite! Druga część równie rewelacyjna, co pierwsza. A z tego, co wiem szykuje się trzecia część, ale podobno z inną bohaterką i innym silnikiem graficznym....

użytkownik usunięty
Darth_Vojtek

Pozycja obowiązkowa dla każdego fana przygodówek. Nawet ci, którzy nie przepadają za tym gatunkiem gier, też powinni ją poznać. Jeśli będzie kolejna część, to super! Jednak Kate Walker zawsze będzie w mojej pamięci:)

użytkownik usunięty

Z przygodówek trawię tylko Machinarium i właśnie Syberię. Obie rewelacyjne . ;) No i jest jeszcze Fahrenheit.

ocenił(a) grę na 10

Również uwielbiam Syberię, za jej klimat, niepowtarzalność i muzykę. Podpisuje się pod tytułem tematu i dorzucam - najlepsza przygodówka w jaką grałem.
nat0 -> Wyszła również Syberia 2 ;)

użytkownik usunięty
Gildurf

Wiem. Miałam na myśli ewentualną trzecią część:)

Darth_Vojtek

Bardzo podobała mi się ta gra. Nie była w cale taka prosta momentami, pamiętam że miałem chyba parę momentów, nad którymi musiałem dłużej przysiąść. Jedynka miała świetną grafikę, muzykę i pamiętam jeszcze takie mini filmiki... W dwójkę niestety jeszcze nie miałem okazji grać bo grałem jedynie w demo ;/

Darth_Vojtek

Gra bez wad. Druga część również. Trójki już nie chcę bo kiedyś trzeba po prostu skończyć, a nie tworzyć na siłę kolejne części.

Darth_Vojtek

Jedna z najlepszych przygodówek. Co prawda trochę kuleje pod względem technicznym (dwójka to poprawia), ale fabuła i lokacje, do których docieramy, są niezwykłe. Gorąco polecam, wraz z Najdłuższą podróżą najlepsze pozycje.

trifonow

Co kulało pod względem technicznym? Ja sobie nie przypominam żadnych problemów.

użytkownik usunięty
mikamves

Oprócz tego, że lokacje może były trochę zbyt statyczne, to ja nie mam żadnych zarzutów.

ocenił(a) grę na 10

w ogóle prawie każda gra Benoita Skoala była świetna. a jeśli chodzi o Syberię 3 to ma być połączeniem Syberii i Still Life czy jakoś tak :D
Syberia rządzi <3

użytkownik usunięty
roksia_23

Still Life? Ta gra od początku mi się nie podobała. Kiepskie wykonanie. Ale ciekaw jestem co z Syberią III... coś cicho. Podobno są jakieś problemy z licencją, a gra ma być w 3D... i to mi się nie podoba.

użytkownik usunięty

Grałem w dwójkę SL, więc może faktycznie ta część jest taka kiepska. Słyszałem, że jedynka jest całkiem niezła.

Darth_Vojtek

Także mi się podobała ta gra:) Barwne postacie, nastrojowa muzyka, ciekawe zagadki i piękne krajobrazy. To moja ulubiona gra przygodowa:D