Wraz ze swoją następczynią jest to najlepsza gra przygodowa w jaką kiedykolwiek miałem
okazję zagrać. Świetne krajobrazy w wykonaniu Benoit Sokala, przepiękna , wzruszająca
historia. Genialny projekt postaci... Świetna muzyka ... Mógłbym tak wymieniać bez końca.
Osobiście wolę troszkę bardziej część II z powodu iż historia nabiera większego tempa.
Jednak mimo wszystko "Syberia" załuguje na 10/10 jak mało jaka inna gra. Niedługo ma
wyjść Syberia III niestety w 3D bez rysunków Benoit Sokala. Mam nadzieje że 3d nie zepsuje
tak świetnej marki. ( Może wyjdzie jak Still Life ---> grą z która ma być związana nasza Kate ).
Osobiście uważam że część II zakończyła serię i nie wiem jak mają zamiar " odgrzać tego
kotleta " ale mam nadzieje , że będzie smaczny :) 10/10
Jakoś cholera nie mogę się przekonać do "Syberii". Bardzo usilnie próbowałem, jednak klimat i atmosfera tej gry wydały mi się jakieś kompletnie martwe, nie byłem w stanie tego znieść.
Cóż każdy ma inny gust :) . Osobiście klimat mi odpowiadał bo czegóż się spodziewać po odludziach ^^ Tam gdzie był uniwersytet byli uczniowie ( jakkolwiek) , w miasteczku była żałoba, a inne tereny to już bezludzie :)
Życzę powodzenia i przyjemnej gry ^^. Może po prostu nie jest w twoim guście . Ja na przykład nie mogę się przekonać do Post Mortem mimo że fabuła jest ciekawa to reszta mnie drażni , a innym się podoba .
Ah, Syberia... Moja ukochana przygodówka z dzieciństwa zaraz obok "The Longest Journey" :) Przepiękna historia, krajobrazy i postać Kate Walker. I owszem, atmosfera ma być taka troszkę "martwa", tzn. pokazywać pustkę, nieskończoność i ciszę tundry. Ponadto ukazuje to całą wewnętrzną podróż Kate - od prawniczki, którą obchodzi praca po osobę, która zrozumiała co jest najważniejsze w życiu. Ta gra przepięknie pokazuje jak Kate porzuciła na zawsze swój znany, bezpieczny, ale nudny świat. Porzuciła wszelkie udogodnienia i wygodne życie i ruszyła w podróż by odnaleźć siebie. To historia o podróży za marzeniami.
Znów chwyciła mnie ostatnio na to nostalgia i od początku gram w całą serię. Właśnie skończyłam część 1 i instaluję dwójkę :)