Najlepsza multiplayerowa strzelanka w jaką grałem!!!
...
A co wy o niej sądzicie???
Teraz jest bardziej do WoW-a podobna niż do FPS-a. Co z tego że jest darmowa kiedy wszyscy kupują itemki (dla mnie obłęd).
A grałeś w to w ogóle .. nowe przedmioty dostaje się też za darmo ..losowe otrzymuje się je podczas gry ..można je wymieniać itp..ja nigdy nie kupiłem żagnego itema ..i nie muszę tego robić żeby osiągać dobre wyniki.. bronie są dość dobrze zrównoważone ..(przynajmniej większość i można spokojnie grać podstawowym zestawem) Autorzy od 4 lat dodają trybu gry i mapki oraz usuwają błędy za darmo ..a teraz nawet udostępnili tą grę dla każdego więc mogą sobie zakładać sklepik z itemami .. jak dla mnie.. zwłaszcza że jeżeli ktoś nie chce to w ogóle nie musi tych rzeczy kupować a i tak będzie miał nowe przedmioty i czerpał pełną przyjemność z rozgrywki. Więc nie porównuj tej gry do WoW-a bo to w ogóle nie mają z sobą nic wspólnego..
Ja również uważam że jest to najlepszy multi-fps w jaki grałem. 9 zróżnicowanych klas , multum broni i ozdobników postaci (np.czapek). Każdy musi w to zagrać
Łatwa? :o Zależy, jak grasz z botami to może ;) Spróbuj się zmierzyć z jakimiś pro graczami, to zobaczysz, że gra wcale łatwa nie jest.
Po bardzo aktywnym graniu w coda z klanem przez 3 lata mam prawo stwierdzać takie rzeczy. Nie martw się. Wiem o czym mówię.
Poza tym, teoretycznie profesjonalny gracz to taki, który zarabia pieniądze na graniu. Takich nie ma w Team Fortress. Możesz znaleźć sobie jakiś gości na wysokim levelu, ale to nie zmieni faktu, że TF wymaga znacznie mniej od grającego niż inne arcade'y. Jest wiele elementów rozgrywki, które ułatwiają zgarnięcie pozytywnego K/D oraz mniejszy nacisk na pracę zespołową lub też szybkość. Porównując tę grę do na przykład, modern warfare 1, grając z bardzo dobrym przeciwnikiem nic nie wskórasz bez obrania strategii na poszczególne mapy i jego playstyle. Nie ma czegoś takiego w Team Fortress. Nie znaczy to, że ta gra jest słaba lub niegrywalna, lecz nie wymaga wiele od gracza. Jeżeli masz inne zdanie to masz małą wiedzę o FPS-ach.
A tak, mam inne zdanie, to nie gra nie wymaga wiele od gracza, tylko wszystko zależy od przeciwnego teamu. Jeśli jest słaby, to faktycznie można sobie luźniej pograć i nie trzeba zgrać się z drużyną, ale jeśli są dobrzy, to jednak praca zespołowa ma znaczenie. Może i mam małą wiedzę o FPSach, who cares, dla mnie liczy się dobra zabawa, a TF dostarcza mi tego. Jeśli Tobie nie to cóż, trudno, każdy lubi coś innego ;) Btw, ile godzin grałeś w TFa?
Ooo to fajnie a w którego Coda grasz tak w ogóle .. W zasadzie nie wiem jakie są nagrody .. ale coś takiego jak mistrzostwa europy się odbywa w tf2 nawet emitowane były e-sports.tv czy jak to się nazywa tak samo zresztą jak organizowane przez sponsorów mecze pro vs najlepsi gracze z publicznych serwerów ..więc co do pro to nie wiem .. łatwiejsze czy trudniejsze pozytywne k/d nie ma tu znaczenia ..bo nie ma tu trybu deathmatch ... NIe ma to jak nazywać gry opartej na klasach .. w której jedyne o co chodzi to gra drużynowa .. jest to cały sens systemu klas geniuszu.. mniej wymagającą w tym aspekcie niż Cod ..gdzie łącznie z "pro-klanami" jak je ładnie ująłeś najważniejsze są indywidualne zdolności każdego gracza w zdobywaniu fragów .. Dobrze złożona drużyna która się z sobą dobrze komunikuje i współpracuje z łatwością wygra z drużyną najlepszych zabijaków .. uzyskujących zawsze wysokie pozytywne k/d .. nawet jeżeli w k/d samym zostaną zniszczeni doszczętnie ..
Wspomniałem o tej mojej fajnej przygodzie z fpsami tylko dlatego, żeby pokazać, że mam jakieśtam doświadczenie w grach tego typu (tu chodzi tylko o wiedzę, a nie o umiejętności), a nie żeby pokazać, że istnieje jakaś pro scena w codzie (chodzi mi o czwórkę). Nie powiedziałem też, że w klanówkach najważniejsze są umiejętności indywidualne graczy.. Nie wiem skąd to wziąłeś. Oprócz tego, to co powiedziałeś nie ma zbyt dużego sensu, dlatego, że, gdy jedna drużyna zostanie ''zniszczona doszczętnie'' pod względem K/D jest praktycznie zdominowana. Wspomniałem również o pracy zespołowej, która ma mniejszy udział w TFie i uzasadniłem to już powyżej. K/D właściwie ma znaczenie, nawet jeżeli nie ma trybu deathmatch z prostego powodu: praca zespołowa musi skutkować, a skutkować musi wygrywaniem, a wygrywasz zabijając przeciwnika. Gdy przeciwnikowi udaje się to zrobić- przegrywasz. Jeżeli chodzi o tę pro scenę, to jest znikoma, niestety na turniejach z FPS-ów są głownie tylko: HALO i Black Ops. Pro gracze w TF i starsze cody też nie istnieją właśnie dlatego. Szczerze, to nie wiem nawet o co się spieramy.
Po prostu .. Twoja wypowiedź na temat tego że w tej grze jest mniejszy nacisk na pracę zespołową wydał mi się całkowicie głupi ..bez urazy oczywiście ..Jak gra która polega na współpracy różnych klas może mieć mniejszy nacisk na pracę zespołową ..?? xD
Tak przy okazji .. każdy wie że boty w tf ..to urodzeniu super zabójcy ... z nimi to sobie nie pograsz xD
Miałby ktoś czas żeby mi pomóc , bo mam problem gdy załaduje grę gdy już ma się uruchomić to coś się ścina lub wyskakuje coś tam od windows i nie da się grać .
Biblioteka - tf2 - ppm - properties - local files - defragment cache files/verify integrity. Może czegoś ci tam brakuje, steam sobie ściągnie brakujące pliki.