PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Od wczoraj przybyło (wierzcie lub nie) 9 głosów. Średnia wczoraj 9,117 - średnia z dziś 9,113.
Herosi III ostrze armagedonu przybyło 7 głosów średnia wzrosła o 0,01. Wytłumaczcie mi prosze jak
to się dzieje???

ocenił(a) grę na 10
gabris7

Ja już sobie daruję te rankingi na filmweb. Jeśli chodzi o gry to według mnie najbardziej miarodajną stroną jest metacritic lub gamerankings, tam są średnie recenzentów i graczy z całego świata co jest bardziej wiarygodne.

ocenił(a) grę na 9
maniak18

Na tej stronie co podałeś Heroes III i tak ma większą ocenę niż The last of Us według graczy.

ocenił(a) grę na 10
mich145

To prawda tylko że tam głosowało raptem 240 osób, czyliu pewnie sami fani, bo gra już wyszła bardzo dawno i nie ma w rankingu recenzji od recenzentów z gazet czy portali. A w TLoU głosowało prawie 6000 osób. Polecam porównanie innych znanych gier, jest bardzo dużo cenionych tytułów, które na filmweb są pominięte.

Kiedyś znalazłem taką stronkę ale nie pamiętam jej nazwy, gdzie były średnie ze wszystkich rankingów gier wszechczasów (takie rankingi robiło np ign, gamespot czy gamerankings). I jak dobrze pamiętam to pierwsze miejsce miało Legend of zelda oricania of time, a na drugim Final Fantasy VII. w 5 piątce był half Life 2 jak pamiętam. Także są rozbieżności, trzeba pamiętać o tym że we wczesnych latach 90 u nas królowały PC, a w innych krajach konsole i u nas się zapomina że wiele jest rewelacyjnych klasycznych gier konsolowych.

ocenił(a) grę na 9
maniak18

Fakt tam głosowało 240 osób a tutaj prawie 20 tyś na Heroes a tylko 3 na The last os us, wiec porównanie z tamtą stroną nie ma sensu ;)

na imdb The last of us ma ocene 9,8 a HOMM III ledwo 8,4, Nie wiem dlaczego tak jest ale w Polsce dominują gry starsze typu Heroes czy Gothic które na takiej stronie jak IMDB prawie nie istnieją.

ocenił(a) grę na 10
mich145

Dlatego właśnie ja sam zaobserwowałem, że w Polsce ludzie bardziej cenią gry z PC, gdyż większość osób gra na PC. W innych krajach jest inaczej dlatego są rozbieżności w ocenach. Trochę też to jest nie fair jak ludzie zawzięcie kłócą się o daną grę która lepsza a nawet nie grali w dane tytuły :) Ja akurat w Herosów grałem w 2,3,4 i faktem jest że gry są bardzo dobre lecz WEDŁUG MNIE nie są to gry wybitne i technicznie nie były jakimiś perełkami. Ale stanowiły znakomitą zabawę zwłaszcza w kilka osób przy jednym komputerze a teraz już tak się nie gra, i może część osób z sentymentu tak głosuje :)

Jednak jeśli ktoś głosuje a przynajmniej umie konstruktywnie poprzeć swój wybór to mi to nie przeszkadza. Najgorsze jest jak czyta się na film web komentarze typu: "dałem 10 bo inni zaniżali i dali 1 więc teraz będzie po równo..." - to po prostu ręce opadają :D

ocenił(a) grę na 9
gabris7

To nie jest najlepsza gra jaka istnieje