PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Witajcie.
Chciałam spytać osób ''z doświadczeniem'' i gustem - osób znających klasyki takie jak baldur's gate, herosy, tomb raider, torment, NWN, Icewind dale, fallout, gothic, diablo itp. itd. czy naprawdę warto zagrać w tę grę, czy jest warta 1 miejsca na filmwebie? Podobnie z grą The walking dead, o nią też pod tym samym względem chciałam zapytać. Odkad przeczytala Metro 2033 to mam dużą chęć na jakąś pożądną grę postapo, aktualnie gram w 1 część Fallouta :)
Pozdrawiam!

TakaJedna93

Tak jest dobra, grałam w te gry które podałaś i u mnie ta gra jest na 1 miejscu, ale ogólnie ja mam zboczenie na punkcie świetnej grafiki w grze, a ta jest powalająca, widoki itp. co do fabuły to już kwestia gustu, gra mocno oddziaływuje na emocje.
No ale mówie to kwestia gustu, niektórzy mówia ze TWD jest o wiele lepsze, ale mnie np drażniła strasznie grafika.

Generalnie gra jest mega wciągająca, i zostanie u mnie na długo na 1 miejscu, rozwaliła mnie psychicznie, choć raczej nie jestem zbyt uczuciową osobą ;P
Więc polecam :)

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Napisze krótko: zagraj. A potem zbieraj szczęke z podłogi ;)

Ted_Junior_Gillas

Zapomnialam dodac, ze dla mnie najwazniejsza jest fabuła, wątki poboczne, wykreowany świat oraz bohaterowie. Grafika, o ile nie jest jakos strasznie zacofana jak na czas wydania, nie jest dla mnie istotna. Nadal mi polecacie? I co z The walking dead?

TakaJedna93

A, i da się w to zagrać na PC czy tylko PS?

TakaJedna93

TLoS tylko na PS3

TakaJedna93

A w Walking Dead to musisz zagrać koniecznie!!!!!! Gra jedzie na emocjach jak Slash na gitarze! i głównie chodzi o fabułe a nie zabijanie dziesiątek przeciwników i to jest zajebiste :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
TakaJedna93

Ta gra to tandeta z Jugosławi. Nie polecam.

Jarek_Lato

Słabiuteńki trolling, postaraj się bardziej następnym razem

użytkownik usunięty
TakaJedna93

Co prawda jesteś kobietą, ale ci odpowiem. "The Last of Us" zasługuje na pewno na najwyższe oceny. Za pierwszym razem emocje biorą górę nad rozumem. Za drugim razem wiesz, jak przejść i kombinujesz, a potem się nudzi. Według mnie grami wszech czasów są "Red Dead Redemption" i "Metal Gear Solid 3". Moje zdanie jest wiążące dla innych.

TakaJedna93

Moim zdaniem żadna gra, żaden film, żadna piosenka nigdy nie będzie numerem jeden ponieważ jest tyle świetnych dzieł że nie sposób wybrać co jest najlepsze. TLOU jest grą wyśmienitą ale tak jak powiedziałem, nie może być najlepszą, jest jedną z najlepszych!
Zagraj sobie w Metro Last Light - dobrze odwzorowuje klimaty metra :)

ocenił(a) grę na 10
mmaakkss

Dobrze prawi polać mu. Jestem posiadaczem ps3 i zagrałem we wszystkie możliwe exy na tą platformę. Nie jestem w stanie wybrać jednego tytułu numer 1, bo większość z tych gier była po prostu fenomenalna i grzechem byłoby wybrać jedną a resztę tak okrutnie skrzywdzić. A jeżeli chodzi o Last of Us.. Byłem nią tak pochłonięty, że godziny mijały jak minuty. Gra jest po prostu NIESAMOWITA.

lasyk

Jak takie tytuły będą wychodzić na nową generację to trzeba się będzie szarpnąć na PS4 :P

użytkownik usunięty
mmaakkss

Na nowe, dobre tytuły na PS4 będzie trzeba trochę poczekać. Pamiętam, jak przez pierwsze dwa lata PS3 narzekano na brak świetnych tytułów. Microsoft wyprzedził wtedy Sony o rok i dobrze wtedy na tym wyszedł. Z czasem jednak Sony pogoniło X360, ponieważ opłaciło się robić wydania ekskluzywne.

ocenił(a) grę na 10

"Last Of Us" i "Journey" to dla mnie dwie najlepsze gry tej generacji i jedne z najlepszych ever. Jak sobie pomyśle o osobach grających tylko na PC... Regres ;)

użytkownik usunięty
Ted_Junior_Gillas

Tylko właściciele pecetów myślą, że to fajne urządzenia do gry. Tymczasem to maszyny, które okazjonalnie służą do grania.

mmaakkss

Niestety nie mam Playstation, także nie zagram :(

użytkownik usunięty
TakaJedna93

Warto mieć PlayStation 3. To najlepsza konsola na rynku.

Ja od dziecka grałam na PC/laptopie (wole PC), takze pewnie dla mnie playstation nie byloby takie komfortowe :P a wyjdzie ta gra na PC?

użytkownik usunięty
TakaJedna93

Na pewno nie wyjdzie. To exclusive tylko na PS3.

TakaJedna93

Postawienie Gothica jako klasyk to kpina. Na świecie ta gra jest praktycznie nieznana i nic nie wniosła do gatunku. Ten sentyment Polskich graczy powoduje jakieś chore klapki na oczach. Wstyd to stawiać obok Tormenta.

neo_angin

W Gothica akurat nie grałam, ale pare osób mi nadawało, ze ma poziom jak BG czy Torment, stąd go tu wymieniłam...