PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Jak twórcy mogą być tak bez serca i nie dać na piecyka?

ocenił(a) grę na 10
iamhardkor

Wlasnie to jest najpiekniejsze : trzy czesci Uncharted, Heavy Rain czy niedlugo Beyond .. ciezko o fajniejszetytuly w ciagu ostatnich 10 lat. I zawsze beda tylko na ps3

iamhardkor

1. Bo to studio pracujące dla Sony. Kontrakt to kontrakt. Bez gier ekskluzywnych konsola nie przyniesie zysków.

2. Gdy twórcy poświęcają się tylko jednej spójnej platformie, to mogą grę niezwykle mocno zoptymalizować i dopieścić w najdrobniejszych detalach. Tak właśnie robi Naughty Dog z PS3. Silnik ich gier czerpie wszelkie zalety z architektury tej konsoli. Gdyby robili te gry multiplatformowo to na żadnej platformie nie wyglądałaby tak dobrze i nie grało by się w nią tak dobrze, bo wtedy trzeba iść na liczne kompromisy, powodowane wymogami uwzględnienia sporych różnic technologicznych pomiędzy nimi.
Innymi słowy nawet przy współczesnych mocnych komputerach o większej mocy obliczeniowej nie dostałbyś takiej gry, jaką mogą wykonać skupiając się na architekturze jednej spójnej platformy.
To nie jest jakieś tam widzimisię. Często w produkcji czegokolwiek trzeba wybierać jedno albo drugie, podjąć decyzję, kiedy żadna nie jest najlepsza.

użytkownik usunięty
Kazioo

Święte słowa :) .

ocenił(a) grę na 10
Kazioo

:D

użytkownik usunięty
iamhardkor

A ja niezmiernie się cieszę że tylko na PS3. Przy grach które wychodzą tylko na PS3, wiem ze pieniądze wydane na konsolę zostały wydane dobrze. ;) I tym którzy tak płaczą nad tym że Uncharted, Heavy Rain i inne takie cuda nie wychodzą na PC, polecam kupić pleja. :)

ocenił(a) grę na 9

Za to z tobą wypije ;D

ocenił(a) grę na 10

A co jeśli nie mam 1000 zł i dodatkowo 250 na każdą kolejną grę, tylko kupuję coś raz na kwartał za 100(jeśli się powodzi)?

użytkownik usunięty
iamhardkor

Ja też często stoję z pieniędzmi, lekko mówiąc, średnio. Nikt nie mówi że musisz każdą grę kupować w preorderze czy w dniu premiery. Na PS3 jest masa świetnych tytułów które kosztują nawet poniżej 50 złotych, chociażby Uncharted w necie za tyle dorwiesz. Ja zawsze czekam na okazje/reedycje i wtedy kupuję gry, trzy, może cztery razy kupiłem premierówkę.

ocenił(a) grę na 10

i w ten sposób wychodzi o wiele taniej niż ulepszać PC-ta co 3-4 lata ;)

iamhardkor

Czyli jakby wyszło na PC to też byś nie kupił tylko ściągnął...

ocenił(a) grę na 10
Witcher

Nie, kupiłbym. Jestem z tych co premierowe gry na które czeka się parę miesięcy i kupuje w dniu premiery.

iamhardkor

Poczekaj 10 lat i PS3 kupisz sobie za 50 zł.

Lu_0

Dla właśnie takich gier warto kupić PS3... Typowe "ekskliziwy" jak God of War, MGS, Heavy Rain czy właśnie Lasto of Us... Dla tych gier warto mieć PS3 i dlatego wolę dołożyć trochę kasy i kupić playa a nie Iksa:P

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

A na XBOX 360 trzeba płacić za grę w necie. PS3 jest o wiele oszczędniejsze. Z całym szacunkiem dla graczy którzy grają na "iksie" :) . I w ogóle bardzie lubię Sony od Microsoftu :) .

ocenił(a) grę na 8
iamhardkor

Jakiś nieobeznany jesteś?Bo ta gra jest tworzona przez Sony dlatego tylko na ps3 .

ocenił(a) grę na 10
patryk250

No shit Sherlock.
Wiem, tylko żałuję, że są tak skąpi(albo chcą wyciągnąć kasę na tych co kupią dla gier specjalnie PS3) że nie wypuszczą gry na kompa.

iamhardkor

Przeczytaj koment @Kaziaa to może zrozumiesz czemu gra jest tylko na PS3... I dlaczego Naughty Dog robi takie dobre gry właśnie Ekskluziwy na daną konsolę...

iamhardkor

żałuję tak samo jak Ty i łącze się z tobą w bólu.