PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Mianowicie, czy ktoś wie czy gra będzie tylko z perspektywy Joela czy też Ellie, w sensie czy nią też
się będzie grało?

MonikaFromComton

Z tego co mi wiadomo ,to będzie można można tylko wcielić się w Joela . Ellie będzie miała swój udział na poziomie ,Ja Cię podsadzę (Joel )a ty otwórz drzwi z drugiej strony.(Ellie)itp,itd.Choć do końca nie można być pewnym ,ponieważ nie wiadomo ,co przygotowało studio .

ocenił(a) grę na 10
MonikaFromComton

Będzie można wcielić się w Ellie, ale najpierw sporo przejdziesz Joelem, naprawdę sporo. Nawet w pewnym momencie będziesz co chwilę przeskakiwać pomiędzy nimi dwojga. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal. Przeszedłem już całą grę, zajrzałem w niemal każdy kąt. Tobie także radzę to robić, niezłe Easter Eggs można znaleźć.

ocenił(a) grę na 10
MateuszMic

Gra jeszcze nie wyszła. Chyba ci się to śniło, albo dorwałeś playtest, ale całej gry nie mogłeś przejść.

ocenił(a) grę na 10
Spinel

Mogę przedstawić jakikolwiek dowód. Wybieraj: opis przygód, zdjęcie zdobytych trofeów wraz z godziną (albo filmik, żebyś nie powiedział, że fotomontaż), lub gameplay z jakiegoś rozdziału? Może jeszcze coś innego? Nie chcę Ci zepsuć wrażeń, choć jak bardzo chcesz...
PS Nie jest to playtest czy inne bety/dema, tylko pełna wersja, spolszczona w całości.

ocenił(a) grę na 10
Spinel

Zrobiłem zdjęcia Menu i trofeum zdobytego za przejście: https://plus.google.com/114979667305743456531/posts/atVaf7R6YRv
Rozpocząłem już grać nawet ponownie w trybie plus.
Jeśli dalej nie wierzysz, pisz.

<malutki SPOILER, jednak nie zdradza fabuły>
Im dłużej się gra, tym bardziej widać silną więź między Joelem a Ellie. Przedostatni i ostatni rozdział jest szczególnie wzruszający.

MateuszMic

Gdy czytam, że "szczególnie wzruszający" to nie wiem czy się cieszyć czy nie. Wstyd się przyznać ale znając życie, będę płakała jak bóbr ha!
A no i zazdroszczę, że masz już tą przygodę za sobą. Ja jeszcze sobie poczekam...

ocenił(a) grę na 10
MonikaFromComton

Jeśli chcesz spotęgować doznania podczas gry, omijaj jakiekolwiek informacje (recenzje, opisy, gameplay'e...) na jej temat przed zakończeniem. Sposób sprawdzony przy wielu tytułach.
Czekam na opis odczuć po rozgrywce ;-). Sam wyjaśnię wtedy, o które momenty chodziło mi pisząc "szczególnie wzruszający". Choć może tylko ja jestem taki przewrażliwiony?

MateuszMic

Omijam, omijam a przynajmniej się staram ;)
Swoje odczucia na pewno opisze. I na pewno nie jesteś przewrażliwiony bo ja nawet byłam wzruszona na końcu najnowszego Tomb Raidera haha.

ocenił(a) grę na 10
Spinel

Tak dla Twojej informacji, gra w polskiej wersji językowej jest w sieci od niedzieli do pobrania - więc nie sądzę aby mu się coś śniło. Od jutra gra w większości Media Marktów w Polsce