Gra rewelacyjna poki co najlepsza w jaka gralem dlatego ma u mnie 10 za całokształt. Mam do was
pytanie co teraz byście proponowali zakupić. Tomb Raider z 2013roku czy może Beyond:Dwie
Dusze piszcie które i dlaczego??;>
Jestem fanbojem Sony, lecz z cięzkim sercem polecam Tomb Raidera. To dla mnie druga gra tego roku, po właśnie TLoU. Przemyślana, ale także zaskakująco przejmująca. beyond jest kontrowersyjne, lepiej poczekać na zniżki (sam czekam), bo ryzyko jest. Wystarczy porównać opinie mediów i graczy, i jasno widać, że TR jest lepszy.
Natomiast proponowąłbym Ci Heavy Rain, jeśli jeszcze nie grałeś.
w Heavy Rain nie gralem i wszyscy poki co mi polecaja poki tamte nie stanieja i sam sie przymierzal ale jakos TR i B:Dwie dusze jakos mnie ciekawia bardzo. Duzo ludzi poleca mi Tomb Raider do w Beyond nie grali i wlasnie nie wiem co moge wybrac:)
Właśnie gla mnie GTA 5 nie urażając fanów to odgrzewany w kółko kotlet. Mnie nie ciągnie do tej gry. Kiedys może przy okazji zagram ale nie mam parcia żeby ją kupować. Chodzi mi właśnie o Tomb Raider i Beyond o lepiej pierwsze zakupić. wiadomo zagram w oby dwie tylko która lepsza i która pierw zakupic??
Jak nie grałeś w heavy rain'a to nie wiem czy Ci sie Beyond spodoba mozesz sie zanudzic. Z kolei dla mnie po Uncharted 2 i 3 Tomb raider nie zrobił w ogole wrażenia wręcz przeciwnie. GTA 5 to inna bajka niz poprzednie niby odgrzewany kotlet ale tak dopieszczony ze poezja :)
No właśnie póki co chodzi i o te dwie gry i chcialbym wlasnie zebyscie mi doradzili kto gral w obydwie gry.
Bez obrazy, ale tylko idiota może stwierdzić że GTA 5 to odgrzewany kotlet. Nad grą pracowało 1000 osób przez 4 lata, wydano na nią 265 mln dolarów . Nie, ta gra nie jest odgrzewanym kotletem. Co do pytania, to według mnie zdecydowanie Heavy Rain, w Beyond: Two souls jeszcze nie grałem. Mój ranking, jeżeli mówimy o tych grach to: GTA V > TLOU > Heavy Rain > Tomb Raider. Chociaż pewnie dlatego, że jestem świeżo po przejściu The Last of Us. Wydaje mi się, że bardziej wciągnęło mnie HR. Obie gry mają świetną historię, a to według mnie w grach jest najważniejsze. Szkoda że takich gier robi się coraz mniej. Pozdrawiam
Odgrzewany kotlet GTA V chodzi mi o to że w każdej części mamy praktycznie to samo na początku jesteśmy "pionkami" później robimy się Bossami nie grałem jeszcze w piątą część gry ale podejrzewam że jest w niej podobnie. I tak samo jak ty ubolewam że mało jest gier z tak ciekawymi fabułami jak The Last of Us.
To 2 zupełnie inne gry.
Jeśli grałeś w Heavy Rain to będziesz wiedział z czym masz do czynienia (w przypadku Beyond).
Jeśli natomiast nie grałeś... cóż kup właśnie Heavy Rain. Nie pożałujesz.
Czyli póki co nie kupować Beyond ani Tomb tylko Heavy Rain?? Czy lepiej pierw Tomb Raider pozniej Heavy Rain i Boyond??
Nie jeszcze nie ostatnio przeszedłem 5 części Assassin,s Creed i narazie nie chce się zagłębiać w serie. Ale na pewno zagram.
Jeśli nie grałeś w Heavy Rain, a posiadasz PS3 to HR jest uważam pozycją obowiązkową dla posiadacza tej konsoli. Jeśli przypadnie Ci do gustu, a uważam że na 90% tak będzie, to później weźmiesz się za Beyond. W mechanice te "gry" są bardzo do siebie podobne (to samo studio) ze względu na Quick Time Events, fabularnie jednak lepiej wypada HR.
Z PS Store możesz ściągnąć sobie demo zarówno Heavy Rain jak i Beyond. W każdej możesz pograć ok 30min i będziesz wiedział.
Jeśli chodzi o TR - to jeśli nie grałeś w Uncharted to polecam najpierw nadrobić serię z Drakiem w roli głównej, aczkolwiek nowa Lara jest również niczego sobie.
Właśnie o to chodzi że na bank po Uncharted kiedyś sięgnę lecz nie teraz. Wieć zobacze co pierwsze dorwę albo Heavy Rain albo Beyond. Dzieki bardzo wszystkim :).