PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 29 tys. ocen
9,1 10 1 28592
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

PS3 czy PS4

ocenił(a) grę na 10

Nie jestem wielkim fanem konsol, jednak ta gra jest niesamowita. Niestety doswiadczylem jej tylko na gameplayu :(
Jako ze nie znam sie mam pytanie, czy będzie chodziła na PS4, będzie kompaktybilna z nowszą konsolą? Planuje zakupic konsole specjalnie dla niej, jednak slyszalem ze mogą wyjść
kontynuacje które już zapewne będą na PS4.

ocenił(a) grę na 10
Leito_KS

Nie będzie kompatybilności wstecznej ze względu na architekturę konsoli. Tym samym nie zagrasz w gry z PS3 na nowym PS4.
Będzie natomiast możliwość gry w chmurze (brak jednak szczegółów), a także po pewnym czasie pewnie trafią do PlayStation Store wydane na PS4 największe hity z konsoli PS3 (jak to ma miejsce teraz na PS3 z grami z PS2) - nie liczyłbym jednak, że stanie się to szybko, gdyż Sony na głowie będzie miało ważniejsze rzeczy związane z promowaniem PS4, a na posiadaczach PS3 przecież jeszcze sporo zarobią - konsola będzie wspomagana przez Sony do 2016r., a w tym roku wyjdzie jeszcze Beyond: Two Souls (również exclusive na ps3), który może przebić The Last of Us.

Ponadto sporo ludzi dopiero zaczyna swoją przygodę z PS3, głównie ze względu na dopiero dość przystępna cenę i zapewniam Cie, że jest masa gier, w które po prostu trzeba zagrać na jeszcze obecnej generacji konsol - (m.in Heavy Rain, serie Uncharted i Killzone, seria InFamous, Mortal Kombat oraz Injustice: Gods Among Us, God of War 3 i 4... no i najważniejsze - RED DEAD REDEMPTION - najlepsza gra jaką stworzył Rockstar, niedostępna na PC.

ocenił(a) grę na 10
the_governor

Do 2016 roku będzie wspierana jeszcze? Myslalem ze zamkną ją za rok. W takim razie może kontynuacje Last Of Us będą jeszcze na PS3...
W takim razie moze faktycznie korzystniejszą opcją jest PS3.

ocenił(a) grę na 10
Leito_KS

do 31.12.2015 jest potwierdzone wsparcie ze strony Sony i EA. Na PS2 do dziś wychodzą np. nowe Fify, które wiadomo jak jednak wyglądają.

Ja planuje przesiadkę na PS4 pod koniec 2014, czyli rok od premiery - tak też kupowałem odpowiednio swojego czasu PS2 i PS3. Cena trochę spadnie w stosunku do premiery sprzętu, a i dostatecznie rozwinie się przez ten czas rynek gier.

Co do Naughty Dog to podejrzewam, że teraz zajmą się Uncharted w wersji na PS4, o której już można było poczytać w sieci.

ocenił(a) grę na 10
the_governor

Ok, wielkie dzięki za odpowiedz ;)

ocenił(a) grę na 9
the_governor

Warto pamiętać jednak, że 99% gier będzie wychodzić na PS4 po premierze.
Do tego twórcy będą konwertować najlepsze gry z PS3 na PS4 tak jak to było z PS2.