Ta gra mnie zmiażdżyła , świetna historia , emocje i uczucia , sposób pokazania świata rozbitego
przez zaraze po prostu miazga . Wkurza mnie tylko porównywanie tej gry do GTA5 . Tak jakbym
chciał porównywać film Droga do np filmu Gorączka , inne filmy podobnie jak całkiem inne gry i
takie porównywania są bez sensu . Nawet niewiem czy można TLoU porównywać do TWD choć
klimat niby ten sam ale gry różne , sama mechanika gry nawet . I mała ciekawostka , taki grzyb
istnieje naprawdę tylko na razie żeruje na owadach , motylach itp ale kto wie co będzie ......
Odpisałem Ci w innym wątku, ale tutaj masz własny, więc znowu się odniosę.
No nie mogę się zgodzić. To Twoim zdaniem jakie gry można z sobą porównywać? Dziś coraz więcej gier wychodzi ze swych ram - i bardzo dobrze. Np. chciałbym, aby FPS - y zyskały większą swobodę, były mniej liniowe. Tlou też oferuje iwększą swobodę niż typowa skradanka, survival czy gra akcji.
Gry można porównywać w swojej kategorii, ale przecież ponad tym istnieją kryteria, które odnoszą się do wszystkich. Owszem, mechanika i uniwersum może być różna, ale mogę przecież powiedzieć, że w GTA 5 strzelało mi się gorzej niż w TLoU?
A TLoU z GTA 5 porównywane musi być, bo to najlepsze gry zeszłego roku. Koniec konców i serwisy, i akademie growe, i każdy gracz z osobna zestawia je i zastanawia się, która sprawiła mu więcej frajdy, która więcej wniosła itp. A do tego jeszcze dochodzi np. Bioshock Infinite czy nowy Tomb Raider - ktoś je uważa za lepsze od TloU czy GTA 5.
co do gry to jest fenomenalna + świetne przerywniki filmowe bardzo inteligentne dialogi (bardzo przypadł mi do gustu głos Ellie ) ogólnie rzecz biorąc jedna z najlepszych gier w historii... choć gdybym miał porównać do GTA V to chyba minimalnie lepsza jest gra ROCKSTAR
Według mnie żaden sandbox nie ma porządnej fabuły , owszem jest jakaś tam historyjka ale w żaden sposób nie da się porównać do historii w TLoU . Czy to GTA , FAR CRY czy inna gra . Takie gry to jest jedna wielka piaskownica , mam chodzić po wirtualnym świecie i się bawić a fabuła schodzi na dalszy plan . Ostatnio skończyłem WATCH_DOGS , i prawie zapomniałem o fabule . Natomiast w TLoU czy każdy z BIOSHOCK to wręcz lizałem ściany aby znaleźć ukryte zapiski , dzienniki i poznać historię bohaterów . Dlatego piszę że ciężko mi jest porównać te gry .