Tyle się nasłuchałem o tej grze, że "The Last of Us" stało się grą w którą chciałbym najbardziej zagrać, spośród wszystkich gier w jakie nie grałem.
Ale niestety nie posiadam PS3 ani PS4, a kupowanie konsoli specjalnie dla jednej gry, jest nieopłacalne. Ale wiem jedno że kiedyś muszę w "The Last of Us" zagrać.
No fakt, kupno konsoli tylko dla jednej gry to nie jest dobry pomysł. Ale zagrać w TLoU trzeba. Dla mnie w top 10 gier wszech czasów. Druga część podobno już powstaje...
Ja kupiłem konsole dla dwóch gier: "Heavy Rain", "Beyond: Two Souls". No i poza nimi grałem tylko w "The Last of Us". Wszystkie trzy są wspaniałe no i tylko na PS3 :(.
Haha tak się właśnie składa że, "Heavy Rain" i"Beyond: Two Souls" to dwie gry w które zaraz po "The Last of Us" marzę by zagrać ;). No ale cóż, pierw zbieram na nowego kompa, później będę myślał nad ps3.
Haha, ja również kupiłem PS3 po to, aby przejść "Heavy Rain" i "The Last Of Us". Przeszedłem, opchnąłem konsolę dalej. Teraz czas na PS4 i drugie przejście TLoU :)
Obecnie ps3 używane dość tanio stoi i w mojej ocenie warto kupić konsolę dla tej gry. Jedna z najlepszych gier w historii, a jeśli cenisz sobie fabułę i emocje to lepszej gry nie znajdziesz. Naprawdę polecam. Wczoraj skończyłem grę po raz drugi (przeszedłem Remastered Edition) i wciąż gra zachwyca.
Ja najpierw chciałem kupić PS3 i zwlekałem z tym cholernie długo, zbyt długo, aż wreszcie kupiłem w grudniu PS4 za 999 zł więc nie było mowy zwlekać. U mnie dochodziło jeszcze kupno tv więc czekałem z tym do początku stycznia, a dzisiaj przeszedłem TLOU(pierwsza gra na konsolę) i jeszcze dzisiaj biorę się za DLC. O kupnie PS4 zadecydowało, że wszystkie gry poza Red Dead Redemption doczekało się remastera na nową generację: Heavy Rain, Beyond, Unchartedy. Ogólnie nie chciałem konsoli ze względu na to, że grało się tylko na pc i nie ukrywam z celnością u mnie w TLOU było kiepsko, ale kwestia przyzwyczajenia i nie żałuje, że człowiek wydał pieniądze bo warto. Na pc'a nie warto wydawać dużo siana ja tak uważam. Komfort grania zajebisty. Zastanawiałem się nad kupnem PS4 Pro, ale czytając opinie raczej nie warto dopłacać. Dali dupy z brakiem odtwarzacza Blu-ray 4k. Zresztą aż tak wiele gier nie będzie śmigać lepiej na pro niż na zwykłej, ale TLOU 2 bardzo możliwe i już mnie troszkę nosi (tak samo Days Gone i Horizon Zero Down ma śmigać lepiej, ale czy aż tak to nie wiem), ale budżet duży nie miałem więc trudno się mówi.