Powstanie druga cześć gry? Są jakieś plotki albo informacje? Gra genialna.
Plotek na temat 2 części gry jest bardzo dużo, ale niestety żadna nie ma żadnego głębszego potwierdzenia, więc na razie pozostaje nam jedynie czekać, chociaż od jakiegoś czasu wiadomo, że Naughty Dog oprócz Uncharted 4 pracuje także nad grą AAA, która nie została jeszcze zapowiedziana, cóż może to jest właśnie The Last of Us 2, ale produkcja jest na bardzo wczesnym etapie prac, czyli w tej chwili nic nie wiadomo na jej temat.
Powstanie nie martw sie. Producenci już rozmyślają nad historią w drugiej części
Powstanie na pewno - zyski ze sprzedaży były ogromne. I może nawet w najbliższym czasie. Inaczej z filmem "The last of Us" - ma powstać w 2016, już jest na Filmwebie strona a nawet i pierwsze wiadomości. Problem w tym, że nie ma prawie nikogo do ról. Powracając jednak do gry temat jest mocno burzliwy- jedne źródła donoszą, że studio bierze się do pracy, inne - że nawet nie zamierza w najbliższym czasie, choć bardziej prawdopodobne są pierwsze informacje. Dodatkowo pewien "szum" wywołała lekka afera z artem, który niby miał przedstawiać dorosłą Ellie.. Plus na koniec Uncharted 4 - studio ma mnóstwo do roboty. Moim zdaniem gra jednak powstanie przed filmem.. Choć i jedno i drugie wymaga dużej ilości czasu Choć to oczywiście lepiej, żeby druga część nie była robiona na czas :)
"Marek Okon, czyli artysta, który brał udział w produkcji pierwszej części, opublikował na swoim profilu facebookowym obrazek nieukończonego artworka, przedstawiającego postać wyglądającą jak dorosła wersja Ellie, czyli jednej z głównych bohaterek The Last of Us.
Drugim fragmentem tej układanki jest wpis, jaki na swoim na koncie Twitter umieścił Bruce Straley, czyli jeden z najważniejszych pracowników studia Naughty Dog. Zdradził on, że niedawno grał we wczesny prototyp, który był tak obiecujący, że aż wywołał u niego ciarki na plecach."
Tak więc plotki,plotki,plotki. Trzeba czekać.
Pozdrawiam :)
Śledzę na bieżąco każdy news o tej grze i artysta który wykonał ten artwork już go ukończył i upublicznił. Oficjalnie jest to jego robota ale po godzinach w domu, nie jest to praca dla Naughty Dog. Większe prawdopodobieństwo jest że NIE będzie 2 części. Obecnie twórcy rozmawiali na temat kontynuacji o twórca powiedział w jednym z wywiadów, że jeśli miała by powstać 2 część to tylko jeśli będą mieli dobry pomysł na kontynuację, nie chcą tej gry robić na siłę. Lecz cała historia Joela I Ellie jest zakończona i jeśli miała by już być kontynuacja to najprawdopodobniej bez tych postaci.
A ja wierzę, że The Last of Us 2 powstanie (nie porzuca się kury znoszącej złote jajka czyż nie :) i może nawet w okolicach 2017 roku (mam nadzieję), aczkolwiek też sama nie wiem czy kontynuacja losów Joela i Ellie jest nam potrzebna. Tak wiem, bardzo ich polubiłam w szczególności Ellie i jakoś ciężko byłoby mi znaleźć się w grze bez niej, ale jeśli twórcy nie będę mieć pomysłów na ich dalsze losy, tylko dadzą nam nowych bohaterów, przyjmę to też z dużym optymizmem, ponieważ da nam to wzgląd na nową historię, nowe charaktery i miejmy nadzieję na kolejne łzy wzruszenie czy łzy szczęścia kolejną wspaniała przygodą :)
Wiadomo teraz ND jest zajęte Uncharted 4 więc musimy poczekać, ale ten tajemniczy projekt AAA, który nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzony zastanawia mnie i to bardzo :) Nie zdziwię się wcale jak twórcy już coś tam dłubią nad dwójeczką, ale czekają na odpowiednią chwilę, aby nam to ogłosić ;)