Witam, ostatnio natknąłem się na to:
vcpost . com/articles/29095/20141009/last-2-officially-confirmed-potential-story-rumors-i nclude-grown-up.htm
kdramastars . com/articles/43338/20141008/the-last-of-us-2-ps4.htm
Co o tym sądzicie?
Linki działają tylko musisz usunąc spacje przy kropce.
Co do artykułu to sa to tylko plotki i to od jednej osoby z serwisu VG24/7.
Według mnie trochę nie realne bo:
Mowa że będzie port na PC :) To jest kompletnie niemożliwe według mnie, gdyż wszystkie gry należące do sony są ekskluzywne i nigdy wcześniej nie pojawiły się na PC (wyjątkiem są gry mmo ale od tego jest specjalne studio)
Podobno Ashley Johnson nie podkładała by już głosu Ellie i po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić czemu mieli by ją zastąpić? Przecież Ona jest REWELACYJNA!! Masę nagród zdobyła i uznanie fanów, pięknie zagrała nastoletnią dziewczynę, jej słodki głosik mógłbym słuchać całymi dniami :) Według artykułu Ellie miała by dorastać w 2 części co wydaje mi się bardzo realnym pomysłem, ale aktorka przecież ta sama może lekko grubszym głosem grać, przecież ona ma około 30 lat więc jak zagrała dobrze nastoletnią dziewczynkę to starsza osobę zagra bez problemu, tym bardziej że w wywiadach słychać że normalnie ma ciut "doroślejszy" głos niż podkładając do TLoU. Poza tym wydaje mi się że mogą zrobić jak faktycznie dorasta od momentu gdzie mniej więcej skończyła się gra do wieku powiedzmy dwudziestu-paru lat. Może by mogli zrobić tak że jak w 1 były akty co porę roku to w 2 co dłuższe okresy np. rok i w tedy widać było by jak Ellie dorasta :)
Nie zbyt wydaje mi się aby 2016 rok był realny. Przecież 1 część robili 4 lata, a na ps4 w dużo lepszej grafice szybciej nie zrobią. Owszem, nie muszą już wymyślać designu, potworów i postaci głównych bo to już maja ale przecież Uncharted 4 tworzą i trochę szybko by po 2 latach następna część wyszła.
Trzeba to traktować jako plotkę, na oficjalne info jeszcze sporo poczekamy, myślę że po premierze U4 będzie wiadomo na 100% czy powstanie.
Tak sobie myślę, czujecie to oglądać np. targi E3 na konferencji sony i w 2015 roku na koniec zapowiedź TLoU2 :) Kurde ale to musiało by być wydarzenie :)
Żadnych szans nie ma na wydanie gry w 2016 roku, nie ma co się oszukiwać, kontynuacja pewnie powstanie, ale czy z Joelem i Ellie czy z nowymi bohaterami to już nie od nas zależy. Chociaż ja preferują opcję 1 :)
Właściwie to wiadomo jest, że twórcy oprócz Uncharted 4 pracują także nad niezapowiedzianym projektem AAA (kiedyś był w necie wywiad z kolesiem z ND). Stwierdził on, że projekt jest na bardzo wczesnym etapie prac, więc może to właśnie TLOU 2 :)
Szczerze to gdyby było tak jak piszesz w czasie targów E3 2015, że Sony dało by zapowiedź drugiej części TLOU to zmiażdżyło by Microsoft bez porównania :) Jednak obawiam się, że ND pokaże tylko gameplay z U4, w końcu będą chcieli pokazać coś mocnego z tej gry. Według mnie to uważam, że targi E3 w 2016 roku wydają się prawdopodobne do zapowiedzi ewentualnego TLOU 2. Tak czy siak musimy czekać, tylko to czekanie mnie zabije ;)