PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Dla tych co oczekują na 2 część :)

http://www.youtube.com/watch?v=f6V0HNNHQK4

ocenił(a) grę na 10
nina_spox

Kapitalnie! Dosłownie 10 minut temu przeszedłem pierwszą część gry (dopiero początkiem tego miesiąca kupiłem konsolę, a samą grę jeszcze później, dodatkowo praca ogranicza mój wolny czas dość skutecznie), a Ty wyskakujesz z tak piękną informacją, super! Domyślam się, że dziewczynka obok Ellie to jej przyjaciółka, o której wspomniano w końcowej rozmowie głównych bohaterów "TLOU". Czyżby to właśnie te dwie postacie były głównymi bohaterkami części drugiej? Jeżeli tak, to gra zapewne straci troszkę na...hmm...agresji i dynamice, w końcu ataki Joelem, a ciosy zadawane przez Ellie to dwa różne światy. :)

ocenił(a) grę na 10
kdzr

Niestety wydanie fabularne dopiero za jakieś 3 miesiące najwcześniej :( co do agresji w grze myślę, że wiele się nie zmieni :) już nie mogę się doczekać :D

A jeśli lubisz grę to polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=xN_5IxLTaE4
http://www.youtube.com/watch?v=RIZXDtllENk

Filmiki na podstawie gry całkiem ciekawie zrobione ;)

ocenił(a) grę na 10
nina_spox

Przywiązałem się do postaci zarówno Joela, jak i Ellie, zobaczymy, jak zareaguję na część drugą, na chwilę obecną jestem podekscytowany, że takowa w ogóle się ukaże...mam nadzieję, że wyjdzie też na ps3, a nie tylko na najnowszą odsłonę PlayStation!

ocenił(a) grę na 10
kdzr

Wszystkie dodatki "TLOU" wyjdą w 100% na PS3 :))

ocenił(a) grę na 10
kdzr

Po 1 to nie będzie część druga tylko DLC do jedynki, o którym Naughty Dog mówiło już latem.
Po 2 wyjdzie na wiosnę 2014 i tylko na PS3

ocenił(a) grę na 10
nina_spox

Nie wprowadzaj w błąd takim tematem. To "tylko" DLC do jedynki, a nie druga część.
Swoją drogą dostępne pewnie będzie tylko na PSN i ciekawe za jaką cenę. Ponadto znając życie fabuła dodatku potrwa z 2-3h.

ocenił(a) grę na 10
the_governor

Ah taak! Czyli dodatek..no i zapewne tak, jak mówi kolega wyżej - nie potrwa zbyt długo...szkoda, chciałbym zobaczyć drugą część "The Last Of Us", jak mogłaby wyglądać Waszym zdaniem jej fabuła?

ocenił(a) grę na 10
kdzr

Żadnego TLoU 2 nie będzie. ND stworzyło autonomiczną opowieść - i zrobili ją wybitną. Nie powinni wracać z kontynuacją, nawet te DLC mnie nie przekonują.

ocenił(a) grę na 10
laxman

podejrzewam, że to będzie "zapychacz" pomiędzy poszczególnymi rozdziałami w grze.
Grunt aby był z głową wprowadzony i nie wywracający do góry nogami.

nina_spox

Dzięki za informacje :)

ocenił(a) grę na 10
nina_spox

ja wiem, że nie które z osób wypowiadających się tutaj nie lubią czytac i to widać gołym okiem. Ale jak się nie jest oczytam to nie powinno się też pisać za dużo w sensie wypowiadać na forum, żeby nie robić z siebie idioty.
Zatem:
1. Left Behind dzieje się przed wydarzeniami z głównego wątku fabularnego.
2. Dodatek opowiada historię Ellie na podstawie komiksu który możecie przeczytać w sieci.
3. Cena nie będzie duża... około 40zl. Ale najlepiej kupić season pass za 80 na dwóch to wyjdzie, że 3 dodatki dlc dostaniecie za 40zł w sumie.
4. Nie jest powiedziane, że the last of us 2 nie powstanie... jakim trzeba być idiotą żeby widzieć tam zamknięte zakończenie?! Bardziej otwartego nie można było zrobić. Akcja może się zaczynać od razu gdy wracają do brata albo kilka lat później.

ocenił(a) grę na 10
nina_spox

Przecież to jest DLC a nie 2 część tej pięknej gry