To zupełnie różne gry, mimo że na tym samym (zmodyfikowany trochę w przypadku The Last of Us) silniku.
Bardzo lubiłem serię Uncharted, jednakże TLoU za całokształt stawiam znacznie wyżej - muzyka, klimat, emocje.
Przygody Drake'a natomiast to typowa gra dla rozluźnienia, rozrywkowa etc., aczkolwiek także z ciekawym scenariuszem poprowadzonym przez trylogie.
Zdecydowanie The LAst Of Us :) Uncharted był swego rodzaju rozgrzewką dla twórców a zdobyte doświadczenie na tworzeniu Ucharted pozwoliło twórcom dopiero na stworzenie perły jaką jest THE LAST OF US :) - najlepsza gra na PS3
Co to za pytanie? oczywiście że The last of us jedynie czego mi w nim brakuje to wspinaczka rodem tomb raider 2013 swoją drogą to jest prawdziwe pytanie THE LAST OF US czy TOMB RAIDER 2013 ?
Moim zdaniem bez dyskusji Uncharted. The Last of Us też jest grą genialną ,ale Uncharted nieco lepszą.
Zdecydowanie The Last of Us. Przyznam, że doszedłem tylko do końca Hard. Każdy z poziomów robiłem po kilka razy. Kląłem na czym świat stoi, ale w końcu rozgryzłem wiele aspektów. Podoba mi się, że trzeba grać o wiele wolniej. Cały nacisk został położony na przygodę i precyzję. Uncharted to genialna rozgrywka z najwyższej półki, ale jest jak świetne filmy sensacyjne przy oskarowym dramacie.
I to jest właśnie cały urok tej gry gra do niczego nie popędza można się spokojnie zrzyć z bochaterami choć przyznam się szczeże że powinna dawać troszeczke więcej strachu były momenty gdzie skakiwała mi adrenalina no ale przydało by się więcej licze że rozwiną ten temat w dlc stanowiącym dodatek do single playera
Jest już dlc ale tylko do multi zawierające pare mapek nie wiem jak stoi sprawa z fabularnym