PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 29 tys. ocen
9,1 10 1 28625
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Nie śledziłem za bardzo gameplayu z tej gry, po prostu wiedziałem, że to exclusive dla którego warto mieć PS4. Gdy już się w niego i LoU Remastered zaopatrzyłem byłem lekko zdziwiony. Gra mi bardzo przypomina Uncharted (tych samych twórców zresztą), z tym że w postapokaliptycznym świecie i z jeszcze większą ilością strzelania i skradania, to psuło trochę klimat. Spodziewałem się bardziej czegoś w stylu Heavy Rain, trudne wybory moralne, zaskakujące zwroty akcji. W LoU dostałem to na samym początku, a później cisza, zawiało nudą. Dopiero z czasem zżyłem się z bohaterami i całym światem. Obawiałem się też kopii The Walking Dead sezon 1 od Telltale widząc starszego pana z dziewczynką, na szczęście poszło to w inną stronę. Grafika robi wrażenie, gra jest długa (zajęła mi 16h na normalnym poziomie trudności z dokładnym przeszukiwaniem okolic + DLC jakieś 3h), muzyka minimalistyczna, ale bardzo klimatyczna, lokacje różnorodne, no i główni bohaterowie, za których trzyma się kciuki. Mimo tego, że byłem na początku lekko rozczarowany to i tak grę oceniam na 9+ i bardzo wszystkim polecam, czekam na drugą część :)