PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

ranking

użytkownik usunięty

Gra ma na tą chwilę ocenę 9.3 z 712 głosów i zajmuje 4 miejsce w rankingu.
Ten cały Filmweb potrafi rozbawić,wszystko jest nie tak jak powinno,jak ta gra może być tak wysoko z tak małej ilości głosów? Są gry które mają ocenę 9 i więcej a mają tych głosów grubo ponad tysiąc i są daleko w tyle... Wgl dziwi mnie że jest tak wysoko,gram wiele lat,interesowałem się grami jeszcze zanim na świat wyszła PS1.Jest tyle gier które są lepsze od tej,które naprawdę zasłużyły sobie na uznanie a ta? Grze można nie jedno zarzucić,ogólnie nic do niej nie mam ale zbyt wysoko.

Gra jest dobra i zasługuje na wysoką pozycję w kategorii przygodowych gier akcji. Moim zdaniem taki ranking ze zlepkiem wszystkich gatunków nie ma sensu, każdy gatunek to zupełnie inna gra i inne doznania :) Tak samo nie da się stwierdzić który samochód jest najlepszy czy też film, więc kierowanie się tą główną top 100 za bardzo sensu nie ma

użytkownik usunięty
mmaakkss

Jest dobra,nie napisałem że nie bo naprawde jest.Ale myślę że właśnie ten ranking powinien być bardziej zorganizowany.Ten rankng jest ogólny jak piszesz,nie ma podziału na kategorie jak przygoda,akcja itp... Ale mnie bardziej chodzi o to że skoro jest na FW gra która ma prawie z 2000 głosów ocene 9.3 a LOU z 700 i jest zdycowanie niżej to cos jest nie tak,tym bardziej że takich gier jest więcej.

Ilość głosów oczywiście powinna być brana pod uwagę! Leniuszkom z filmweba nie chce się poprawić algorytmu :) W rankingu można sobie pogrupować na szczescie kategorie ze wzgledu na platformę i gatunek, tylko przydziały niektórych gier czasem powodują wytrzeszcz :)

Owszem ma głosów ile ma bo to jeszcze bądz nie bądz nowość!!A w rankingu chodzi o średnią więc bez podniety!!!A dodam tylko że twoim zdaniem nie zasługuje na swoje miejsce.Moim z kolei zasługuje i to bardzo!!I nie pytaj a czemu itd bo to mój gust(i z tego co widać w ocenach nie tylko mój) i ja np przeszedłem raz herosów 3 i mnie ta gra nudzi w cholere(wole heroes 5)!!!A np final fantasy 7 skończyłem ze 30 razy!! A tak jak i ty gram dużo dłuzej aniżeli istnieje psx,bo zaczełem w 1984 roku!!! i THOU jest jedną z najlepszych gier
jakie grałem(MOŻE NAJLEPSZĄ)Swojego czasu więcej frajdy dawał mi np resident evil 2 ale raz że byłem młodszy a dwa że dzisiaj blado wypada przy tlou!!Ijak i większośc pozycji.Do niedawna gra miała wyższą średnią ale znalazło się kilku buraków którzy ocenili ją na 1!!tylko po to żeby zaniżyć średnią????debilizm ludzki nie zna granic!Pozdro dla wielbicieli porządnych gier!!

użytkownik usunięty
hantos

To że ma tyle głosów a nie więcej jest zrozumiałe,gra jest nowa,nie wyrażałem swojego zaskoczenia z tego powodu więc nie rozumiem dlaczego to napisałaś w dodatku z wykrzyknikami.I o jakiej ty "podniecie' mówisz? Ty chyba nie oagarniasz co się na forum pisze,trochę tak to wygląda z twojej dziwnej wypowiedzi.Gra jak wspomniałem jest dobra ale nie aby być tak wysoko,jeżeli dla ciebie jest ona arcydziełem to mnie całkowicie nie interesuje,i nawet nie miałem zamiaru pytać dlaczego ona jest taka dobra wegłud ciebie,ja wyraziłem swoja opinię i koniec.Tak samo jak dla mnie taka gra możebyć na pierwszym miejscu,ale niech ona sobie na to zasłuży z odpowiedniej liczby głosów.Pewnie jak wiesz a może nie wiesz,każda statystyka jest oparta na liczbach,a tutaj wygląda że liczba oddanych głosów nie ma większego znaczenia,a to mija się z jego własciwym przeznaczeniem.Filmweb jest odpowiednikiem największej na świecie strony poświęconej w pełni dla filmów i gier która nazywa się IMDB.Tam są gry które mają przykładowo ocenę 9.2,i są o wiele niżej w rankingu niż te które mają 8.0,dlaczego? Właśnie dlatego bo ta wyższa ocena miała o wiele mniej głosów.I taka statystyka powinna być i tutaj,i tylko o to mi chodziło.Ja osobiście grę uważam za dobrą,ale nie najlepszą.Na IMDB dużo jest gier ocenionych wyżej niż LOU,z tej samej liczby głosów.Także tam ocena jest obiektywna nie jak tutaj.Co do RES2,blado wygląda porównując ją do LOU ponieważ zostały one zrobione w całkiem innych latach,i to jest logiczne,tak na marginesie RES to jest gatunek horroru,a LOU przygody podobnie jak Tomb Raider,także i przez to te gry inaczej wyglądają.Akurat te gry które cenię bardziej niż LOu są również wyżej na sklasyfikowane na innych portalach,i to się nazywa kolego obiektywizm.Co do tych buraków,wszędzie są trole,i nic się nie da z nimi zrobić.Moim zdaniem wystawienie oceny niższej niż 7 dla tej gry jest błędem,ale jak to się mówi gusta są różne.I weź jak coś piszesz nie używaj w nadmiarze znaków zapytania i wykrzykników bo to trochę głupkowato wygląda.pozdro

dla ciebie może i głupawo a dla mnie nie(wcale tego nie tak dużo było).A co do średniej to i owszem masz racje ale tylko po części.Nie powinno sie brać pod uwagę jeśli gra ma np średnią 10 i 3 głosy, ale jeśli głosów jest ponad 700(i to w miesiąc)|? to mało?A jakież to gry uważasz za lepsze?Rzuć przykład bo nie wiem w jakim kierunku biegnie twój gust.

użytkownik usunięty
hantos

Liczba głosów zawsze powinna być brana pod uwagę,pytasz mnie czy 700 głosów to nie dużo....? A ty naprawdę sądzisz że dużo? Jeżeli gra ma 9.1 z 2000 głosów,i jest daleko w tyle za LOU to uważasz za słuszne? Bo zanim LOU dojdzie do takiej liczby ta ocena może się bardzo zmienić,i wtedy zobaczysz na któym miejscu będzie.W tej chwili jest szał bo gra jest nowa,ale z czasem ta gra się znudzi,a ludzie zauważą jej wady,jest przekonany że szybko spadnie.Co do moje gustu to nie ma sensu aby podawał jakikolwiek przykład,bo w twoim rankingu na pewno nie będzie na tak wysokim miejscu.Gusta i guściki kolego. Dzięki za odpowiedź,pozdr.

Ja pitole sam sobie przeczysz..Już wiesz na pewno że gra się znudzi ?Dlaczego?Za 3 miechy tlou będzie mieć 2 albo 3 tys głosów wtedy powiesz że nie ma co brać pod uwagę bo nie ma 14 tys?Twoja teza się powinna sprawdzać tylko przy faktycznie małej ilości głosów i tyle.A nie zdziwiłbym się nawet że nie masz playstation 3 i nie grałeś w tlou tylko oceniłeś z gamepleju.Ale nie mówie na pewno bo i takie przypadki spotkałem.A co do mojego gusta to w każdym gatunku mam jakąś perełkę wiec dlatego pytałem.A co do tlou to wiedz że nie jest to moja najlepsza gra .Zajmuje w moim rankingu 2 miejsce,a pierwsze ma Final Fantasy 7.Pozdro i zakończmy temat głosów bo widzę że to zmierza do nikąd bo ja twojej racji nie przyjmę do wiadomości a ty mojej.

użytkownik usunięty
hantos

Ja sobie nie przecze,bo nie napisałem nic co mógłbym zaprzeczyć.Dlaczego? Bo wiele było przypadków gier ocenianach wysoko,a z czasem ocena sie bardzo zmieniła.Jak będzie miał odpowiednią ilośc głosów to nie będę się czepiał,przecież napisałem że powinna sobie zasłużyć u większego grona odbiorców,czy ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? I to nie jest żadna moja teza człowieku tylko tak działają statystyki,może sobie trochę o tym poczytasz zanim znów napiszesz taką bzdurę że to moja "teza"? Oceniam tylko gry w które grałem i ukończyłem,i kolego mam każdą konsolę firmy Sony i Microsoftu jaka do tej pory była dostępna na rynku,bo mnie na to stać.Także nie piernicz,bo nikt ci nie kazał odpisywać na mojego posta,a jeżeli już to zrobiłeś to zachowaj klasę. koniec tematu bo tragedia z tobą.

łał teraz jeszcze sie chwalisz !!i czytam ze zrozumieniem a statystyka to średnia wiec na upartego i 10 głosów do średniej się liczy ale widzę że nie bardzo to możesz zrozumieć tylko na siłę forsujesz swoje zdanie(fanboyowanie i buractwo przemawiać zaczyna) .A co do konsol to ja też się pochwale.Ja nie miałem tylko mam wszystkie konsole sony oraz x i x360.A i miejsce co prawda w szafce schowane ale mają sega saturn,dreamcast i n64.A najbardziej sie kurzy amiga 500 i atari 2600.Pegasus sie już zepsuł.I szkoda już czasu na dalsze polemizacje bo nie załapiesz i tak.Czytaj ze zrozumieniem (jak napisałem wcześniej!) że nie załapiesz i tak!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
hantos

Ja się nie chwalę człowieku,jeżeli stwierdziłeś że może nie mam,to zwyczajnie napisałem o wszystkich jakich mam.I u mnie w domu lustra nie pękają kiedy się przeglądam,także jeżeli twoje nie wytrzymują tego widoku nie myśl że każdego innego również.Zauważyłem że słowa "burak" to chyba jedno z twoich ulubionych bo często go używasz nie tylko w moim kierunku,wystarczy sobie poczytać twoje wpisy na innych tematach.Nie masz ani szacunku,ani kultury,brak ci podstawowych manier aż żali mi ciebie.W moich wpisach takich słów nie jakich ty używasz nie znajdziesz,a ci co cztają widzą.MIŁEGO DNIA I ŻEGNAM.

Do ludzi normalnych i nie udających inteligentnych nie używam ów słowa.A jakbyś na chama nie forsował swojego zdania innym również bym nie pisał jak powyżej.Pozdrawiam miłego Pana i miłego weekendu.

użytkownik usunięty
hantos

Nie znająć drugie człowieka i pisząc że ten ktoś nie jest inteligentny sam nie się takową inteligencją nie wykazujesz.To nie forsowanie tylko wyrażanie swojego zdania na publicznym forum na którym moge napisać tyle postów ile chce a tobie nic do tego co ja piszę "INNYM",naprawdę szczerze nic do ciebie nie mam,ale brak ci naprawdę kultury,bo bez względu na wszystko zawsze powinno się ją zachować.W jednym się zgadzamy,zakończmy tą kwestię która nie prowadzi w żadną stronę.narka

Nareszcie!!!!Człowieku w końcu to powiedziałeś!!!twoim zdaniem.Więc całe ty wywody ze średnią były twoim zdaniem!Tak ciężko było to załapać?

użytkownik usunięty
hantos

Ahahaha..... Słuchaj hantos,to co napisałem o średniej,czyli w jaki sposób się ją oblicza,możesz przeczytać nawet na wikipedii lub google.I ja tego się trzymam,bo ja to WYCZYTAŁEM.Różnica polega na tym że ja się nie bulwersowałem tym że masz inne zdanie od mojego.I wiesz co teraz byłoby lepsze? Abyśmy oboje odpuscili aby zachować jako taki poziom tej całej przepychanki.

taaaaak ale o której średniej mówisz??bo w wikipedii jest ich kilka rodzajów nie chce mi się teraz sprawdzać bo po nocce jestem ale wczoraj czytałem i i twoja i moja teza się znajdzie...szkoda strzępić klawiaturę.Lece spać a ty tak wcześnie więc wnioskuje że chyba w pracy??Jak tak to spokojnej dniówki

użytkownik usunięty
hantos

widzisz kolego,nie lepiej rozmawiać na poziomie jak teraz? Ja mam swoją działalność,w które pracuje u mnie jeszcze jedna osoba.Także nie mam nad sobą nikogo.To się wyśpij kolego

nara