finałowy epizod był miażdżący! jak myślicie, powstanie 2 sezon? według mnie po prostu musi
powstać! zbyt wiele niedopowiedzeń, brak jakikolwiek informacji co do dalszych losów crane'a. no i
ta końcówka z udziałem nerissy. mam nadzieje, że telltale games będzię kontynuowało tę
produkcję.
Jeśli powstanie szanse niby mogą jakieś być ale wszystko zależy od sprzedaży bo jeśli się to nie zwróci to nie opłaca się robić kolejnego sezonu prędzej jakieś DLC dla domknięcia sprawy. Jeśli w ogóle miałby powstać sezon 2 TWAU to dopiero po Grze o tron i Borderlands. Jednak prędzej nastawiałbym się na DLC lub długą przerwę dla osób czekających na drugi sezon.
no to mnie teraz zmartwiłeś :( w sumie masz troche racji. teraz zajmują się innymi produkcjami. no, ale ja mam tyle pytań!
dlaczego sinobrody tak wszystkim się interesował (m.in dlaczego spalił rzeczy crane'a w jego apartamencie)?, co się stało z cranem? czy garbus był faktycznie winny? czy nerissa używała urody maskującej, żeby wyglądać jak Jaśmin? dlaczego ropuch z tj'em musieli wyjechać na farmę skoro wg mojej historii bigby obiecał pomoc? + jeszcze milion róźnych pytań :)
mimo wszystko mam nadzieję, że się mylisz i będzie 2 sezon :) warto kontynuować tę historię, bo wg mnie jest o wiele bardziej interesująca niż np. 2 sezon trupów.
Sinobrody miał w tym jakiś swój interes jednak scenariusz TWAU przeszedł sporą metamorfozę od pierwszego epizodu. Spójrz sobie zresztą na trailer 3 epizodu po wygraniu 2 epizodu zobaczysz tam scenę gdy Sinobrody siedzi na miejscu Crane'a ale w grze już tego nie ma. Ogólnie wszystko miało wyglądać inaczej śnieżka miała nawet nie żyć! Jednak gra musiała być kanoniczna z komiksem więc nie było takiej możliwości.
trailer 3 epizodu
http://www.youtube.com/watch?v=0eupjhrkodM
tak, tak, wiem o co chodzi, też to zauważyłam. dlatego podczas 3 epizodu zastanawiałam się, dlaczego tego nie było. myślałam, że teraz sinobrody obejmie ,,władzę'' zamiast crane'a.
a tak btw. to szkoda, że śnieżka wróciła. pewnie wszyscy ją lubili, ale mi ona po prostu tak działała na nerwy :) i ta jej gadka, że ona tu teraz rządzi i wszyscy mają ją szanować, phi :P
Jak pisałem nie dało się tego uniknąć bo to byłoby już nie kanoniczne z komiksem gdzie śnieżka jest z Bigbym na pierwszym planie.
Co do objęcia władzy sinobrodego to pewnie tak miało być ale w komiksie to Śnieżka pełni rolę zastępcy Colea więc tutaj po prostu dokonano zmiany w scenariuszu.
troche to pogmatwane. skoro ich założeniem była realizacja gry na podstawie komiksu, to dlaczego robili to inaczej, dawali takie, a nie inne zwiastuny, a potem jednak z tego rezygnowali.
Cóż, jeśli chcesz wiedzieć jak wyglądały te zmiany w fabule TWAU to masz tutaj http://www.telltalegames.com/community/discussion/72846/update-3-released-of-how -much-did-telltale-change-the-story-original-story-of-this-season-faith/p3
Zaczęły się one już od 2 epizodu. A dlaczego tak się stało to cóż proste, TTG chciało zrobić tą grę po swojemu jednak, wtedy twórcy komiksu się odezwali za pewne, a że to oni mają prawa do Baśni to TTG nie mogło wprowadzić aż takich zmian w grze. I od 2 epizodu zaczęło lecieć zgodnie z komiksem, na czym ucierpiał również czas gry i niektóre momenty lub dialogi, choćby ten ropucha do sinobrodego "Skoro jesteś taki samowystarczalny to, po co ci jest potrzebny rząd Fable" widać, że chcieli wprowadzić sinobrodego jako chytrusa, który wykorzystuje okazję, żeby przejąć władzę w baśniogrodzie, ale niestety musiały nastąpić zmiany w fabule, które zaczęły się już jak pisałem od 2 epizodu.
ooo rany, wychodzi na to, że jednak jestem sporo niedoinformowana :D dzieki za wyjasnienie :)
chociaż trochę zastanawiam się nad postacią tego rudego typka, tak jak niektórzy już na forum zauważyli. pojawił się zaraz po tym jak śnieżka znalazła głowę przed budynkiem, za każdym razem prowadził taksówkę, w której jechali. na początku myślałam, że on na pewno ma z tym coś wspólnego.
Bo na pewno miał coś wspólnego. Miał zeznawać przeciwko Bigbyemu w 2 epizodzie. I Bigby miał być głównym podejrzanym. Wszytko jest w temacie więc jeśli jesteś ciekawa to przeczytaj.
Co do ropucha to w komiksie on nie występuje w baśniogrodzie więc nie można go było zatrzymać w grze. W komiksie był przez pewny czas nawet burmistrzem na farmie więc musiał trafić na farmę. Garbus był winny zresztą Nerissa wszystko mówi gdy przychodzi na "rozprawę". Co do Faith/Nerissa to jest wiele teorii że Faith(Jaśmin) żyje i to ona podszywała się pod Nerisse a jest teoria że nigdy nie spotkaliśmy Faith bo ona już nie żyła a Nerissa się pod nią podszyła i spotkała z Bigbym na początku gry.
aha, rozumiem. nawet nie wiedziałam, że to wszystko miało być identycznie jak w komiksie.
moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest to, że to nerissa się podszywała pod jaśmin, bo jakoś nie widzę sensu w tym, żeby miało być na odwrót.
Jest wiele teorii więc dlatego jest takie zakończenie jednak myślę że dostaniemy w przyszłości może nawet niedalekiej DLC wyjaśniające to. Z pewnością pewniejsze jest to że doczekamy się w najbliższym czasie jakiegoś DLC do TWAU niż drugiego sezonu. Ten może ewentualnie powstać po zakończeniu Gry o Tron i Borderlands.
Co do Crane'a przeczytaj komiksy w nich jest to opisane o jego dalszych losach więc pewnym jest że nawet w następnym sezonie się już by nie pojawił.
Wejdź na stronę gildia komiks tam znajdziesz 13 polskich tomów Fables jeśli chcesz więcej musisz zaopatrzyć się w nie w inny sposób. Jeśli interesuje cię tylko ten z Crane"m to kup Baśnie -cztery pory roku
Fables #22, 28-33
Nie ma sprawy. Polecam przeczytać są świetne mimo iż nie są tak popularne jak komiksy The walking dead. Jednak to jest taki świat takie miasto w którym chciałoby się zamieszkać :D Naprawdę polecam z pewnością nie będą to zmarnowane pieniądze.