PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628993}

The World Ends With You

Subarashiki Kono Sekai: It's a Wonderful World
2007
8,7 82  oceny
8,7 10 1 82
The World Ends With You
powrót do forum gry The World Ends With You

Grę dostałam od rodziców pod choinkę i muszę powiedzieć że był to strzał w dziesiątkę!Akurat brakowało mi czegoś dobrego na nds (wiadomo że 3/4 gier na tą konsole to gry typu:gotowanie,zwierzaczki,prasowanie,kolorowanie) więc szybko się za nią zabrałam.I muszę powiedzieć że mnie pozytywnie zaskoczyła.Genialna muzyka(bardzo przyjemna dla ucha,nie przeszkadza i idealnie wpasowuje się w klimat),ciekawa fabuła chociaż z tymi przypinkami było trochę "sucharskie" mogli to trochę inaczej rozwiązać,dobre wykorzystanie stylusa,fajni bohaterowi chociaż Neku na początku irytował (idźcie won wszyscy ode mnie!) a jego partnerka było trochę zbyt narwana ;p Poza tym stroje były przesadzone i można było dostać oczopląsu ale wybaczam,bo w końcu klimat Shibuy'i miał być :) Grze daje 7/10 głównie za dość ciekawą fabułę i świetną muzykę.Dobra na nudy!

użytkownik usunięty
Dochuu

"Bardzo dobra" i tylko 7/10?
"[...]wiadomo że 3/4 gier na tą konsolę to gry typu: gotowanie, zwierzaczki, prasowanie, kolorowanie[...]" - mylisz się. Jest DUUUUUUUUŻO świetnych gier na tą konsolę, które nie zaliczają się do tego, co napisałeś. I na pewno więcej niż 2/4.

użytkownik usunięty

Co do gry: zgadzam się, choć nie dałbym 7/10. CO NAJMNIEJ 9/10.

użytkownik usunięty

Oj, przepraszam. Nie zauważyłem, że jesteś kobietą. ;)

ocenił(a) grę na 7

mmm...chyba nie rozumiem.na polskim rynku nie widziałam za dużo fajnych pozycji na tą konsole. ok, może poza klasykami jak zelda czy mario. dużo gier jest strasznie uproszczonych i widać że są przeznaczone dla młodszych odbiorców. gra bardzo dobra i może faktycznie zasłużyła na 8 ale na pewno nie na 9 ; ) każdy ma własną opinię więc raczej prosiłabym to uszanować.

użytkownik usunięty
Dochuu

W Polsce ogólnie NDS nie jest zbytnio popularny, choć aktualnie jej popularność wzrasta (ale wooolno). Grałaś w Grand Theft Auto: Chinatown Wars? Grałaś w Kingdom Hearts: 358/2 Days? Grałaś w Pokemony (niekoniecznie główną serię)? Grałaś w Elite Beat Agents? W Professora Laytona? W Ghost Tricka? W Chrono Trigger? W Metroid Prime Hunters? W Might & Magic: Clash of Heroes? W Castlevanię? To raczej nie zalicza się do gier "minigierkowych" (bo tak można określić wszystko, co napisałaś), a takich jest jeszcze DUŻO, DUŻO WIĘCEJ.

"Każdy ma własną opinię więc raczej prosiłabym to uszanować." - wskaż mi jakiś fragment mojej wypowiedzi, w której nie szanowałem twojej opinii.