PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647134}

Tibia

1997
6,0 2,8 tys. ocen
6,0 10 1 2761
Tibia
powrót do forum gry Tibia

PVP

ocenił(a) grę na 8

Tibia jest specyficzna. Nie ma tu dźwięków. Grafika wygląda jak namalowana przez 6 latka. Ale muszę przyznać, że spędziłem przy niej trochę czasu z kumplami na serwerach Kyra i Inferna wygrywając wiele "warów" i mogę powiedzieć jedno. Gra ma na prawdę wciągające zrównoważone PVP. Nie znam zbyt wielu gier MMO bo nie jestem typem geeka, ale PVP w Tibii jest na prawdę mistrzowskie. Oficjalna wersja gry po wielu updejtach jest już bardziej spacyfikowana i PVP zostało wykastrowane na większości serwerów, ale pozostały jeszcze 2 światy hardcore-pvp na których toczą się nieprzerwane wojny i jeśli ktoś lubi w grach online wyzwania i dreszczyk emocji to warto tam zagrać. Oprócz tego istnieje kilka prywatnych serwerów ze starszymi wersjami Tibii nastawionymi głownie na wojnę.

Oczywiście gra ma kilka wad. Nawet nie chce mi się ich wszystkich wymieniać, ale jak mówiłem jeśli ktoś woli w grach online pvp nad ładną grafikę i inne bajery to w Tibii na serio można dać upust swoim taktykom i umiejętnościom na pokonywanie innych graczy czy to samemu czy w teamie.

Tibia nie jest idealna. To gra dla ludzi lubiących ryzyko w grach. Gotowych stracić wszystko dla grupy. I nie bojących się często "padać". Obecnie na globalu warto już tylko grać na tych 2 "hardkorowych" światach lub na jakimś prywatnym serwerze 7.4-7.6. Sam już w nią nie gram. Ale mimo wszystko musiałem trochę o niej napisać i oddać jej to że świetnie się przy niej bawiłem.