PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612896}
8,2 27 tys. ocen
8,2 10 1 26937
Tomb Raider
powrót do forum gry Tomb Raider

Najnowsza część przygód Lary Croft jest skokiem milowym w tej serii pod niemal że każdym
względem.
Oczywiście pierwszym co rzuca się w oczy jest doskonale urealniona jak na komputerowe
standardy oprawa graficzna,
wszystkich raczej zaskoczyło to jak wygląda sama główna bohaterka, która z zewnątrz ani
trochę nie przypomina tej którą wszyscy dobrze znamy,
mimo to tą Larę najbardziej polubiłem, ma na to wpływ również chyba największa nowostka w
stosunku do poprzedniczek, a mianowicie wymyślna i rozległa fabuła
i dialogi które w Polskiej wersji zostały nagrane na całkiem niezłym poziomie. Do plusów
należy wliczyć również płynność z jaką poruszamy się po mapie i jaką
panna Croft przejawia na wszelkich płaszczyznach, dzięki czemu naprawdę przyjemnie można
się wspinać, zjeżdżać, łapać i przede wszystkim biegać, a rozgrywka staje się dużo bardziej
dynamiczna.
Nie można pominąć także systemu celowania który tutaj bardzo ułatwia grę dzięki czemu
możemy szybko i płynnie uporać się z przeciwnikami oraz fascynujące i swietnie wykonane
lokacje
jedne mroczne a drugie całkowicie przeciwne. Jedynymi wadami jakie mogę sobie
przypomnieć było zakończenie nad którym ludzie z Crystal Dynamics mogli się ciut więcej
wysilić, a także małe braki w funkcjonowaniu mobów
którzy na przykład wystają zza przeszkód za którymi są schowani lub sami pchają się na
celownik, oprócz tego twórcy nawciskali w tą produkcje masę filmików, owszem krótkie filmiki
dodają uroku grom przygodowym ale nie
kiedy występują co 5 minut.
Reasumując zalety tego tytułu zdecydowanie biją na głowę minusy, i mimo że filmikom
poświęcono nazbyt dużo miejsca chylę czoło przed ekipą Crystal Dynamics gdyż widać że
bardzo się napocili na tym tytułem, w którego grało mi się wręcz znakomicie.
Polecam szczególnie fanom serii i wszystkich przygodówek :)