PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612896}
8,2 27 tys. ocen
8,2 10 1 26937
Tomb Raider
powrót do forum gry Tomb Raider

gra po prostu rewelacyjna, feeling zabijania świetny, ciekawe lokalizacje, widoki, akcja - palce lizać. W tej części Lara na prawdę dostaje po kościach tak, że aż czasami ... jej współczuje. Naprawdę niektóre sceny chwytają za gardło i urywają dupe razem z flakami (scena kiedy Lara spada do ,,rzeczki,, krwi usłanych szczątkami ciał i się wynurza - rewelacja.) Gra mnie po prostu wciągnęła przez słomkę i jestem ciekaw dalszej fabuły.
Oczywiście są babole typu: znikający łuk, ci sami przeciwnicy, brak odpadających kończyn po strzale z shootguna (no jak twórcy stawiali na realizm to powinni do końca się tego 3mać) ale przy takim klimacie wylewającym się z monitora można na nie przymknąć oko. Świetna pozycja do oderwania się z rzeczywistości :-)

Johner

Czy rozgrywka jest cały czas na tej wyspie, czy później będzie też w innych miejscach?

ocenił(a) grę na 10
5476

przeszedłem 50 % i akcja jest na wyspie cały czas i wydaje mi się że tak będzie do końca gry.

ocenił(a) grę na 10
Johner

ja jestem dopiero w 28% i już się martwię co będzie jak skończę całą grę? Pewnie zacznę po raz kolejny od początku ;))) Jak dla mnie ta część jest świetna choć zupełnie inna od poprzednich. Jedyne co mi jakoś przeszkadzało na początku to przymus celowania ręcznego (co w sumie ma swój urok i klimat bo miałam liche przygotowanie do takich akcji i aż cała skakałam w nerwach jak musiałam szybko wycelować w atakującego wilka :). Ogólnie: rewelacja! Są emocje, piękna oprawa, archeologiczna tajemnica - cud miód i orzeszki :)

ocenił(a) grę na 10
Mictla

no brakuje strzelania z biodra to fakt, kolejny bug, aczkolwiek już się przyzwyczaiłem.

Johner

To nie bug ;] Take były założenia twórców, a bug to po prostu błąd.

ocenił(a) grę na 10
Mictla

Mam ten sam problem bo jestem w połowie gry. Jak zaczynam grać to nie mogę skończyć, a przez to jestem coraz bliżej końca :( Jak skończe to spróbuje przejść na hardzie