PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612896}
8,2 27 tys. ocen
8,2 10 1 26937
Tomb Raider
powrót do forum gry Tomb Raider

Widziałem taki test kart graficznych na portalu purepc, co pokazywał, że gra ma duże wymagania - możecie to
potwierdzić?

joszkobroda666

Gra bardzo dobrze zoptymalizowana. Gram na C2D 2.66, 4GB RAM, GeForece 460 GTX 1GB i mam prawie wsio na maxa, jedynie wyłączone to od włosów, bo to strasznie żre i te wygładzania nie na maxa. I gram komfortowo w fullhd.

PoProstuTomek

GeForce*

joszkobroda666

hej!

Gra jest "portem" z prehistorycznej konsoli xboxa wiec będzie działać na prehistorycznym PC - u siebie gram na lapie z 2008 - 4 gigz ramu, core 2 duo 2ghz, karta radeon 3650 - Oczywiście na słabym sprzecie nie ma co sie spodziewać 60 fpsów ani fajerwerek ale da się grać

użytkownik usunięty
joszkobroda666

Gra ma zaskakująco niskie wymagania. Gram komfortowo na moim 9500GT, a to jest bardzo wysokie osiągnięcie jak na nową grę.

ocenił(a) grę na 8

Powiem Ci tak, ja swojego kompa kupiłem 3 lata temu za 1200zł na allegro (najgorszy z możliwych w tamtych czasach, obecnie to trup)
Zainstalowałem sobie Razer Game Booster, ustawiłem wszystkie detale w grze na najniższe możliwe i powiem Ci że gra chodzi nieźle.
Przez 60% gry mam około 15-20 fps, gdy wchodzę na tereny bardziej rozbudowane i otwarte, jak np miasto rebeliantów to spadam mi do 10-15, tak samo przy walkach z większą ilością przeciwników. Gra jest zdecydowanie bardziej przygodówką niż strzelanką więc myślę że te 10-15 fps przez 40% gry nie powinno Ci przeszkadzać ( a muszę przyznać że na najniższych gra wygląda całkiem nieźle)

Mój sprzęt, możesz sobie porównać:

Gforce 9400gt
3gb ramu
intel 2x 2.40 ghz
no i wiadomo win7 (32-b)

ocenił(a) grę na 9
ktyczynski

Heh grasz 10 z fps ? - szacun :) ja bym chyba szału dostał gdybym miał grać z taką małą ilością klatek na sekundę ;P Chociaż czego się nie robi dla Lary ;>

A wracając do tematu. Gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana na moim dwu letnim lapku którego kupiłem za 2,4k chodzi na średnich z 35-43 fps w najwyższej rozdzielczości, więc idzie przyjemnie pograć.

Zapowiedzieli już pierwsze DLC do gry z trzema nowymi mapami w trybie multiplayer - pozostaje jedynie czekać ;>

użytkownik usunięty
ktyczynski

U mnie chodzi zaskakująco dobrze na niższej rozdzielczości, 1280x720 ale z FXAA, tekstury i detale ultra, reszta normalne, bez teselacji i SSAO. To jak na 9500GT to jest bardzo imponujące, na którym niektóre gry potrafią być totalnie niegrywalne na najniższych ustawieniach, na 800x600. Grafika nie jest najważniejsza, ale staram się zawsze ją dostosować najwyżej jak mogę do komfortowego grania.

ocenił(a) grę na 10

A ile wam pokazuje jak robicie benchmark w grze, tam jest taka opcja na menu głównym start benchmark i na końcu podaje minimalne, maksymalne i średnie FPS

użytkownik usunięty
brachialis

Min. FPS: 16,0
Maks FPS: 26,0
Średn. FPS: 21,1

Nie są zabójcze sumy ale dla mnie grywalne ;)

ocenił(a) grę na 10
brachialis

1080p Ultimate + FXAA + Tress FX
Min FPS 1.5 !?
MaX FPS 42.8
Śr. FPS 33.0
Benchmark zaczyna chyba liczyć klatki zanim wystartuje bo jest całkowicie płynny a tych 1.5 fps nawet nie widzę!

ocenił(a) grę na 8
joszkobroda666

Gra chodzi nawet na moim 4 letnim lapku Asus ROG. fps min 20 max 65 śr 30. przy detalach wysokich