PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659318}
7,7 1,7 tys. ocen
7,7 10 1 1721
Total War: Rome II
powrót do forum gry Total War: Rome II

Pod względem militarnym okres Rzymskiego Imperium jest moim ulubionym a pod względem politycznym i kulturowym też uważam za ciekawy. Na razie zapowiada się kontynuacja świetnej serii gier strategicznych z nową grafiką i bardziej ogólnie dopracowana z kilkoma małymi nowościami. Mam nadzieje, że system zarządzania gospodarką oraz zadowolenia społecznego będzie też stał na wysokim poziomie, gdyż to bardzo lubiłem w całej serii Total War.
Nie liczę na przełom który mnie powali na kolana, ale na pewno zagram i może się mile zaskoczę :)

Lech_qv

Osobiście od czasów upowszechnienia broni palnej sfera militarna mało mnie interesuje, więc nie chcę nowszych realiów w serii, ale żeby nie powtarzać tych samych epok historycznych w kółko to uważam że fajnie by było gdyby jakiś Total War powstał w realiach fantasy (nowy świat lub może jeszcze lepiej świat Pieśni Lodu i Ognia dziś spopularyzowanej przez serial Gra o Tron lub Warhammer Fantasy).

Miałbym też pomysł na pewną innowacje w serii mianowicie dodanie cywilów podczas bitw w mieście, którzy zwykle by siedzieli w domach i uciekali jeśli by się np. paliły oraz z ulic przed atakującą armią, ale jeśli byłoby duże zadowolenie społeczne to pomimo małej zdolności bojowej, organizacji i słabemu morale część z nich mogła by być ostatecznością. Z kolei jeśli w mieście byłoby niezadowolenie to by pomogli atakującym np. uderzając od tyłu lub próbując otworzyć bramy. Śmierć cywilów odnotowana byłaby w kampanii po bitwie i miała by skutek na ekonomie.