PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659318}
7,7 1,7 tys. ocen
7,7 10 1 1721
Total War: Rome II
powrót do forum gry Total War: Rome II

W końcu łucznicy nie będą walić bez pardonu bo jednostki będą sensownie używali tarczy. Słonie będą miały siłę przebicia a falangitom włócznie będą się łamać. Będzie można przeprowadzać desant statkami czyli walka wodno-lądowa. Dowódca oddziału (nie generał) będzie motywował jednostki (patrz gameplay gdzie przełączają się na widok 1 osobowy). Każda jednostka będzie walczyć z każdą bez durnych skryptów tylko tak jak żywa. Tylko jedna mała obawa - że będzie bydlaka z kompów wymagać.

ocenił(a) grę na 8
kubixer11

To dodaj jeszcze jak trzeba ulepszyć sprzęt by w tę grę na full detalach zagrać...?
Póki co posiadam 6x 2,7Ghz procek (w trybie turbo 3,0), 8Gb ramu DDR3 i karte graficzną z serii Radeon HD 6700 1Gb.
Shogun 2 Total War idzie mi na full detalach w DirectX 11. Czuję, że Rome 2 TOtal War wymagać będzie u mnie wymiany kości pamięci z 8 na 16... i pewnie znając życie również karty graficznej.
To śmieszne, jak potężne podzespoły mają komputery a jak słabo są z nimi zoptymalizowane gry...

khazad7_2

Twórcy zapewniają że nie będzie potrzebny byk - Spokojnie ci pójdzie.

ocenił(a) grę na 8
kubixer11

Mam taką nadzieję :-)
Ewentualnie dokupię kolejne 8Gb pamięci Ram :-) Tego nigdy nie za wiele ;)

khazad7_2

Spoko - Ma na 4 pójść.

khazad7_2

ale kup nvidie, raedony zaśmiecaja tynek tylko:)

menda603

rynek*

ocenił(a) grę na 7
khazad7_2

chłopie ja ma Q6600, 4 GB Ram , i karte R7770 i śmiga shogun na full detalach bez ciecia. Wymagania sprzętowe są zawyżane by kupować nowe karty graficzne itp.

ocenił(a) grę na 7
dziobi91

Ja naprawdę muszę kupić nową kartę graficzną, bo mi Shogun II nie chce iść :/

kubixer11

ja tylko chce żeby zrobili kilka rodzin w Rzymie a nie jedno państwo

balchutowo10

Będzie - Eliminowanie spisków to będzie podstawa bo np jeżeli będziesz grać inną rodziną niż Juliusz Cezar i nie wyślesz go na front to będzie mógł wywołać bunt przeciwko tobie.